Close

Strona 11 z 29 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 282

Wątek: alpha

Domyślnie

Ja tam mam olka 5060 i stoje przed wyborwm lustra a ze bede mial 3.5 koła
    to Sony wskakuje na liste potencjalnych kandydatów i to tylko tyle
    uważam nadal że dzieki Alfie duuuuuuuzo sie moze zmienic a na pewno w cenach puszek Ni... Ca.... Ol.... i innych

[ Dodano: Wto 06 Cze, 2006 ]
    http://www.bhphotovideo.com/bnh/cont...&Q=&sku=286501
    To jest chyba profi $ 17,299.95 w promocji

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Korbens
    uważam nadal że dzieki Alfie duuuuuuuzo sie moze zmienic a na pewno w cenach puszek Ni... Ca.... Ol.... i innych
    Na pewno świadczą o tym ceny kompaktów Sony i ich wpływ na inne.
    Jezeli podobnie będzie w segmencie DSLR ( a dlaczego ma nie być?) to Sony raczej nie będzie firma ciągnącą ceny w dół.

Jeszcze jedno - tu http://sonyalfa.pl/obrazy/DSC004.jpg mozna zobaczyc jak dziala w Sony Alfa 100 uklad czyszczenia matrycy.
    (zdjęcie zrobione z obiektywem 80-200/2,8 APO)
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

jesli twierdzisz, że sony to firma nie dla profesjonalistów, a masówka, to nie moga miec wysokich cen bo by nie mieli zbytu, tym bardziej, że promuja nową alfę. Czyli spowodują spadek cen. Cena z kitem na poziomie tys dolarów za matryce 10 MP jest bardzo niska.

Ani ty, ani ja niczego w tej chwili drugiemu nie udowodnimy. Musimy poczekac z pół roku jak to bedzie na rynku i wtedy zobaczymy. Czy ma wpływ na ceny, czy jest dobry, czy zły, czy ma dobrą matryce, czy da sie nim zrobic dobre zdjęcia, czy stabilizacja matrycy chocby taka sama jak w KMD7D to dobry patent, czy ludzie, potrzebują w lustrzankach czegos do pozbycia się pyłków z matrycy. Nikt nie wie na czym polega ich Dynamic Range Optimizer w praktyce.
    W tej chwili ciągnięcie tych wywodów nie ma sensu.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z
    jesli twierdzisz, że sony to firma nie dla profesjonalistów, a masówka, to nie moga miec wysokich cen bo by nie mieli zbytu, tym bardziej, że promuja nową alfę. Czyli spowodują spadek cen. Cena z kitem na poziomie tys dolarów za matryce 10 MP jest bardzo niska.

Ani ty, ani ja niczego w tej chwili drugiemu nie udowodnimy. Musimy poczekac z pół roku jak to bedzie na rynku i wtedy zobaczymy. Czy ma wpływ na ceny, czy jest dobry, czy zły, czy ma dobrą matryce, czy da sie nim zrobic dobre zdjęcia, czy stabilizacja matrycy chocby taka sama jak w KMD7D to dobry patent, czy ludzie, potrzebują w lustrzankach czegos do pozbycia się pyłków z matrycy. Nikt nie wie na czym polega ich Dynamic Range Optimizer w praktyce.
    W tej chwili ciągnięcie tych wywodów nie ma sensu.
    Sony to gigant, mocny w profesjonalnym sprzęcie..... ale filmowym.
    Czy cena 1000$ w USA za bardzo amatorski aparat (najnizsza półka DSLR) tyle, że z matrycą 10MPx to malo - według mnie dużo. A Dynamic Range Optimizer ..... kiedys Nikon napisał na korpusie F401 "Image Master Control"
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Minolta ze swoją 7D i 5D (mimo iz oba sa bardzo dobre) rewolucji nie zrobila, tym bardziej nie sadze by sie to nagle zmienilo. Niestety, Minolta przespała DSLRowy boom, i niestety nie sadze by sie tu wiele zmienilo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Korbens
    .... uważam nadal że dzieki Alfie duuuuuuuzo sie moze zmienic a na pewno w cenach puszek Ni... Ca.... Ol.... i innych ....
    Pewnie tak, ale poczekajmy na pierwsze sztuki, pierwsze testy i pierwszych użytkowników. Nie można w ciemno zakładać, że FF/BF tego korpusu nie dotyczy, że nie matryca nie będzie szumiała, że lustro nie będzie się zacinać, że AF nadąży za wszystkim co potrzebne, że będzie powtarzalny i przewidywalny balans bieli i pomiar światła, że będzie dobra współpraca z obiektywami, lampami, że migawka wytrzyma te 50 tys. cykli i że nie będzie awaryjny. To wszystko czas pokaże i dopiero wtedy będzie wiadomo, czy to bardzo tani konkurent dla D200, czy bardzo drogi wynalazek na poziomie przeciętnych kompaktów. Zapewne będzie to coś pośredniego, ale czy znajdzie nabywców, czy się przyjmie na rynku? To może pokazać tylko upływający czas. Dziś te wszystkie gdybania nie maja wielkiego sensu.
    Jacek

Domyślnie

konkurent dla D200??? nigdy, chyba ze ilością MPIX, ale to przeciez inna grupa docelowych odbiorców - cos pomiedzy D50 a D70s...
    Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g#wno wartych zdjęć
    D750+Z5+Zfc

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Smurf
    Czy cena 1000$ w USA za bardzo amatorski aparat (najnizsza półka DSLR) tyle, że z matrycą 10MPx to malo - według mnie dużo.
    Znacznie slabszy od nowej Alfy Nikon D70s tez tyle kosztuje i nie narzeka na brak nabywcow...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn
    Cytat Zamieszczone przez Smurf
    Czy cena 1000$ w USA za bardzo amatorski aparat (najnizsza półka DSLR) tyle, że z matrycą 10MPx to malo - według mnie dużo.
    Znacznie slabszy od nowej Alfy Nikon D70s tez tyle kosztuje i nie narzeka na brak nabywcow...
    D70S znacznie słabszy od nowego Sony - żarty sobie robisz.
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Strona 11 z 29 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów