Close

Strona 8 z 29 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 282

Wątek: alpha

Domyślnie

ciekawe poglądy. jakie zdzierstwo cenowe ? - on jest nadzwyczaj tani !!!
    uszereguj sobie puszki canona i nikona i zobacz gdzie wypadnie ten sony. w okolicach D70, mniej niż canona D20, a oferuje wiele wiecej.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

To jest po prostu dopasiony Canon 350D z napisem Sony. Najbardziej powinien się tego usrojstwa obawiać Canon, choć pewnie zaraz podniesie się krzyk, że szuuuumi. Ale ogólnie ma wszystko, czego sobie życzyli fantaści na dpreview: 10MP AS i Antidust.

Domyślnie

Jacek_Z, moze masz racje, grunt zeby sie to rozprzestrzenilo - dla systemowcow bedzie wtedy lepiej

jest juz hands-on-review:
    http://www.dpreview.com/articles/sonydslra100/

[ Dodano: Pon 05 Cze, 2006 ]
    szczegolnie apetycznie wyglada "lepszy kit" czyli Zeiss 16-80 3,5-4,5 (24-120 - pachnie R1)
    Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g#wno wartych zdjęć
    D750+Z5+Zfc

Zbanowany
    Miasto
    Pogranicze

Domyślnie

Takiego Sonnara T 135/1.8 i Planara T 85/1.5 to ja też poproszę...

Chyba im się serwer zapchał...hehehe...

Domyślnie

ciekawi mnie to:
    • Lo80 (ISO 80, Low key)
    • Hi200 (ISO 200, High key)
    to to zależy od czułości?
    czy to to samo pojecie na coś zupełnie innego w moim starym klasycznym rozumieniu. bo przeciez liczy sie tez motyw.

jesli jak wyrwiflak pisze pierwsza jest puszka masowa - a to ma to byc to, to sie nalezy obawiac puszki profi.
    zobaczymy co dla nabywców wazniejsze - matryca czy body. Tu widac na co połozono nacisk.
    jpg ma mało opcji. ale jest WB po kelwinach.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Jacek_Z, Lo80 i Hi200 bylo juz w D5D, to tryby dedykowane ujęciom hi-keyowym i lo-keyowym - softwareowo zoptymalizowana rozpiętośc tonalna, nieco lepsze oddanie detali w czerniach lub bielach niz w innych trybach ISO, bylo kilka przykladow zdaje sie przy recenzji D5D na fotopolis. Ja jeszcze z tego nigdy nie korzystalem.
    Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g#wno wartych zdjęć
    D750+Z5+Zfc

Domyślnie

to dziwne miejsce na to znaleźli - przy czułościach? powinni to dac przy programach tematycznych. choc mógłby byc problem dla kogoś kto chce jednoczesnie np. portrert i high key

Domyślnie

może i dziwne ale w skrajnych przypadkach Lo80 w sumie liczy sie za ISO 80 (chociaż w d5d najmniej szumi ISO200) co pozwala uratowac nieszczesną mogawke gdy juz nie wyrabia z predkością przy ISO100 lub 200
    D750+Z5+Zfc

Domyślnie

Jest pięć gramów cięższy bez baterii od D50 i 18g. z baterią.
    Wielkością wydaje się być podobny.

Co dużo gadać, jednak fajna puszka i szkiełka będą ciekawe np.:SAL 16-80 mm F3.5-4.5 Carl Zeiss
    (24-120 mm equiv., $699, Nov 06) New Carl Zeiss

[ Dodano: Wto 06 Cze, 2006 ]
    Nic tak nie cieszy jak cudza krzywda- brak gripa do A100
    Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag
    A7 II Zeiss Batis 25/2 85/1,8 500px FB

Domyślnie

ladnie to zrobili 10 mpx matryca ASi czyszczeniem matrycy chca zjesc rynek d50, d70 i 350d zaraz puszcza nowy model w klasie d200 i d20 ,tam dopiero napchaja bajerow

ciekawe co da funkcja DR poszerzona
    d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

Strona 8 z 29 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów