pokażcie zdjęcia z tym wynalazkiem i bez niegomoże i ja zainwestuję
![]()
Szukaj
pokażcie zdjęcia z tym wynalazkiem i bez niegomoże i ja zainwestuję
![]()
Fuji S5 PRO || Delta ND200S || D70s || Delta ND70s || F80 || N18-200VR || N28-100 || SB-800 ||
Na Allegro jest kilka aukcji. Jest nawet wersja z dodatkowymi kolorowymi filtrami do czaszy:
http://allegro.pl/item369743282_dyfu...800_fl_36.html
I chyba na tą wersję się zdecyduję.
Co do samego zastosowania - widziałem kiedyś filmik na jakiejś angielskiej albo amerykańskiej stronie, gdzie gość pokazywał jak samemu wykonać mniej więcej taki właśnie dyfuzor. Ponadto jakiś czas temu w telewizji leciał jakiś program o amerykańskich przyjęciach weselnych i tam właśnie fotograf używał takiego dyfuzora. Hmmm troszkę ma ko(s)miczny wygląd, ale może faktycznie okaże się lepszy niż standardowe małe dyfuzorki.
http://cgi.ebay.pl/Lambency-Flash-Di...QQcmdZViewItem
Ciekawe, czy to jest to samo, bo różnica w cenie znaczna?
Coraz więcej sprzętu (D70s pozostał), tylko ciągle czasu i umiejętności mało
O kurczę, ale różnica!
Nie kupowałem nigdy poprzez e-bay. Ma ktoś jakieś doświadczenie?
Zauważyłem, że są dwie wersje. Ta za 125,00 zł na Alle jest tzw. cloud i jest bardziej "mleczna", natomiast te inne wydają mi się bardziej przeźroczyste...
Ostatnio edytowane przez MarviN ; 23-05-2008 o 17:26
Odbite od sufitu bez dyfuzora
Lighsphere ustawiony do góry.
Efekt jest taki, że twarz jest miękko doświetlona od przodu i dodatkowo doświetlone jest wnętrze pomieszczenia.
Nie ma cieni pod oczami i pod nosem.
To było robione wersją clear.
Nie widzę różnicy między clear a cloud poza tym, że cloud zabiera troszkę więcej światła.
dzieki wielkie! No powiem, ze calkiem fajnie to wyglada. A jak walniesz na wprost to jest bardzo zle? Pytam bo czasem nie ma mozliwosci odbicia blysku.
Nie mam akurat foty walniętej na wprost.
Cień jest, ale jest bardzo miękki.
Ale ten dyfuzor daje właśnie radę, kiedy błyskasz do góry, a nie ma sufitu.
to pewnie w niedalekiej przyszlosci zakupie to cackojeszcze raz dzieki za zdjecia i cenne informacje.
mmm daje całkiem ładny efekt, chyba wart tych pieniedzy jak najbardziej. Trzeba sie bedzie za tym rozgladnac..![]()
pzdr Domin
Skontaktuj się z nami