zastosowanie - glownie zdjecia artystyczne,ale jak juz mam wiecej wydac to chce miec mozliwosc podpiecia cyfrowej scianki,wtedy wszelkiego rodzaju foto reklamowe
Szukaj
zastosowanie - glownie zdjecia artystyczne,ale jak juz mam wiecej wydac to chce miec mozliwosc podpiecia cyfrowej scianki,wtedy wszelkiego rodzaju foto reklamowe
Ostatnio edytowane przez ranbir kapoor ; 15-05-2008 o 17:38
Road to Manila
A widziałeś naocznie tego Rolleiflexa. Było sporo odmian SL66. Jak pamiętam ostatnia wersja pochodziła z okolic połowy lat dziewięćdziesiątych i nie wyglądała wcale jak zabytek.
A do 501 lub 203 mozna podpiac cyfrowa scianke? Nie jestem pewien. Co do dostepnosci szkiel... Od czego jest ebay i internet? Nie kupilem w Polsce zadnej czesci do Hassela. Powod: przynajmniej 20% drozej. Nie mowie juz o sprzecie ze stanow...
Istnieje ostatnio modna tendencja, że zdjęcia artystyczne mają być dlaczegoś kwadratowe. Jeśli jest się zwolennikiem takiego podejścia do sprawy, to faktycznie Hasio będzie niezłym rozwiązaniem.
W przypadku osób popełniających od czasu do czasu kadr o niekoniecznie kwadratowych proporcjach, sugerowałbym jednak raczej coś w formacie 6x7 wzwyż, jednym słowem popularne systemy Mamiya RZ/RB
Czornyj, ale przyznasz, ze czym innym jest robienie zdjec np. nikonem i potem ich kadrowanie do kwadratu, a czym innym od razu kwadrat na matowce... Przerazajaco fajne to uczucie![]()
A swoja droga racja, kazdy kadruje w kwadrat. Czasem to zlosci nawet takiego zwolennika kwadratu jak ja
Pozdrawiam
Kwadrat jest jak dla mnie nudny - jest stosunkowo najłatwiejszy do opanowania, a zarazem tak naprawdę ciężko wprowadzić na nim jakieś ekspresyjne napięcia kompozycyjne.
Skontaktuj się z nami