Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: Rolleiflex SL66

Domyślnie Odp: Rolleiflex SL66

Cytat Zamieszczone przez mariobigamista Zobacz posta
    zastosowanie - glownie zdjecia artystyczne,ale jak juz mam wiecej wydac to chce miec mozliwosc podpiecia cyfrowej scianki,wtedy wszelkiego rodzaju foto reklamowe
    Istnieje ostatnio modna tendencja, że zdjęcia artystyczne mają być dlaczegoś kwadratowe. Jeśli jest się zwolennikiem takiego podejścia do sprawy, to faktycznie Hasio będzie niezłym rozwiązaniem.

W przypadku osób popełniających od czasu do czasu kadr o niekoniecznie kwadratowych proporcjach, sugerowałbym jednak raczej coś w formacie 6x7 wzwyż, jednym słowem popularne systemy Mamiya RZ/RB

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Istnieje ostatnio modna tendencja, że zdjęcia artystyczne mają być dlaczegoś kwadratowe. Jeśli jest się zwolennikiem takiego podejścia do sprawy, to faktycznie Hasio będzie niezłym rozwiązaniem.

W przypadku osób popełniających od czasu do czasu kadr o niekoniecznie kwadratowych proporcjach, sugerowałbym jednak raczej coś w formacie 6x7 wzwyż, jednym słowem popularne systemy Mamiya RZ/RB
    Czornyj, ale przyznasz, ze czym innym jest robienie zdjec np. nikonem i potem ich kadrowanie do kwadratu, a czym innym od razu kwadrat na matowce... Przerazajaco fajne to uczucie

A swoja droga racja, kazdy kadruje w kwadrat. Czasem to zlosci nawet takiego zwolennika kwadratu jak ja

Pozdrawiam

Kwadrat jest jak dla mnie nudny - jest stosunkowo najłatwiejszy do opanowania, a zarazem tak naprawdę ciężko wprowadzić na nim jakieś ekspresyjne napięcia kompozycyjne.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów