Szukaj
No, fakt - kaczka i kaczuszki. Dałbym ciasniej i ostrośc chyba trochę poszła... w wodę![]()
Tutaj jest... podpis
szkoda, że nieostre i robione z góry, bo pływający "materiał" ma wiele wdzięku![]()
A na żywo tak ładnie wygląda.
Pozdr
Marian
Po pierwsze- przeglądać foto galerie
Po drugie - przeglądać foto galerie
Po trzecie- przeglądać foto galerie
nie chcę się wymądrzać ale zdjęcia nie są najlepsze. Widać przepalenia , brzydkie kadrowanie to na pierwszy ogień.
Pzdrawiam
D70S + T17-50 + S135-400 + chęci
Moja strona ze zdjęciami. Free Foto, idealne na tapetę. Zapraszam.
Zdjęcia i panoramy polskich Tatr Wysokich, jakie popełniłem na wakacjach!
ile czasu - średnio - zajęlo ci srednio zrobienie jednego zdjęcia ? Ja np uwazam, ze jezeli tego rodzaju fotografia pochłania mniej niz 15 minut, to zdjecie nie moze byc dobre.
Zatem, jezeli twoim zdaniem, zdjecie trwa np 1/250 s, to masz materiał do przemyśleń co zrobic w pozostałych 14 minutach i 249/250 sekundy...
I'm not always right, but I'm never wrong...
Materiał,
który oglądasz, jest wyborem z ponad stu fotek wywołanych z RAW'ów, zepsutych PS'em. I jeśli miał bym zastanawiać się piętnaście minut nad fotką numer 6, to byś jej nie obejrzał. Przepraszam, ale nie chciałem być sarkastyczny.
W tym temacie łapię chwilę, która jest ulotna... i staram się ją pokazać innym.
Równolegle proszę o rady do konkretnych zdjęć, których jeszcze nie ma, ale może się pojawią...
Nad krajobrazami staram się zastanawiać. Komponuję w wizjerze, cykam... ale też nie piętnaście minut.
Wejdź, proszę, na moją starą stronę: http://www.fotosytatr.republika.pl/index.html, na której znajdują się zdjęcia i panoramy wykonane nikonem coolpix 8700. Może tam coś Ci się spodoba. Serdecznie zapraszam.
D70S + T17-50 + S135-400 + chęci
Moja strona ze zdjęciami. Free Foto, idealne na tapetę. Zapraszam.
Zdjęcia i panoramy polskich Tatr Wysokich, jakie popełniłem na wakacjach!
Ja bym jednak kolego nie przechodził tak szybko nad tym co ci napisałem...
Kija ma dwa konce - a zatem wyobraż sobie, ze ja fotki nr 6 wcale nie chcę ogladać. I nie sadze, zeby ktokolwiek na serio, roztaczał tu jakies ekstatyczne zachwyty nad tą ulotna chwilą.
Powody główne są dwa:
1. Na zdjeciu nie pokazujesz zbliżenia intymnego Yeti - co faktycznie mogłoby być ulotne, ale wzbijająca sie kaczkę krzyzówke, ktorej to miliony w polskich parkach, milion razy dziennie wzbijaja sie w powietrze (no moze mniej - nie liczyłem)
2. Z technicznego punktu widzenia o zdjeciu tym powiedziec mozna jedynie, iz widać to jakby dwie kaczki. Reszty walorów (kadr, ekspozycja, ostrośc, kolory...) brak.
No i teraz wracamy do punktu wyjscia - te 14 minut z kawałkiem poswiec na ustawienie kadru, sprawdzenie naswietlenia - na różnych ustawach przysłona-czas, byc moze na roznych trybach pomiaru. Wybierz sposob ustawiania ostrości, głebie ostrości balans bieli i wszystkie te parametry, które mozna i nalezy ustawić.
Ale przede wszystkim zastanów sie co chcesz pokazać i jak mozna to pokazać najlepiej.
Zapewniam cie, ze na to wszystko nawet i 60 minut to niekiedy całkiem mało...
No tu, kolego ci nie pomogę - rady do konkretnych zdjęc, których jeszcze nie ma, jest dość trudno formułować...Równolegle proszę o rady do konkretnych zdjęć, których jeszcze nie ma, ale może się pojawią...![]()
I'm not always right, but I'm never wrong...
Koledzy są uprzejmi i nie chcą Ci powiedziec wprost, do czego są dane zdjęcia.
A są i to bardzo.
Na plus to zapał i pewnie młodośc,która z natury jest buntownicza.
Jeśli się mylę to przepraszam,może wytyczasz nowy kierunek.
Pozdr
Marian
Skontaktuj się z nami