Szukaj
Jak dla mnie 6 najlepsza - co to tak wlasciwie bylo ?![]()
NA torze kartingowym jakies zawody plus pokazy driftu
D70S - kit obiektyw, Sigma 17-50 2,8, Nikkor 70 - 300, SB800 jakis statyw dużo chęci do nauki....
Pozdrawiam Tomasz
kiepsko, kiepsko...
zbyt proste kadry, zero dynamiki, wieje nudą
www.michalbilko.pl - fotografia tatrzańska
Pewnie i racja ale to byly pierwsze fotki... tego typu i miejsce niezbyt ciekawe a blizej sie nie dalo bo.. karki
D70S - kit obiektyw, Sigma 17-50 2,8, Nikkor 70 - 300, SB800 jakis statyw dużo chęci do nauki....
Pozdrawiam Tomasz
za Piotrem tylko 6
System NIKON + statyw nie taki już rozchwiany aby to udźwignąć
Pozdrawiam Marek
To może ja tak trochę bardziej szczegółowo pokrytykuję, żeby kolega wiedział co poprawić następnym razem.
O tym, że robione z góry zdjęcia nie wyglądają zazwyczaj dobrze, to wiadomo i nie będę powtarzał za każdym razem.
1. Kadr - za mało miejsca z lewej strony; panoramowanie - za małe rozmycie, więc efekt jest zbyt statyczny; kierowca dosyć mocno chyba wyciągany w obróbce, przez co powyłaziły artefakty i szum.
2. Nieciekawy kadr - można by próbować przesunąć auto w PD mocny punkt, ale to niewiele da - brakło milimetrów i nic się nie da zrobić z tym; poza tym - zbyt statycznie.
3. Z dachu chłop wyrasta.
4. Patrz uwagi do 2. Również tutaj pojawiły się chyba jakieś dziwne kropy na samochodzie - wyciągane?
5. Wrażenie jest takie, że sobie samochód stoi ze skręconymi kołami. Prosi się o panoramowanie.
6. Kadr, kadr, kadr - znów zbyt statyczny (za centralnie, no i za daleko niestety).
Nooo... to pojechałem.Ale jak Ci nie napiszę, co moim zdaniem źle, to następnym razem zrobisz podobne błędy...
odie, dzieki za wskazowki - nie tylko autor zdjec sie uczy na tym forum![]()
D700 | N16-35/4 | N50/1.4G | N85/1.8D
odie - dziekuje za wskazówki wlasnie na to liczylem wstawiajac zdjecias bo jak inaczej czlowiek moze sie czegos nauczyc???
Pozdrawiam Tomasz
Skontaktuj się z nami