Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6
    Rozmowny Awatar McSimus
    Miasto
    Międzyrzec Podlaski / Wejherowo
    Kliknij, nic nie stracisz www.pajacyk.pl

Domyślnie

Test dość ciekawy, co prawda mam już wybór aparatu za sobą i wybrałem właśnie Nikona D50, ale brakuje mi w tym teście jednej zasadniczej rzeczy. A mianowicie osoba robiąca takie testy, powinna z góry założyć do kogo ten test kieruje.
    Nie można i nie da się opisać wszystkiego. Dlatego, albo robimy test jednego aparatu i kierujemy go do określonego odbiorcy, albo robimy szczegółowe testy porównawcze. A tutaj w teście mamy masło maślane.
    Według mnie Nikona D50 kupuje albo ktoś kto fotografował lustrzanką analogową i zna specyfikę tego typu aparatów, albo do kogoś kto pierwszy etap fotografii cyfrowej ma już za sobą i szuka sprzętu innej klasy. I taki powinien być test Nikona D50 – aparatu idealnego dla tych grup użytkowników. A w teście tym nie powinno być żadnych porównań do innego sprzętu, bo są bezsensowne.

Domyślnie

wi_ni, dobrze prawisz. Ja juz przestałem czytac wszelkiego rodzaju testów. Robi sie po nich niezły bałagan w głowie i same stresy.I puszki i szkła, wszedzie kwestia potrzeb,wymagań i kasy, a ta ostatni rządzi wszytkim.

Domyślnie

wi_ni - masz rację. Nietesty często testujący zdają się nie wiedzieć, że jeden aparat to sprzęt klady profi a inny czysto amatorski, więc i kryteria oceny powinny być zupełnie inne.

Rozmowny Awatar McSimus
    Miasto
    Międzyrzec Podlaski / Wejherowo

Domyślnie

Ale artykuł jest generalnie in plus dla D50. A skorzystac czy nie? Przeczytać nie zaszkodzi
    Kliknij, nic nie stracisz www.pajacyk.pl

Domyślnie

wielki plus dla D50
    D50 + T28-75 f/2.8 + N50mm f/1.8 + SB900 + trochę gratów
    http://galeria.grzesiek.info/

Uprawnienia umieszczania postów