Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Domyślnie F80 a obiektywy USM

Witam serdecznie, proszę o odpowiedż jak dla laika jaki jestem Zakupiłem N80 - nówka + 50 1,8 + battery pack. Zamierzam rozszerzyć obiektyw do F80 o zooma. Czytałem wypowiedzi Szanownych Państwa o obiektywach z USM i bez tego. Jaki to ma wpływ na współpracę z F80 biorąc pod uwagę szybkość ostrzenia??? Jeżeli pytanie jest nieprecyzyjne proszę o wyrozumiałość.. .
    Nikoś N80 + MB16 + 50 1,8 + duży apetyt na kolejne zakupy

Zbanowany
    Miasto
    Pogranicze

Domyślnie

BYNIEK,

Obiektyw z silnikiem USM będzie świetnie i szybko ostrzył z F80. Najlepiej noże i nożyczki

Domyślnie

Po pierwsze szkla nikona nie maja USM tylko SWM a co do szybkosci to bedzie szybciej jakies 2,3 razy

Domyślnie

Z f-80 uzywam Sigmy 17-35 DG HSM ,brzytwa.
    http://pjolo.blogspot.com/ "Albo mieć, albo być"

Domyślnie

USM to od tych na "C"
    Pozdrawiam
    Jacek

Domyślnie

Sam siebie nazwałeś laikiem, więc jeżeli dopiero zaczynasz przygodę z fotografią to w tej chwili takie obiektywy nie będą Ci potrzebne, ostrzą o wiele szybciej co dla amatora nie jest aż tak ważne. Zazwyczaj są to obiektywy o dobrej optyce i solidniejszej budowie, a tym samym znacznie droższe od normalnych. Wybór należy do Ciebie.

Domyślnie

nie kumam takich odpowiedzi... i co z tego ze ktos jest laikiem? nie wolno mu zadac pytania? nie wolno mu szkiel uzywac, bo te z SWM zarezerwowane tylko dla profi? Moze gosc ma kase na takie zabawki, a focic bedzie swojego biegajacego bobasa. Wolno mu do cholery, a nam (Tobie) nic do tego...
    forum.niekojarze.pl

Domyślnie

SWM, USM, HSM - to to samo tylko innych producentow, chodzi o silnik ultradzwiekowy do napedu AF.

F80 z SWM dziala o niebo przyjemniej, nie ma wnerwiajacego odglosu wiertarki, dziala tez szybciej oraz pewniej.

Domyślnie

SWM USM i HSM to niby to samo ale nie dokladnie, o ile USM canona i SWM nikona potrtafi bys koszmarnie szybki lub przynajmniej szybki to z HSM sigmy bywa roznie... przyklad 70-200/2,8HSM generalnie dziala prawie tak ja nikonowski odpowiednik srubokret

Domyślnie

fridrih, Niestety zgodzic sie nie moge ,z S 2 PRO Fuji dziala rewelacyjnie !!!
    http://pjolo.blogspot.com/ "Albo mieć, albo być"

Uprawnienia umieszczania postów