Close

Strona 27 z 29 PierwszyPierwszy ... 172526272829 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 282

Wątek: alpha

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez [b
    lesiu999[/b]](...) więc jeynym miarodajnym zródłem (oczywiście po przefiltrowaniu) są właśnie fora użytkowników danego sprzętu, to tam przeczytacie o wadach i zaletach, co komu (kto nim robi zdjęcia) się w danym aparacie podoba a co go strasznie denerwuje. (...)
    No to jak się poczyta np. forum na depreview.com to można w niezłą deprechę wpaść i dojść do wniosku, że lepiej żadnego z tych sprzętów nie kupować, bo do wszystkich są jakieś ale. Filtrowanie może i dobre jest ale jak ktoś nie ma doświadczenia to skąd on wie jaki "filtr" będzie dobry. ....?

Agat ja doceniam, że Sony próbuje coś robić i pewnie nie jedno jeszcze wymyślą tylko, że antykurzem to robią głównie wodę z mózgu ludziom, którzy nie mają ochoty ani czasu na śledzenie testów, wątków itd, Idą do sklepu i mają: 900$ Alfa, ci.999$ D80, i co; ta sama matryca podobna wielkość i funkcje ale sony ma przecież AS i Antidust, a jest tańsze o sto dolców. I co ja mam kupić D80, nie dość że droższy to jeszcze ma mniej przydatnych funkcji - nigdy. To działa!
    Pozdrawiam
    Marcin

Kaleid
    Gość

Domyślnie

A ja mysle se to raczej uzytkownikow Sonolty boli to, ze ten wspanialy zapowiadany antidust dziala tylko i wylacznie w folderach reklamowych Sony. Nie walczcie z faktami.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Tomaszów Maz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kaleid
    A ja mysle se to raczej uzytkownikow Sonolty boli to, ze ten wspanialy zapowiadany antidust dziala tylko i wylacznie w folderach reklamowych Sony. Nie walczcie z faktami.
    A przepraszam, masz może Sony Alpha 100 że się tak wypowiadasz ?? Poczekajcie trochę, jak będzie trochę ludzi miało tą Alphę to się dowiemy jak to działa. Gadanie że to działa lub nie jest jak gdybanie co by było gdyby ciotka miała wąsy, całkowicie pozbawione sensu.
    A że ten system antypylkowy wykorzystywany jest w reklamie to co ?? jakieś dziwne ?? Dla mnie nie. A Nikon czy Canon to nie robi reklamy ?? I nieważne że te wszystkie reklamowane funkcje dizałają dobrze tylko w warunkach laboratoryjnych to już inna sprawa (i dotyczy to wszystkich producentow, każdy trochę naciąga ) Wiele systemów oferuje to samo, kwestia tylko zareklamowania odpowiedniege elementu

Przypomina mi się historia pewnego browaru w stanach, chyba w latach 50 (nie pamiętam dokładnie) postanowili zareklamować swoje produkty i zatrudnili speca a ten wymyślił takie hasło: "Nasze butelki przed napełnieniem wyparzane są gorącą parą pod wyskim ciśnieniem co chroni je przed bakteriami" i co ... ?? Sprzedaż poszła aż miło i nie ważne że tak naprawdę wszyscy tak robili i robią ważne że sie potrafili sprzedać.
    Marketing Panowie i Panie to taka trawa, podlewasz ją i nie widzisz jak rośnie a jednak co tydzień kosisz podwórko
    Tak więc nie patrzcie na reklamy tylko na to co posiadacze tego sprzętu piszą na takich forach jak to.
    M7000, M700si, KM D7, KM D7D,A-700,A-900,24-70,70-200,50/1,4,Hi-Matic E,X700 + 28/50/70-200, LX3

Domyślnie

No własnie na forach takie jak to uzytkownicy alfy pisza, ze ten antidust w praktyce niewiele wnosi.
    Pozdrawiam

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Tomaszów Maz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez irekka
    No własnie na forach takie jak to uzytkownicy alfy pisza, ze ten antidust w praktyce niewiele wnosi.
    poczekajcie, A100 jest niecały miesiąc w sprzedaży.... poczekajmy na więcej osób
    Ja kiedyś napisałem że ten system antypyłkowy to ja też u siebie mam nzywa się gruszka a w analogu jest jeszcze lepiej błona się przesuwa i jest ok
    M7000, M700si, KM D7, KM D7D,A-700,A-900,24-70,70-200,50/1,4,Hi-Matic E,X700 + 28/50/70-200, LX3

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Czy musze wlozyc dłon w ogien by sie przekonac ze sie poparze? Nie musze. Skoro setki uzytkownikow tego aparatu na roznego rodzaju forach na swiecie twierdza ze antidust nie dziala, to cos w tym jest. Gdybym patrzał na reklamy, pewnie jak i Wy podniecałbym sie tym antidustem, ktory w zalozeniu jest moze i fajny...gorzej z praktyką. Ja nigdzie nie napisalem ze A100 jest zlym aparatem, wiec nie wiem czemu sie tak obruszacie. Bawią mnie jednak te fanfary na czesc A100, szczegolnie podpieranie sie cechami ktore w praktyce raczej niewiele dają, oraz wieszczenie innym systemom rychłej zagłady ktorą ów A100 im przyniesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lesiu999
    (...)poczekajcie, A100 jest niecały miesiąc w sprzedaży.... poczekajmy na więcej osób (...)
    Wiesz tu nie ma na co czekać jest dokładnie tak jak zuważył Kaleid. Mało tego jak jeszcze trochę poczekamy to pewnie wyjdzie jeszcze więcej mankamentów tego sprzętu (w przypadku większości aparatów tak było). Alfa jest fajnym aparatem i już zdobywa wielbicieli ale nie ma co bronić jak niepodległośći funkcji, które są zwykłym marketingowym chwytem. Zresztą nikt też nie twierdzi, że marketing jest czymś złym wiadomo że producenci pakują gó...o w złotko i sprzedają jako sztabki. Tylko my (przynajmniej ja i kilku moich znajomych) tu min. po to jesteśmy żeby albo jeśli coś takiego występuje o tym pisać albo się o tym dowiadywać.

Zresztą sony jest dosyć świeżą firmą na tym rynku i jeśli będą mieć więcej takich wpadek to ich marzenia o rynku profesjonalnym mogą prysnąć niczym bańka mydlana, a osobiście im wcale tego nie życzę. Przydała by się jakaś silniejsza konkurencja szczególnie na najwyższej półce bo ceny są tam zwariowane.
    Wybaczcie mały OT .
    Pozdrawiam
    Marcin

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Tomaszów Maz.

Domyślnie

Kaleid, a ja Ci mówie poczekaj, poza tym jesteś negatywnie nastawiony na wszystko co nie ma na obudowie napisu Nikon lub Nikor.
    Tak samo mogę powiedzieć że nowy Nikon D80 to kompletna kicha, zawsze każdy coś znajdzie coś co mi się nie będzie podobało. Nie ma doskonałych aparatów i nigdy nie będzie i jak to w końcu zrozumiesz to może zaczniesz robić zdjęcia zamiast podniecać się tym co dana firma oferuje, bo to Ty robisz zdjęcia a nie aparat.
    Kolekcjoner, masz rację, pewnie jak jeszcze poczekamy to wyjdzie pare mankamentów ale właśnie o to chodzi żeby wychodziły (jeśli są), bo jak inaczej producent ma je poprawić ?? No i nie bronię Alphy bo ja osobiście się trochę zawiodłem na Sony jak to zobaczyłem, myślałem że zrobią naprawde coś fajnego a tu wsadzili do Minolty D5D większą matrycę, dodali funkcję oczyszczania matrycy (która widać nie jest tak dobra jak poczciwa gruszka) i nowy procesor obrazu (który jest całkiem całkiem) i sprzedają to jako A100
    I masz racje Kolekcjoner, że konkurencja to dobra sprawa Dzięki niej ceny są coraz mniejsze a i czasem jakość się podnosi

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Nie prawda, nie jestem zle nastawiony....nigdzie nie napisalem ze jest to zly aparat (patrz wyzej). Nie rozumiem jednak tych fanfar (wg mnie wogole nie zasluzonych, ten aparat to niestety zadna rewelacja) dla Alfy jakie nawet tu czasami mozna przeczytac. Aparat znam, system tez. Na co mam czekac? a za pol roku ktos wynajdzie jakies niedomagania? Mnie to akurat zupelnie nie interesuje. Ja patrze na system jako calosc, a aparat to niestety nie tylko matryca.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner
    Zresztą sony jest dosyć świeżą firmą na tym rynku i jeśli będą mieć więcej takich wpadek to ich marzenia o rynku profesjonalnym mogą prysnąć niczym bańka mydlana
    Cyfrówki robią od ponad 10 lat, kamery wideo - dłużej. Przejęli technologię, techników i fabryki lustrzanek Minolty, która sprzęt foto robi od dziesięcioleci. Naprawdę świeża firma ???

[ Dodano: Nie 20 Sie, 2006 ]
    Cytat Zamieszczone przez Kaleid
    Skoro setki uzytkownikow tego aparatu na roznego rodzaju forach na swiecie twierdza ze antidust nie dziala, to cos w tym jest.
    Nie zauważyłeś równie wielu opinii, że jednak działa? Może nie działa u tych, co przez 2 godziny trzymają odsłonięty CCD? Anti-Dust to pomoc, a nie panaceum na wszystko. [/i]

Strona 27 z 29 PierwszyPierwszy ... 172526272829 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów