Close

Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 80

Wątek: d80 vs 30d

Exclamation d80 vs 30d

Witam wszystkich serdecznie,

...wiem że odpowiedź zważywszy na miejsce będzie dla Was wszystkich naturalna i nie pozostawiająca większych złudzeń, ale może uda się usłyszeć jakieś obiektywne opinie.

Jestem przed zakupem aparatu ... mam do wyboru, canon 30d z sigmą 18-200 VR oraz d80 z kitowym 18-55, co byście doradzili i dlaczego? Wolałbym abyście bardziej ocenili puszki aniżeli szkła, gdyż wiadomo i chyba nie ma co ukrywać, że VR Sigmy jest zdecydowanie lepszym szkłem, a do nikona również można takowe kupić co bym zapewne uczynił zaraz po otrzymaniu tej właśnie puszki

...więc Panie/Panowie... nie owijać, nie myśleć a doradzić tak jakbyście sami byli przed takim wyborem.

Pozdrawiam

Domyślnie Odp: d80 vs 30d

VR od Sigmy - pierwszy raz o tym słyszę

...oczywiście chodziło o DC OS

Było na forum kilka tematów dot. porównania 30D do D80.

oczywiście, że było... co nie podlega żadnym wątpliwością.
    Jednak zdecydowanie bardziej wolałbym ujrzeć napis : eg. d80 zamiast czytać, że już było...
    bo oczywiście czytałem na ten temat nie tylko tutaj, ale i na 40 innych forach...

...czy tak trudno napisać co się myśli na ten temat?
    pytanie nie dotyczyło, czy znajdę tutaj podobny temat, a to co uważacie na ten temat...

myślę, że było ono jednoznaczne... więc jeśli macie ochotę pouczać i pisać, że znajdę podobne tematy tu czy ówdzie, to dziękuję... i gratuluję trafnej odpowiedzi.

pozdrawiam.

...jeśli nie macie zdania na ten temat, jeśli nie umiecie doradzić, to proszę nie piszcie nic.

dzięki.

sam bym wybral 30d, ale to wszystko zalezy od tego czego oczekujesz po aparacie.
    old punks never die
    http://www.lightstalkers.org/krystian_maj
    leica M6, lomo, polaroid100, mamiya, field 5x7, cambo 4x5", schneider, yashica 35electro, D2H

No coz... , choc niezbyt to bedzie popularne na tym forum, ale IMHO of course, to miedzy tymi puszkami jest przepasc. Obie przerabialem, D80 posiadam, 30D powiedzmy jest "blisko" i sadze, ze to inna polka. Kupuj 30D to jest naprawde profi sprzet, pozim szumow w porownaniu z Nikonem to inna galaktyka, a i szklarni od diaska fajnej "tam" dokupisz. Jak chcesz konkretne sample w trudnych i bardzo trudnych warunkach daj mi info na PW, jesli jakies konkretne pytania tez na PW, bo "wojna" tutaj jest niepotrzebna. A i zeby nie bylo, to podkreslam jest to moje osobiste na ten temat zdanie, ca****ace sie skrajnym subiektywizmem.

Temat wałkowany sto razy,
    Używałem d80 i 30d MOIM zdaniem d80 to fajna puszka ale przy 30d to jednak zabawka,
    no i kupiłem d200 taki d80/cegła
    pozdr

Mysl bardziej o systemie - puszke i tak kiedys zmienisz, a jak zaczniesz kompletowac szklarnie, to moze byc roznie.
    Pozdrawiam,
    kaktus
    (fotograf amator - w JPEGach robię)

Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów