Piękne!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Szukaj
Az chyba sobie kupie...![]()
seek & destroy
Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...
chłopaki i dziewczyny, sam się zrobiłem w konia
sony alfa miała być w krakowie w sprzedaży od 5 sierpnia (tak już wcześniej pisałem) a dzisiaj już była w fotojokerze!
krótko ją oglądałem, dłużej pooglądam w bunkrze sztuki 4 sierpnia.
trzyma się lepiej niż 350d, ale strasznie mnie wkurza głośny AF i odgłos migawki.
i brak monitora u góry, tylko ten główny. nie wpomnę już o systemie sterowania wszystkim - zupełnie na opak nikonowinie mogłem pewnych rzeczy znaleść, chociaż to pokrętło u góry z lewej jest całkiem fajne, tyle, że wolne
ogólnie spodziewałem się czegoś lepszego. szczególnie z materiałów. Nikon d70s też plastik, ale jakiś taki inny, lepszy![]()
FX
Jedna rzecz mi sie strasznie podoba:
Manuale Alphy 100 do pobrania za darmo, takze po polsku!
Nie wiedzialem ze az tak mozna zepsuc zdjecia robiac je lustrzanka...
http://forums.dpreview.com/forums/re...hread=19567442
szok, co? wiekszosc kompaktow robi lepsze foty, czy ten obiektyw sony sprzedawany w "duzym kicie" jest az taki tandetny?
Nikony
Fakt te zdjęcia to porażka. Co do tego obiektywu to zdania są podzielone, niektórzy twierdzą że straszna porażka. Pewnikiem zależy to od skali porównaniaZamieszczone przez Ryan
![]()
.
Pozdrawiam
Marcin
skopane zdjecia to chyba zasluga tego pana fotografujacego a nie zestawu a100+75-300, wystarczy porownac ze zdjeciami robionymi tym samym obiektywem ale D7D i przez swiadomego fotozapalenca
Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g#wno wartych zdjęć
D750+Z5+Zfc
Chyba ktoś powinien w końcu to sobie uświadomić,że instrukcje po polsku powinny być oficjalnie do ściągnięca ze strony wiadomo jakiej i to za freeZamieszczone przez pn
![]()
Tym kitem na pewno da się zrobić dobre zdjęcie,ale ten typ powinien mieć coś innego w łapachZamieszczone przez Ryan
![]()
EQ : Nikon F3 | Nikkor 50/1,5 AiS | F801 | Sony ILCE 7mkIII | Sony 55/1,8 | Sony 35/1,8 | Viltrox 24/1,8 | Canon 135/2,0 L |
Insta : @pan_portrecik
Alfa przed czyszczeniem i po czyszczeniu.
http://www.ephotozine.com/equipment/...fm?test_id=468
Najważniejsze aby kupujący się nabrali na nowinki.
Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.
Tak ten test to wypas pokazuje jak "skuteczny"jest antidust. Zresztą były na forach pokazywane samle z Alfy ze śmieciami
. Ale nie ma to jak marketing!
Pozdrawiam
Marcin
Skontaktuj się z nami