Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 80

Wątek: d80 vs 30d

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Exclamation d80 vs 30d

Witam wszystkich serdecznie,

...wiem że odpowiedź zważywszy na miejsce będzie dla Was wszystkich naturalna i nie pozostawiająca większych złudzeń, ale może uda się usłyszeć jakieś obiektywne opinie.

Jestem przed zakupem aparatu ... mam do wyboru, canon 30d z sigmą 18-200 VR oraz d80 z kitowym 18-55, co byście doradzili i dlaczego? Wolałbym abyście bardziej ocenili puszki aniżeli szkła, gdyż wiadomo i chyba nie ma co ukrywać, że VR Sigmy jest zdecydowanie lepszym szkłem, a do nikona również można takowe kupić co bym zapewne uczynił zaraz po otrzymaniu tej właśnie puszki

...więc Panie/Panowie... nie owijać, nie myśleć a doradzić tak jakbyście sami byli przed takim wyborem.

Pozdrawiam

Domyślnie Odp: d80 vs 30d

VR od Sigmy - pierwszy raz o tym słyszę

...oczywiście chodziło o DC OS

Było na forum kilka tematów dot. porównania 30D do D80.

oczywiście, że było... co nie podlega żadnym wątpliwością.
    Jednak zdecydowanie bardziej wolałbym ujrzeć napis : eg. d80 zamiast czytać, że już było...
    bo oczywiście czytałem na ten temat nie tylko tutaj, ale i na 40 innych forach...

...czy tak trudno napisać co się myśli na ten temat?
    pytanie nie dotyczyło, czy znajdę tutaj podobny temat, a to co uważacie na ten temat...

myślę, że było ono jednoznaczne... więc jeśli macie ochotę pouczać i pisać, że znajdę podobne tematy tu czy ówdzie, to dziękuję... i gratuluję trafnej odpowiedzi.

pozdrawiam.

...jeśli nie macie zdania na ten temat, jeśli nie umiecie doradzić, to proszę nie piszcie nic.

dzięki.

Uprawnienia umieszczania postów