Cytat Zamieszczone przez galu44 Zobacz posta
chciałbym wnieść swoją mała uwagę: na jedynce jest taka mała chmurka po prawej stronie. uważam, ze albo powinno jej wogóle nie być, albo powinna być nieco dalej od krawędzi i stanowić bardzo młiy akcencik prawej strony zdjęcia (podobny, jaki na tym przykładzie z wyższego szczebla na drabinie, stanowi to małe drewko na dole)
witaj sorry ze dopiero dzisiaj ale przez dobę nie było mnie na forum

na Twój koment odpowiem Ci tak ....tia tia tia tia tia .... pomyśl o czym piszesz ------ stary napisz mi o no nie wiem np.złej kompozycji , o niewłaściwym balansie bieli , o złej jakości technicznej fotki ---albo po prostu że się nie podoba przecież ma prawo Ci nie leżeć

ale gdy piszesz że chmurka Ci przeszkadza albo szukasz gdzieś pałętającego się ( ja zresztą tego nie widzę ) patyczka ----wybacz ale to jest pisanie o duperelach i nawet nie wiem czy odbierać to jako krytykę czy jako radę ?

na forum jest ostatnio propagowane niezdrowe czepialstwo , mało tego jezeli autor zareaguje obroną to zarzuca mu się nielubienie krytyki
rozumiem irytację Stiga , Światły i innych forumowych autorytetów (zaznaczam żeby nie było złośliwych uwag - poruszam ten temat , ale ja robię tylko średnie fotki ) których nosi gdy czytają takie opinie i nie chcą wystawiać swoich prac, a przecież to od nich się uczymy

trzeba brać odpowiedzialność za własne słowa - kiedy nie jestem do końca przekonany o posiadanej wiedzy nie wypowiadam się w temacie

pozdrawiam Cię Galu44 i mam nadzieję że nie odbierzesz mych słów jak czegoś osobistego (no chyba ze będziesz tak chciał )

Lechupe - dzieki za odwiedziny i konkretny przykład , obejrzałem i jestem bogatszy o tę wiedzę - pozdrawiam

ps.Cramer ciekawie to pokazał , aczkolwiek jego prace nie pokrywają się z moim gustem