Close

Strona 26 z 29 PierwszyPierwszy ... 162425262728 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 282

Wątek: alpha

Domyślnie

Ależ się wszyscy uparliście się na tą alfe,może jeszcze wszyscy będą chwalić N za to że tego nie ma u nich i trzeba bulić za czyszczenie matryc ?
    EQ : Nikon F3 | Nikkor 50/1,5 AiS | F801 | Sony ILCE 7mkIII | Sony 55/1,8 | Sony 35/1,8 | Viltrox 24/1,8 | Canon 135/2,0 L |
    Insta : @pan_portrecik

Domyślnie

Ja się tam na nic nie uparłem co mi się podoba chwalę co nie to ganię i tyle.
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli
    Alfa przed czyszczeniem i po czyszczeniu. Najważniejsze aby kupujący się nabrali na nowinki.
    A czytałeś dokładnie tekst? Facet przez 2 godziny trzymał odsłonięty CCD i pewnie czymś tam prószył, sądząc po ilości śmiecia.

The shutter was opened for over two hours in total, which would be the equivalent of many lens changes under normal circumstances. I then switched the camera on and off five times

Lekko licząc, 2 godziny odsłonięcia CCD, to ponad 20 000 zdjęć z czasem 1/30 s. Pomijam fakt, że w trakcie naświetlania dostęp do CCD jest "lekko" utrudniony przez zamocowany obiektyw.

To, co facet uzyskał, normalnie baaaardzo trudno uzyskać, nawet będąc całkowitym flejtuchem. Nic dziwnego, że 5-krotne (jak pisze gość) aktywowanie Anti-Dusta w A100, a nawet ultradźwiękowe czyszczenie Olympusa nie na wiele się zdało. Zresztą Sony wyraźnie zaleca użycie gruszki celem całkowitego usunięcia kurzu.

Do kitu z takim testem!

Domyślnie

No to na cholerę mi jakiś entajdast jak i tak potem piszą, że mam używać gruchy?

Domyślnie

Bo cudów ni ma, a o sprzęt trzeba dbać! Nie czyściłeś nigdy matrycy?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agat
    A czytałeś dokładnie tekst? Facet przez 2 godziny trzymał odsłonięty CCD i pewnie czymś tam prószył, sądząc po ilości śmiecia.
    A jakie to ma znaczenie jak długo. Jeżeli aparat potrafi wyczyścić np. 90% paprochów, to jak będzie 10 to wyczyści 9. Jak będzie 1000 to powinien wyczyścić około 900. Z tego, co wiedzę, to nie ubyło nic, więc skuteczność tego systemu jest bliska zeru.

Zresztą Sony wyraźnie zaleca użycie gruszki celem całkowitego usunięcia kurzu.
    Ze strony Sony - oficjalna informacja o aparacie Alfa
    "new Anti-Dust technology to keep the CCD imager clean for better pictures."
    Pisze wyraźnie, że system utrzymuje system w czystości. Nie ma informacji, że tak naprawdę nic to nie daje, tylko trzeba aparat czyścić innymi metodami. Tyle, że klient dowiaduje się o tym się już po kupnie aparatu po przeczytaniu instrukcji, oszukany reklamą, że aparat sam wyczyści.

Do kitu z takim testem!
    Raczej do kitu z takim aparatem.
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Zresztą Sony wyraźnie zaleca użycie gruszki celem całkowitego usunięcia kurzu.
    Ze strony Sony - oficjalna informacja o aparacie Alfa
    Pisze wyraźnie, że system utrzymuje system w czystości. Nie ma informacji, że tak naprawdę nic to nie daje, tylko trzeba aparat czyścić innymi metodami. Tyle, że klient dowiaduje się o tym się już po kupnie aparatu po przeczytaniu instrukcji, oszukany reklamą, że aparat sam wyczyści.
    Ale za to jak dobrze brzmi w reklamie !

Do kitu z takim testem!
    Raczej do kitu z takim aparatem.
    No może nie z aparatem ale z traktowaniem tego jako rzekomą przewagę nad konkurentami.

Agat tutaj masz jeszcze wątek na forum sonolty nawet tam chłopaki tego nie bronią. A dodam jeszcze że z mojego doświadczenia to wynika, że choćbyś nie wiem jak dbał o sprzęt to paprochy na matrycy się zawsze znjadą .
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

vs

http://img92.imageshack.us/my.php?im...tidust8sb9.swf
    Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g#wno wartych zdjęć
    D750+Z5+Zfc

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Tomaszów Maz.

Domyślnie

Słuchajcie, te wszystkie testy aparatów (jakie by nie były to aparaty) to można o kant d...y .... 95% testów jest robionych albo na zamowienie albo przez nie znających się na sprawie gości albo przez zapatrzonych w dany system maniaków, więc jeynym miarodajnym zródłem (oczywiście po przefiltrowaniu) są właśnie fora użytkowników danego sprzętu, to tam przeczytacie o wadach i zaletach, co komu (kto nim robi zdjęcia) się w danym aparacie podoba a co go strasznie denerwuje. Alpha 100 jest od niedawna więc trzeba trochę czasu. Na początku mogą pojawiać się super opisy ale z czasem ludzie zaczną zauważać różne szczegóły i zaczną pisać jak jest naprawde.
    zapraszam na http://alphaklub.pl/forum
    M7000, M700si, KM D7, KM D7D,A-700,A-900,24-70,70-200,50/1,4,Hi-Matic E,X700 + 28/50/70-200, LX3

Domyślnie

A nie jest przypadkiem tak, że użytkownicy Nikona z trudem znoszą świadomość, że SONY i OLYMPUS coś robią w sprawie zabezpieczenia matrycy przed kurzem, a ich firma - NIC ?

Nie walczcie z faktami. O czystość trzeba dbać. Żaden mechanizm jej nie zastąpi, choć może pomóc.

[ Dodano: Wto 15 Sie, 2006 ]
    Czytanie ze zrozumieniem ma kolosalną przyszłość.

Strona 26 z 29 PierwszyPierwszy ... 162425262728 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów