Close

Strona 28 z 29 PierwszyPierwszy ... 1826272829 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 282

Wątek: alpha

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Tomaszów Maz.

Domyślnie

Kaleid, nie ma aparatu idealnego, ten Twój D200 to jakiś cudowny jest ?? NIE, też ma wady jak każdy inny. Ja zanim kupiełm D7D zastanaiwałem się nad D5D (w końcu ta sama matryca, procesor ) ale wybrałem D7D bo jeśli chodzi o ergonomie to jest cudowna, ale też ma wady. To ja robię zdjęcia a nie aparat, to tylko dłuto w rękach artysty (chcoć nim nie jestem )
    Tak jak napisał Agat, jedni są zadowolenie z działania Antiudust'a a inni nie, no ale Ty chyba przeczytałeś wypowiedzi tylko tych którym niby nie działa. Mówie, poczekajcie, więcej ludzi kupi będzie wiadomo o co biega.
    A teraz wyluzujmy i idźmy w plener robić fotki bo przeca o to chodzi no nie ??
    M7000, M700si, KM D7, KM D7D,A-700,A-900,24-70,70-200,50/1,4,Hi-Matic E,X700 + 28/50/70-200, LX3

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Jejku...czy ja kiedys gdzies pisalem ze D200 jest idealny?? Pewnie ze nie jest, ba moj D200 byl nawet na kalibracji w serwisie z powodu bandingu, i bylem chyba jedyna osoba na forum ktora publicznie opisala swoje wrazenia z tego zabiegu. Poki co to Wy bronicie tego antidusta jak Czestochowy..a fakt jest taki ze Sony dalo tu ciala. Ilez razy mam pisac ze nigdzie nie napisalem ze Alfa jest zlym aparatem...poddalem jedynie w watpliwosc skutecznosc tego rozwiazania, oraz to ze dziwia mnie te fanfary na temat Alfy, niczym nad najdejsciem mesjasza...uzytkownikow skazujacych D80 na zaglade, bo przeciez alfa jest taka wspaniala i kosztuje 100$ mniej Uzytkownikow Alfy jest na tyle duzo ze nie trzeba czekac pol roku by cokolwiek w tym temacie stwierdzic. Pol roku moze pokazac jedynie odniesiecie do usterkowosci czy innych wad ukrytych, ale ja przeciez zupelnie nie o tym pisalem. Czytam wypowiedzi wszystkich uzytkownikow...zarowno tych fanatycznych jak i tych ktorzy potrafia przyznac ze jednak cos z tym nie teges. I na prawde nie rozumiem o co sie tak burzycie....ale dobrze już dobrze SONY roxxx

Domyślnie

Może po prostu alfiarze fotografują? W końcu lato, piękne dziewczyny...
    Jak ktoś uznał, że obecność jakiegokolwiek systemu przeciwpyłowego (Sony, Olympus) zwalnia z troski o sprzęt, to jest gamoń, nie fotograf.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agat
    Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner
    Zresztą sony jest dosyć świeżą firmą na tym rynku i jeśli będą mieć więcej takich wpadek to ich marzenia o rynku profesjonalnym mogą prysnąć niczym bańka mydlana
    Cyfrówki robią od ponad 10 lat, kamery wideo - dłużej. Przejęli technologię, techników i fabryki lustrzanek Minolty, która sprzęt foto robi od dziesięcioleci. Naprawdę świeża firma ???
    Sony to nowy gracz na rynku dslr-ów. Jest to rynek o pewnej specyfice i trzeba umieć na nim grać. Fabryki, technologia, inżynierowie to nie wszystko. Mimo tego uważam, że mają spore szanse (przy ich potencjale) w niedługim czasie stać sie jednym z najpoważniejszych producentów dslr-ów.
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agat
    Zresztą sony jest dosyć świeżą firmą na tym rynku i jeśli będą mieć więcej takich wpadek to ich marzenia o rynku profesjonalnym mogą prysnąć niczym bańka mydlana
    Cyfrówki robią od ponad 10 lat, kamery wideo - dłużej. Przejęli technologię, techników i fabryki lustrzanek Minolty, która sprzęt foto robi od dziesięcioleci. Naprawdę świeża firma ???
    Sony to nowy gracz na rynku dslr-ów. Jest to rynek o pewnej specyfice i trzeba umieć na nim grać. Fabryki, technologia, inżynierowie to nie wszystko. Mimo tego uważam, że mają spore szanse (przy ich potencjale) w niedługim czasie stać sie jednym z najpoważniejszych producentów dslr-ów.
    pod warunkiem, że ruszą z buta, a nie z jedną puszką i starymi szkłami minolty...
    dlatego marzenia o rynku profesjonalnym IMHO pozostaną tylko marzeniami, zauważcie, że od wielu lat już wszystko jest obstawione tak naprawde dwoma firmami, jedna na C druga na N ( reszta jakoś sobie radzi zarabiając głównie na amatorach i pasjonatach marki...), którym profesjonaliści raczej mało mają do zarzucenia, a wymiana całego systemu jest dla nich nieopłacalna biorac pod uwage to, że w gre wchodzą spore kwoty, a wraz z nimi duże straty przy odsprzedaży używanego sprzętu...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Yarko
    pod warunkiem, że ruszą z buta, a nie z jedną puszką i starymi szkłami minolty...
    dlatego marzenia o rynku profesjonalnym IMHO pozostaną tylko marzeniami, zauważcie, że od wielu lat już wszystko jest obstawione tak naprawde dwoma firmami, jedna na C druga na N ( reszta jakoś sobie radzi zarabiając głównie na amatorach i pasjonatach marki...), którym profesjonaliści raczej mało mają do zarzucenia, a wymiana całego systemu jest dla nich nieopłacalna biorac pod uwage to, że w gre wchodzą spore kwoty, a wraz z nimi duże straty przy odsprzedaży używanego sprzętu...
    To właśnie jest największa bolączka sony brak odpowiedniego wyboru zawodowych szkieł (zresztą minolta też pod tym względem nie rozpieszczała). Puszka to nie wszystko liczy się system, a tu sony póki co jest dość słabe (dlatego zostawili mocowanie minolty). Oni sami sobie z tego zdają sprawę i nieraz już było mówione, że na razie chcą zawojować rynek amatorski, później może segment wyżej. Tutaj można znaleźć wywiad na ten temat.
    Pozdrawiam
    Marcin

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Znalezione w sieci Wyobrazcie sobie taką sytuację podczas fotografowania np zleconego ślubu

Domyślnie

buehehehe
    Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g#wno wartych zdjęć
    D750+Z5+Zfc

Domyślnie

dlatego do fotografii kupuje się nikona albo canona a do zabawy jest cała reszta
    D50 nex5n x-pro1

Domyślnie

No co ? Sony pomyślało o palaczach. Masz teraz chwilkę żeby delektować się papieroskiem

Strona 28 z 29 PierwszyPierwszy ... 1826272829 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów