Szukaj
Marek Piotr Praski a.k.a. PaRaGaS
D80+T17-50/2.8+S30/1.4+N50/1.8+N80-200/2.8+Tair135/2.8+SB-800+Tenba Messenger
Last.fm | www.marekpraski.pl
NIGDY, za wyjątkiem VIRTUALBOXA, nie używam bezpiecznego usuwania sprzętu.
I jakoś, zarówno sprzęt, jak i system mają się nie najgorzej.
Apropos sterowników, to spróbuj doinstalować te z tej malutkiej płytki, bo są pisane konkretnie pod to urządzenie.
Sterowniki nic nie pomogą bo skoro używa bezpiecznego wyłączania to i tak całe urządzenie zostaje wyłączone. Ja tej funkcji systemu nigdy nie używałem , a podpinam do lapsa wszystko nawet nie korzystam w momencie wypiecia dysku zewn. , a mam sie o co martwic bo mam na nim ok 500gb danych!!
Panowie jeśli piszecie, że w przypadku kart bezpieczne usówanie sprzętu nie jest koniecznością to po problemie !
Ja miałem kiedyś problem z mp3 i kolega, który mi go ratował zasugerował, że usówanie na dziko mogłobyć powodem padu playerka....
ale to dygresja na boku
dzięki za podpowiedzi
pozdrawiam
ff
koledzy wyżej mają rację. Z karta nie ma problemu - tak samo działają czytniki kabelkowe zewnętrzne. Usuwając bezpiecznie odinstalowujesz cały czytnik a nie kartę która aktualnie w nim jest.
Zakładamy, że nie usuwasz karty w czasie kopiowania na nią zdjęć czy innych plików![]()
ja uzywałem kiedys karty Kingstona 256MB z CP 995. Wykorzystywałem ją dodatkowo jako bank danych, wtedy pen drive'y miały pojemności po 32MB. Przekładałem ją w domu w czytniku San Disk, i w pracy, w iTecu. Padła. Przestał się odczytywac katalog, potem karta przestała byc widziana. W podobny sposób załatwiłem jeszcze jedna kartę i dwa pan drive'y Kingstona. Teraz staram się wyłaczać urządzenie![]()
pozdrowienia
drHardware. Moje zdjęcia zdradzają raczej dokumentalny charakter niźli artystyczny...
Marek Piotr Praski a.k.a. PaRaGaS
D80+T17-50/2.8+S30/1.4+N50/1.8+N80-200/2.8+Tair135/2.8+SB-800+Tenba Messenger
Last.fm | www.marekpraski.pl
Skontaktuj się z nami