Close

Strona 4 z 29 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 282

Wątek: alpha

Domyślnie

http://www.sony.jp/products/di-world/alpha/

poczytajcie u źródeł a bełkot z dpreview zostawcie komuś innemu...
    poza tym do czerwca juz naprawdę blisko, więc zainteresowaniu powinni poczekać, a nie ślinić się/obrażać na podstawie forumowych opowieści/bajek/dyrdymałów bez podstaw...

pozdrawiam, qooba
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

qooba, bardzo chcialbym zrozumiec co na tej http://www.sony.jp/products/di-world/alpha/ stronie jest napisane, ale niestety nie znam japonskiego. Jak dla mnie te zrodla nic nie wnosza.

Domyślnie

no i się pomyliłem, miało być: http://www.sony.net/Products/dslr/
    poprzedni link jest do japońskiego oryginału

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Poza marketingowym belkotem, nic ciekawego w tych zrodlach nie ma

Domyślnie

zgadzam się, ale nie ma tam też informacji o cropie 1,7, matrycy 10MP cmos z R1, innej stopce lampy, podglądowi na żywo itp itd...
    wobec tego nie ma co się podniecać, jak jakiś "ktoś", kto ma kogoś, kto ma kuzyna w konsulacie, w którym pracuje szwagier wujka japończyka z Sony napisze niesamowitego "newsa" na forum dpreview...
    tak samo zresztą moje podejście dotyczy wszelkich nowości o D200 (całkiem niedawno przecież wszyscy o tym szaleli...), nieistniejącym D80 i D90, super hiper Canonie 3D, który przecież był pewniakiem itp itd...
    śmieszy mnie więc uwaga meliszipaka o tym , kto kupi taki aparat.
    ja się pytam jaki? ten z forum, czy ten, który za jakiś zas przedstawi Sony...

pozdrawiam i polecam cierpliwość wszystkim zainteresowanym, a nie grzebanie w conajmniej dziwnych "źródłach" z pewnymi informacjami o nowościach
    kuba

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Pospekulowac sobie zawsze mozna..w zdrowych granicach oczywiscie Canon mial pozamiatac rynek na PMA i cos mu nie wyszlo :P A co do stopki: jesli utrzymaja ta za Minolty (a zapewne tak) to proroctwo sie sprawdzi Minolta ma niestandardową stopkę.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qooba
    śmieszy mnie więc uwaga meliszipaka o tym , kto kupi taki aparat.
    ja się pytam jaki? ten z forum, czy ten, który za jakiś zas przedstawi Sony...

pozdrawiam i polecam cierpliwość wszystkim zainteresowanym, a nie grzebanie w conajmniej dziwnych "źródłach" z pewnymi informacjami o nowościach
    kuba
    Na razie buńczuczne zapowiedzi, lanie wody i nic więcej.

W segmencie lustrzanek wizerunki marek i system budowano latami, a
    najwazniejsza w tej branży jest opinia profesjonalnych fotografów a nie marketingowy bełkot.
    Nie przewiduję, by profesjonaliści porzucili stare zabawki i hurtowo zaczęli kupować
    aparaty Sony.
    Dlatego też imo Alfa nie będzie celować w rynek profi i semiprofi.
    Zrobią lustro ze smiesznymi bajerami, narobią krzyku i może ktoś to kupi.

Z ciekawością i sympatią będę przyglądać się wchodzeniu na rynek marki Alfa

pozdrawiam

[ Dodano: Pią 12 Maj, 2006 ]
    No nie wiem... Minolciarze raczej zadowoleni, ale Oni wychodzą z głębokiej depresji

Jak dadzą matrycę z dużą rozpiętoscią tonalną, małymi szumami oraz różne
    bajery, a na optyce będzie pisało Carl-Zeiss to kto wie.?
    Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag
    A7 II Zeiss Batis 25/2 85/1,8 500px FB

Domyślnie

meliszipak, na nowej optyce (ma byc wypuszczone 20 modeli w ciagu roku) bedzie widnial napis Sony, mimo ze nie zmieni on jakosci optyki to ja mam sentyment do zupelnie innych literek...

co do matrycy to z R1 bedzie miala tyle wspolnego ze bedzie to CMOS, najprawdopodobniej owo powszechnie reklamowane najnowsze dziecko sony z 10,3 mpix i przepustowoscią 60 klatek/sek w pelnej rozdzielczosci - z tego powodu dosc powszechnie rozwaza sie mozliwosc zaimplikowania w nowym dSLR sony trybu filmowego (sic!)... wiem wiem, rasowi fotograficy az sie skrecaja na samą mysl ale predzej czy pozniej to musialo(/musi) nastapic :/

mnie cieszy swieza krew w optyce i lampach bo ostatnio ceny uzywanych 50/1,7 przerażają... a nowych nie uswiadczysz.
    Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g#wno wartych zdjęć
    D750+Z5+Zfc

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wyrwiflak
    najprawdopodobniej owo powszechnie reklamowane najnowsze dziecko sony z 10,3 mpix i przepustowoscią 60 klatek/sek w pelnej rozdzielczosci - z tego powodu dosc powszechnie rozwaza sie mozliwosc zaimplikowania w nowym dSLR sony trybu filmowego (sic!)
    wyrwiflak, bałbyś się Boga takie bzdury na publicznym forum wypisywać! Plicz se na spokojnie: 10MP jpeg waży ze 2MB. W ciągu 10 sek. wypełnia ci 1GB kartę, więc nawet największe karty umożliwiają nakręcenie minutowych filmów. Dodatkowo zapis takiego strumienia danych na CF wieki...

Zbanowany
    Miasto
    Pogranicze

Domyślnie

Czornyj

Faktycznie, kolegę wyrwiflak poniosła trochę fantazja ułańska, ale weź pod rozwagę, że to będzie inny format, żadne jpg!

Strona 4 z 29 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów