Close

Strona 10 z 29 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 282

Wątek: alpha

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wyrwiflak
    redukcja drgań jest dopracowana i bardziej skuteczna, to nie ten sam model co w D5D
    Skad ta pewność?
    minolta przejechala sie na kolejnosci korpusow - najpierw powinno byc cos dla mas by zaistniec i zdobyc pozycje na rynku a potem cos semi-pro/pro, minolta zrobila odwrotnie ale wyglada na to że sony nie popelni tego błędu, wlasciwie można rzec ze Sonego nie stać na takie błędy.
    Minolta na rynku zaistaniała dużo wcześniej.
    Była to firma przodująca we wprowadzaniu wszelkich nowinek.
    Wprowadzenie najpierw modelu 7D to nie byl wcale błąd -stanowiło to jak gdyby lokomotywę pociagową dla niższego modelu.
    Jest to calkiem normalna praktyka - najpierw prezentuje się możliwości w sprzecie profesjonalnym czy high end, a potem je udostepnia dla mas w tańszych wyrobach - każdy lubi czuć sie jak "profi".
    Zresztą firm Nikon robi to od zawsze - najpierw profi, potem high end, potem zaawansowany korpus amatorski, a dopiero potem masowka - np. w analogu F4, F90, F70, F50, podobnie w cyfrze - D1, D100, D70, D50
    Gdyby KM wprowadzila model 5D przed 7D to pewnie nie istniałaby dużo wcześniej.
    Niezłe powodzenie KM5D wynikalo wlasnie z jej funkcjonalnego podobieństwa do wiekszej siostry KM7D i znacznie niższej ceny (początkowo - bo później KM7D wyprzedawana byla za smieszne pieniazki jak na ta klasę).
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

Smurf, jesli zalozyc ze slogany reklamowe to same klamstwa to mozna zalozyc ze redukcja drgan ta sama co w D7D i D5D, ale jesli wierzyc temu co pisza to redukcja drgan ulepszona, ma dawac przewage 3,5 ekspozycji a nie tak jak w D5D 2,5-3,0 ekspozycji

to co piszesz o rynku pewnie wynika z twojej wiekszej o nim wiedzy niz moja w takim razie wynika z tego ze sony wtapia lub szykuje jakas premiere na photokine... ja wole tą druga wersje
    Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g#wno wartych zdjęć
    D750+Z5+Zfc

Domyślnie

Smurf, jesli zalozyc ze slogany reklamowe to same klamstwa to mozna zalozyc ze redukcja drgan ta sama co w D7D i D5D, ale jesli wierzyc temu co pisza to redukcja drgan ulepszona, ma dawac przewage 3,5 ekspozycji a nie tak jak w D5D 2,5-3,0 ekspozycji

to co piszesz o rynku pewnie wynika z twojej wiekszej o nim wiedzy niz moja w takim razie wynika z tego ze sony wtapia lub szykuje jakas premiere na photokine... ja wole tą druga wersje
    Sony to jest firma nastawiona na zysk, a ten zapewnia sprzet amatorski sprzedawany masowo - nie czekalbym na "profi" w wykonaniu Sony - podobnie sprawa ma sie w przypadku tej firmy na rynku RTV - sprzet niezly, ale bardzo powszechnego uzytku - w zadnej dziedzinie nie przoduje (pomimo szumnych reklam) - ot zwykly amatorski sprzet.
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Smurf
    Sony to jest firma nastawiona na zysk
    Firmy niejako z definicji sa na zysk nastawione.. jak bedzie mozna zarobic na profi aparacie to Sony go wyprodukuje.
    c2h5oh
    |Bessa Voigtländer|Zenit 11|Kiev 4m|D70|T28-75|SB800|055PROB
    http://www.lisiewski.info | http://modna.pl | http://giery.eu

Domyślnie

smurf, czemu przekonujesz wszystkich ze to zły aparat, skoro go nikt z nas jeszcze w reku nie miał, zdjęc z nigo nie widział.
    optyke wrzucasz do kosza, a analogiczne planary ZF do nikona kazdy chce mieć, tylko z tą cena to gorzej.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

nie wiem czy ta konepcja, że sony będzie produkować tylko na rynek amatorski nie jest nieco błędną... ktoś tu na forum powiedział, że nawet amator chce widzieć w wybranej przez siebie firmie producenta profesjonalnego sprzętu... w pewnym sensie żeby może kiedyś go kupić... może też z czystego snobizmu: "Mam aparat TEJ firmy"... Jeśli miałby być to sprzęt tylko dla amatorów - po co stałki? po co napis Carl Zeiss na obiektywach? Myślę, że na Photokinie sony wypuści coś na bazie D7D... nie wiem tylko czy z tą samą, czy lepszą matrycą...
    Pozdrawiam
    Maciej

Domyślnie

<cytat>
    Główne cechy i dane techniczne:
    > 10-megapikselowa matryca CCD o rozmiarze APS-C (efektywnie 10,2 miliona pikseli)
    > System ochrony matrycy CCD przed kurzem
    > Stabilizator obrazu Super SteadyShot w korpusie aparatu
    > Optymalizacja zakresu dynamiki obrazu (Dynamic Range Optimizer)
    > Procesor obrazu BIONZ
    > Maksymalna czułość: odpowiednik ISO 1600
    > Ekran LCD Clear Photo Plus 2,5? o rozdzielczości 230 000 pikseli z powłoką przeciwodblaskową do oglądania obrazów i wybierania funkcji
    > Współpraca z pełną gamą obiektywów Minolta AF, Konica Minolta AF oraz Sony (alpha), w tym obiektywami typu G i Carl Zeiss
    > Jasny wizjer optyczny z drobnosferyczną matówką Acute Matte; odległość widzenia 20 mm, powiększenie 0,83x, korekcja dioptryczna i czujnik zbliżenia oka (Eye-start)
    > Szybki autofokus z 4 trybami pracy: Single-shot AF; Direct Manual Focus; AF Automatic; AF Continuous
    > Szeroka ramka systemu AF ? 9 czujników z centralnym czujnikiem krzyżowym
    > Pomiar światła: 40-segmentowy o wzorze plastra miodu, centralnie ważony (skoncentrowany) i punktowy
    > Podgląd głębi ostrości
    > Pokrętło trybu do szybkiego wybierania trybów pracy ? tryby automatyczny; program; preselekcja przysłony; preselekcja czasu otwarcia migawki, ręczny; ponadto 6 trybów tematycznych (portret, krajobraz, makrofotografia, widok nocny, zachód słońca, sport / akcja)
    > Regulacja balansu bieli: automatyczna i 6 predefiniowanych trybów umożliwiających ręczną korektę barw, ręczny wybór temperatury barwowej z dodatkową 19-stopniową korektą purpura / zieleń, ustawienie użytkownika
    > Tryb zdjęć ciągłych ? do 3 klatek na sekundę
    > Zdjęcia seryjne: JPEG bez ograniczeń, 6 klatek w trybie RAW, 3 klatki w trybie RAW+JPEG (zależnie od szybkości karty pamięci)
    > Zaawansowane tryby pracy lampy błyskowej, takie jak synchronizacja z krótkimi czasami migawki, synchronizacja przed zamknięciem migawki, sterowanie bezprzewodowe i synchronizacja z długim czasem naświetlania, wybierana przyciskiem na aparacie
    > Niezależne korekcje naświetlenia i błysku lampy
    > Akumulator litowy 1600 mAh oparty na technologii STAMINA ? 750 zdjęć bez ładowania (pomiar zgodnie ze standardem Camera & Imaging Products Association, użycie lampy błyskowej 50%)
    > Wbudowana lampa błyskowa umożliwiająca wybór różnych trybów pracy (bezprzewodowy, synchronizacja z długim czasem naświetlania, synchronizacja przed zamknięciem migawki)
    > Wymiary: 94,7 x 133,1 x 71,3 mm (dł. x szer. x gł.)
    > Waga: 545 g (bez akumulatora)
    > Gniazdo na karty pamięci CompactFlash, zgodne z nośnikami typu I/II (MicroDrive); w komplecie adapter na karty MemoryStick DUO
    > W komplecie oprogramowanie do edycji obrazu: (1) Image Data Converter SR Ver.1.1 (2) Picture Motion Browser

Uwaga: w trybie Advanced system optymalizacji zakresu dynamicznego (DRO) wykorzystuje technologię dostarczoną przez Apical Ltd.

Istnieje możliwość wprowadzenia zmian po ukazaniu się niniejszej publikacji.
    <koniec cytatu>
    Pzd

[ Dodano: Wto 06 Cze, 2006 ]
    http://pstryk.pl/szukaj.php?nowosci=1
    Troszke pojechali z cena ale oni wcale tani nigdy nie byli

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez c2h5oh
    Cytat Zamieszczone przez Smurf
    Sony to jest firma nastawiona na zysk
    Firmy niejako z definicji sa na zysk nastawione.. jak bedzie mozna zarobic na profi aparacie to Sony go wyprodukuje.
    To pokaż mi jakikolwiek naprawdę profesjonalny sprzęt firmy Sony.

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z
    smurf, czemu przekonujesz wszystkich ze to zły aparat, skoro go nikt z nas jeszcze w reku nie miał, zdjęc z nigo nie widział.
    optyke wrzucasz do kosza, a analogiczne planary ZF do nikona kazdy chce mieć, tylko z tą cena to gorzej.
    Czy ja napisalem coś złego o optyce Zeissa. napisalem i podtrzymuję to ,ze w stosunku do zapowiedzi Sony, Nikon ma nie gorszą.
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

Tv camery tosz to profi

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maciej G
    nie wiem czy ta konepcja, że sony będzie produkować tylko na rynek amatorski nie jest nieco błędną... ktoś tu na forum powiedział że nawet amator chce widzieć w wybranej przez siebie firmie producenta profesjnalego sprzętu... w pewnym sensie żeby może kiedyś go kupić... może też z czystego snobizmu: "Mam aparat TEJ firmy"... Jeśli miałby być to sprzęt tylko dla amatorów - po co stałki? po co napis Carl Zeiss na obiektywach? Myślę, że na Photokinie sony wypuści coś na bazie D7D... nie wiem tylko czy z tą samą, czy lepszą matrycą...
    Spójrz na rynek RTV, gdzie Sony od dawna czuje sie najlepiej - TV - bardzo srednie - w epoce kineskopów daleko za np Loewe, dzis w epoce LCD daleko za np. Sharpem, AV - bardzo średnie - daleko za Technicsem, Pioneerem, Marantzem a co dopiero mowić o Nakamichi, czy choćby Harman Kardon, nie wspominajac o naprawde najlepszych.
    Ale Sony ma sprzedaż (i zyski) znacznie wyższą niż wszyscy najlepsi.

Cytat Zamieszczone przez Korbens
    Tv camery tosz to profi
    W naszej TV

A tak w ogóle, jak jeszcze niedawno ktos napisał coś pochlebnego o tak naprawdę dobrym korpusie KMD7D reakcje byly zupelnie inne - czy to aby nie jakaś piata kolumna - o tym Sony na naszym forum piszecie duzo lepiej niż na forum KM - czy to nie dziwne.
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Strona 10 z 29 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów