http://www.dpreview.com/articles/sonydslra100/
Może być ciekawie matryca jak w N D200
cena 999$
Szukaj
http://www.dpreview.com/articles/sonydslra100/
Może być ciekawie matryca jak w N D200
cena 999$
Cała reszta wygląda na KM 5D - i ma to byc konkurent dla D200? - wolne zarty.Zamieszczone przez Korbens
![]()
Pozdrawiam:
Andrzej
"Cała reszta wygląda na KM 5D."
Ta co nie znaczy ze nie może byc ciekawie
[ Dodano: Pon 05 Cze, 2006 ]
no nie dla D200 to nie ale za 999$ do D50 c 350 i Olek 500
Ale szkiełka obiecujące, nowe Zeissy![]()
O obiektywach wiem prawie wszystko![]()
Tylko D50 kosztuje z kitem ponizej 650$, podobnie jak Eos350D z kitem, a E500 z kitem 14-45 ponizej 590$ - przy cenie 999$ za Sony to jednak troszke taniej. Nawet D70S z bardzo dobrym kitem 18-70 kosztuje taniej - ponizej 950$Zamieszczone przez Korbens
![]()
[ Dodano: Pon 05 Cze, 2006 ]
Oj chyba wielkiego wplywu na cene D200 to ten aparacik miec nie będzie - to zupelnie inny segment rynku.Zamieszczone przez Jacek_Z
![]()
Moim zdaniem prezentacja tego modelu wyjaśnia nam jaka część rynku interesuje firme Sony.
Znamienne jest, że Sony zaprezentuje aparat będący modyfikacją KM 5D, a nie 7D.
Pozdrawiam:
Andrzej
Smurf - przepraszam, ale to jest inna kategoria, matryca 10 MP, a D200 to około 1,5 tys USD samo body, a tam jest z kitowym obiektywem o 1/3 taniej. Dodatkowo dają system antywstrząsowy.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Nie sama matryca aparat "żyje".
W tym aparacie te 10 MP to nie jest żadna zaleta - chyba że marketingowa. A najlepiej o tym świadczy porównanie matrycy 8 MP Canona 20D i 6Mp Fuji S3pro.
Zresztą nawet kompakt Sony R1 ma 10MP i co z tego wynika?
D2XS ma niewiele wiecej MP niż D200 - i co, powinien też niewiele wiecej kosztować?
Przecież D200 i ten Sony to zupelnie różne światy.
Pozdrawiam:
Andrzej
Trzeba też wziasc pod uwage ceny N. C. Olka na poczatku So.y też chyba stanieje
a mieć
-stabilizacje w body
-system czyszczacy matryce
-raczej przyzwoity KIT
-10 MPXów na pokładzie
-wiecej obiektywów na poczatek niż Olek i ich Zuiko na (pstryk.pl jest aż 9)
żeby jeszcze iso 800 było w pełni użyteczne i jakość fotek b dobra to dalej uważam że może być ciekawie
Smurf co ci wychodzi z porównania matrycy canona 20 i fuji S3?
naprawde nie wiem - co uważasz za lepsze?
i nie wiem co by z tego miało wynikać.
fuji S3 pro ma inaczej ułozone piksele - po przekatnej. ich interpolacja na 12 MP jest tak dobra, że długo sie zastanawiałem nad kupnem tego aparatu zamiast D200.
dla jakości zdjęc matryca ma podstawowe znaczenie.
porównywałem odbitki !!! (a nie cropy) formatu 56x70 cm z D200, S3 i D2X.
S3 wypadało lepiej niż D200.
system antywstrząsowy jest nie do przecenienia. po tym jak kupiłem jeden obiektyw z VR to nastepny tez wiedziałem, że bedzie z VR (ja robie na tele)
przychylam sie do tego co napisał korbens.
nie cierpie pisac o szumach - ale ciekawe co pokaze sony. matryca jest CCD a nie cmos. pewnie nie bedzie najlepiej.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
10 mpix to calkowicie marketingowe zagranie, podobnie jak takie gaciki jak antidust - czyms sony musi wytlumaczyc zdzierstwo cenowe
w sumie wiekszosc nas spodziewala sie ze jako pierwsza pokaze sie puszka "popularna" czyli cos czym sie zdobywa rynek, dla firmy ktora na nim wogole nie istnieje (rynek dSLR) to bardzo istotna sprawa prawda? idiotyczne bylo by pojawienie sie na rynku z czyms takim jak D9... swoja drogą białas 2,8/200 z napisem sony wyglada jakos... kuriozalnie :/
Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g#wno wartych zdjęć
D750+Z5+Zfc
Skontaktuj się z nami