Szukaj
1 - tak, 2 - tak, ale tutaj już z komentarzem dotyczącym tego cienia. Widać, że w mocnym słońcu, ale powalczyłbym tutaj np. lampą. Zdjęcia ogólnie miłe![]()
piter - Arczibald pokazywał ostatnio fajne zdjęcia z lampą w ciągu dnia. Tutaj dobrze byłoby dopomóc podobnie. Ewentualnie nawet lampą zdalnie wyzwalaną, jeżeli masz możliwość, byłoby lepiej. Ostatnio przeżywam okres fascynacji tego typu rzeczami i wiem, że w takich sytuacjach da się powalczyć - tutaj przykłady pstrykania z jedną SB-800 zdalnie.
No masz, jak my się ze Zbigniewem razem zafascynowaliśmy dopalaniem![]()
Dzięki Zbigniew za wskazówki. Wiem, że lampa by tu pomogła, niestety na razie nie mam innej jak tylko tej wbudowanej choć i ta pewnie dużo by tu pomogła. Zdjęcia Arczibalda widziałem, i oczywiście podoba mi się takie doświetlanie.
Przejżałem również Twój wątek, faktycznie dużo wnosi do zdjęć takie doświetlanie.
Sabinka w planach.
Nikon
Zdjęcia mi się też podobają, z uwagami poprzedników się zgadzam, ale ze swojej strony mam pytanko. Czy nie uważacie, że na zdjęciu numer 1 usta dziewczynki są nienaturalnie czerwone jak na jej wiek (za bardzo podkręcone kolory), bo nie sądzęże używa już jakiegoś ustnego mazidła...
D70S, N 18-70, N 50f1,8, Sabinka 800
Skontaktuj się z nami