Szukaj
Jest dobrze, masz oko, beda z Ciebie ludzie![]()
D700+S15-30+S28/1.8+N50/1.4G+N85/1.4D+SB900
http://jaworski-foto.pl
przecież niemal wszytkie b/w są przepalone.
na jedynce kulawy kadr.ogólnie kadry takie se.
pomysł z bańkami fajny, ale wyszło nieciekawie.
na zdjęciu z obrączką za dużo chaosu.
ostatnie dwa do wywalenia.ta stylistyka średnio mi tu podeszła. rozprasza. better w b/w bez kombinowania.
fajne to fish eyem
zwierciadlanki: D800 D750 D3 D300 F65
nikkory: 14-24/2.8 20/2.8 28/2.8 50/1.8 70-200/2.8 VR
manual: zenitar 16/2.8 fish, helios 44/2
SB900 frotto cokin lowepro epson L800
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
...dwa ostatnie niezbyt mi podchodzą, ale ogólnie fotki się bronią
...dobra robota, a wręcz bardzo dobra jeżeli to debiut
to żeś trafił... nawet jeżeli są 'przepały', to te jasności budują niezły klimat...Zamieszczone przez nonnatus
poza tym na papierze wszystko inaczej wygląda - zazwyczaj lepiej...
kadr z obrączką osobiście zaliczam do jednych z ciekawszych w serii...
...pozdro
no, nie wiem u mnie nie wygląda to za ciekawie, spójrz na 3,5,8.
taki przepał-klimat nie bardzo mi pasi.
może to istotnie wina mojego monitora.
co do fotki z obrączka, to widać różnimy się w estetyce i definicji terminu: ciekawy...
bo wg mnie jeżeli to miałoby być "jedno z najciekawszych", to...
zwróć uwage na kadry.
jakoś dziwnie są poucinane te postaci...
pzdr.
zwierciadlanki: D800 D750 D3 D300 F65
nikkory: 14-24/2.8 20/2.8 28/2.8 50/1.8 70-200/2.8 VR
manual: zenitar 16/2.8 fish, helios 44/2
SB900 frotto cokin lowepro epson L800
...odnośnie obrączki trzeba wziąć pod uwagę jedną rzecz - jest to fragment reportażu,
w kościele zazwyczaj nie jest tak łatwo o coś naprawdę ciekawego - w tym wypadku
widać dobrze o co chodzi, a elementy towarzyszące (ich fragmenty) dopełniają 'opowieści',
ma coś w sobie - mi się podoba, ale gusta są różne i nie wszystko się wszystkim podoba...
...tylko, zauważyłem coś dziwnego na tym zdjęciu - może to kompresja, ale pojawiły
się dziwne artefakty - zdaje mi się, że się już z takimi spotkałem, ale boję się powiedzieć
w jakim wypadku...
nie ma się co czepiac jakis fikcyjnych przepałów. zdjęcia pod tym wzgldem są ok. generalnie - jesli rzeczywiście to debiut, to jest to debiut bardzo dobry, dobre zdjęcia. natomiast jeśli miałbym oceniać neutralnie, bez kontekstu debiutu, a po prostu jako wybrane najlepsze zdjęcia z całości: solidnie, ale bez zachwytu. reporterskie bardzo ciekawe, plener mniej, chaotyczny, ale to nie jest "ta" chaotyczność, kojarzona z luzem, swobodą, lekkością.
tam gdzie sam musisz odnaleźć się z aparatem w dziejącej się akcji radzisz sobie bardzo fajnie. Mam na myśli umiejętność wychwycenia momentów napięcia.
Z mojego doświadczenia wynika, że tego niemal nie da się nauczyć . To talent reportera
Sposób kadrowania zbyt chaotyczny moim zdaniem jak na ślubny secik. Kojarzy mi się raczej z reportażem społecznym, socjologicznym.
plener czyli zdjęcia pozowane to nie twoja domena - nudne cytaty z obejrzanych gdzieś zdjęć.
albo w tym zakresie nie masz nic do powiedzenia, albo wydaje ci się że tak fotografować trzeba. tak czy inaczej bardzo nieciekawie
masz bigla do fotografii - szukaj klientów gotowych zaakceptować twoje fotonieokiełznanie, albo doginaj się do panujących trendów w fotografii ślubnej.
POZDRAWIAM
myślę co piszę
Skontaktuj się z nami