Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Wrocław/Brzeg

Domyślnie "Only for non-commercial use"

Witam!
    Pomozcie! Meczy mnie to odkad zalozylem wlasna firme i nigdzie nie moge znalezc odpowiedzi.
    Mianowicie chodzi mi o ten znapis w licencji "programow darmowych". Jak to mam rozumiec?
    Czy jak mam kompa kupionego na firme fotografia jest moja pasja, nie zarabiam na tym to czy moge kozystac z programow bedacych "for non-commercial use"?
    Thanx from the mountain

Domyślnie

Jak dla mnie:
    to znaczy, ze jezeli ten soft nie bedzie uzywany do zadnego z etapow Twojej pracy to mozesz go uzywac.
    Przykladowo jezeli jestes projektantem i uzywasz do pracy auto-cad, natomiast wyniki wysylasz spakowane zipem i do spakowania uzylbys softu non-comercial use to robisz to nielegalnie.
    D3-sta|16-85VR|105VR

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Wrocław/Brzeg

Domyślnie

Dzieki, ale jestes tego pewien? Gdzie mge znalezc jakas podstawe prawna tego zapisu?
    A co np z programem antivir lub z wersjami 30-dniowymi. Jesli uzyje 30-dniowego win-rara do spakowania dxf to bedzie to nielegalne? ps. jestem projektantem
    pozdro

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stefan
    Dzieki, ale jestes tego pewien? Gdzie mge znalezc jakas podstawe prawna tego zapisu?
    A co np z programem antivir lub z wersjami 30-dniowymi. Jesli uzyje 30-dniowego win-rara do spakowania dxf to bedzie to nielegalne? ps. jestem projektantem
    pozdro
    Nie jestem pewien, taka informacje dostalem od naszego admina

pebees
    Gość

Domyślnie

stefan, nie do użytku komercyjnego, czyli możesz sobie np. fotki do albumu poobrabiać, ale dla klientów już nie.

Uprawnienia umieszczania postów