Close

Strona 22 z 29 PierwszyPierwszy ... 122021222324 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 282

Wątek: alpha

Domyślnie

nigdy nie kupie drogich szkiel profi
    jesli po pewnym czesie nie zaczniesz odczuwac potrzeby lepszego szkła, a masz lusto, tzn że cos jest nie tak. IMO czlowek z czasem "dorasta" do pewnych rzeczy. jesli chce byc niedzielnym pstrykaczem cale życie to wybacz, ale lepiej focic kompaktem ;] nie wiem, czy zapinales kiedys do swojej puszki jakis szklo z wyzszej polki...ja parre razy zapialem i gdybym mial $ to w mojej torbie juz siedzialby nikkor 17-55 2.8, 70-200 2.8, tokina 12-24 i nikkor 85 1.4. nie odbieraj tego posta osoboscie, ot takie moje przemyslenia luźne
    D70|18-70|70-300|50|ZENIT TTL|HELIOS 55/2|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kwasik
    (...) jesli chce byc niedzielnym pstrykaczem cale życie to wybacz, ale lepiej focic kompaktem ;]
    To prawda ale przeciętny pstrykacz o tym nie wie. Wie natomiast, a jeśli nie to marketingowa machina sony postara sie żeby się dowiedział, że żeby robić lepsze zdjęcia potrzebuje lustrzanki, a "oczywiście" najlepszą dla niego jest właśnie Alfa. Przecież w nikonie nie ma polskiego menu, to skąd on będzie wiedział jak zdjęcia robić . I tak to działa.
    A jakość obrazu, odgłos migawki to rzeczy zupełnie drugorzędne, liczą się bajery - antidust, antishake, 10 milionów pixeli (szczególnie ważne przy odbitkach 10x13 ). Po za tym jakość orazu to rzecz bardzo względna i umowna do ludzi zdecydowanie lepiej przemawiają cyfry i egzotyczne nazwy.
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

http://www.popphoto.com/cameras/2698...-100-dslr.html
    Po tym tescie widać że Alfa praktycznie tylko szumami przegrywa - jakość obrazu ostrość nasycenie ,rozpietość tonalna lepsza niż C....20D
    What's Hot:
    Highest image quality for price.
    Built-in IS.
    Accepts KM lenses.
    Dust removal system.

What's Not:
    Nonstandard hot-shoe.
    ISO only up to 1600.
    Self-timer turns off after one shot.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Korbens
    http://www.popphoto.com/cameras/2698/camera-test-sony-alpha-100-dslr.html
    Po tym tescie widać że Alfa praktycznie tylko szumami przegrywa - jakość obrazu ostrość nasycenie ,rozpietość tonalna lepsza niż C....20D
    Ten "test" to raczej bardziej przypomina porównanie danych technicznych niż test. Poczekamy na test dpreview, opinie użytkowników na forach. Takich "testów" to podejrzewam, że będzie teraz sporo, marketing sony o to zadba!
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

jesli po pewnym czesie nie zaczniesz odczuwac potrzeby lepszego szkła, a masz lusto, tzn że cos jest nie tak.
    Ja osobiscie mam 17-35 i 24-105 Minolty, sa to dobre szkla, ale nic profesjonalnego. Dla niezawodowca calkowicie wystarczajace w prawie kazdej sytuacji.

czlowek z czasem "dorasta" do pewnych rzeczy. jesli chce byc niedzielnym pstrykaczem cale życie to wybacz, ale lepiej focic kompaktem
    Ja jestem niedzielnym pstrykaczem. 90% zdjec robie w przedszkolu i szkole moich synow, wszystkim dzieciakom, na wszelkich wydarzeniach. Rodzice sa zachwyceni, wlasnie dlatego, ze jakosc zdjec jest znacznie wyzsza niz z kompaktu. Nieocenione sa szybki AF, silna zewnetrzna lampa z ruchoma glowica, brak opoznienia przy wyzwalaniu migawki, latwosc kadrowania przez calkiem spory wizjer D7D, RAWy, ktore pozniej mozna obrobic i sporo z nich wyciagnac, wysokie ISO i AS, poniewaz nie zawsze mozna uzyc lampy...

Profi szkiel nie potrzebuje, mam dwa wyzej wymienione, a kompakt, nawet najlepszy, jest calkowicie niewystarczajacy.

gdybym mial $ to w mojej torbie juz siedzialby nikkor 17-55 2.8, 70-200 2.8, tokina 12-24 i nikkor 85 1.4.
    Gdybym mial $ to kupil bym sobie Canona 5D z jakim super szkielkiem Gdyby ciotka miala wasy...

Ale nie mam $ na wyrzucanie przez okno jezeli nie jest to mi potrzebne.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner
    [- , 10 milionów pixeli (szczególnie ważne przy odbitkach 10x13 ). .
    To samo mozna powiedzieć o nowym Nikonie

Domyślnie

Sony Alfa już w sprzedaży. Link.
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

pn, bardzo zdrowe podejście
    Kolekcjoner, zobaczymy jak do tej ceny będzie się miała cena nowego nikona ...

Domyślnie

Nie chcę otwierać nowej dysputy, bo wiadomo czym to się skońcy, ale najprawdopodobniej w połowie sierpnia będziemy znać detale dotyczącej nowej puszki Canona a oficjalna zapowiedź będzie już 24.08 ...
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

To się trzeba cieszyć ceny powinny lecieć .
    Cichy - czy coś więcej wiesz po za tym szumem, który się pojawił w necie w związku z tym banerem w Izraelu?
    Pozdrawiam
    Marcin

Strona 22 z 29 PierwszyPierwszy ... 122021222324 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów