Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 46
    Motorniczy
    Gość

Domyślnie Odp: wybór Windowsa ;/

Powiem krótko , odkąd stałem się posiadaczem Visty nie mam problemów z funkcjonowaniem systemu operacyjnego na kompie .System zapier** jak pomylony. Miałem XP to miałem same problemy. Nie widzę żadnego spadku wydajności pracy systemu jak wcześniej wspomniałem jak i oprogramowania zainstalowanego na nim . Jedynie mogę sie doczepić do wydajności niektórych gier ( gram bo lubię ) ale tu są powody sprzętowe . Nikogo nie chcę przekonywać co do wyższości Visty nad XP , poniewaz jest to osobista kwestia . Nadmienię moją konfigurację na koniec wywodu , za którą aktualnie zapłacimy małe pieniądze.

DFI - LANPARTY UT NF590 SLI-M2R/G
    Geforce 8600 GTS
    AMD 4200 AM2
    Geil - 2Gb RAM 800 Mhz
    zasilacz Thermaltake 550 W

Pozdrawiam

pebees
    Gość

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Zahaczamy tu o podobna sprawe, jak w przypadku kompletnych amatorow, ktorzy majac najtansze szkla i prawie zadnej wiedzy ani doswiadczenia fotograficznego, rozwodza sie nad zmiana D200 (D80) na D300, bo sa święcie przekonani ze lepsza puszka wyprodukuje lepsze zdjecia.
    Oj tak, masz rację. Ja kurcze muszę w końcu kupić to D300, bo lipne fotki robi mój aparat
    A wracając do Windows, to osobiście najchętniej bym się przesiadł na Windows 95, gdyby to chciało jeszcze działać na moim sprzęcie
    Dla mnie Linux czy XP i giga ramu wystarcza do domowej obróbki fotek, naprawdę więcej nie potrzebuję (przynajmniej przy nefach z 6mpix matrycy )
    A Vista ... no cóż, postęp, moim zdaniem może wyjść tak, że podzieli los 'sławnego' Windows Millenium Edition...

Gaduła Awatar cypherdid
    Miasto
    bydgoszcz/gdańsk/warszawa

OK..ze sterami nie ma problemów bo wszystko praktycznie co mam chodzi pod Vistę..patrząc na naklejkę na pudle, bądź płytkę ze sterami..waham się między wyborem bo dawno nie siedzę na tyle w temacie żeby być zdecydowany w 100%...sami widzicie...ile ludzi- tyle opinii więc cholerka nie wiem czy zmieniać czy nie...sprzęt uciągnie Vistę nawet z bajerami...których i tak nigdy nie włączę..grać też nie gram..
    słyszałem o problemach Visty z podpisami cyfrowymi...nie chodzą czytniki kart pamięci etc...a kilka takich małych rzeczy może nieźle wkurzyć człowieka..no nie??
    z drugiej strony Microsoft coraz gorzej będzie wspierał XP..a Vistę łata i łatać będzie przez najbliższe lata..tak jak z XP na początku..
    instagram.com/darkroomnightlife

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Cytat Zamieszczone przez Tr0n Zobacz posta
    Tu się właśnie mylisz. Przy przejściu na 64bity powinno odciąć się cały zbędny balast zarówno od strony hardware jak i software. Ciągnięcie kompatybilności kosztuje od początku produkcji po kres użytkowania niepotrzebne zasoby. 32 bity są na tyle doskonałe że systemy 64 bitowe powinny być pozbawione zgodności wstecz. A tak mamy sytuację że ciągle zdarzają się aplikacje 16bitowe no bo przecież system musi być kompatybilny więc po co nowa wersja.

PS. O ile dobrze pamiętam kod NT4 pod procesory Alpha przepisała firma Compaq a nie Microsoft
    Gdyby Windowsy 64-bitowe nie były kompatybilne wstecz, to nie miały by co obsługiwać
    Procesor ALPHA stworzył DEC, a Compaq, a następnie przez Hewlett-Packard wstrzymał prace nad rozwojem tego procesora. Microsoft wspierał go programowo jeszcze w Wni NT 4.0
    D800; D300; 3xSB800; N70-200/2,8VR; T24-70/2,8VC; N50/1,4 itd

Cytat Zamieszczone przez Motorniczy Zobacz posta
    Odnośnie Twojego podsumowania OS Vista to bym sie kłócił ( nie jest to tylko moje zdanie ) bo jest więcej zalet i możliwości w stosunku do OS XP
    No i w calym tym prawie juz biciu piany -- nikt nic innego, sensownego nie napisal. Wiec jakie to zalety w stosunku do XP, daje Vista przecietnemu uzytkownikowi, tudziez fotografowi? Wymien te, ktore moga byc argumentami za różnicą w cenie, zasobożerności, i wydajności w pracy. Chetnie sie o tym dowiem, bo po Twoich slowach swita mi jakobym cos stracil, pracując na "przestarzalym" XP.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Cytat Zamieszczone przez Tr0n Zobacz posta
    Vista była dobra w założeniach - w praktyce wyszedł moloch który nijak ma się do wymagań rynku. Wymagania rynku tworzy biznes a nie Kowalski (zresztą widać że biznes Viste omija, a Kowalski jest do niej zmuszany).
    Biznes (serwery) pracuje na Linuxach, studia projektowe częciowo na Windowsach ( głownie CAD i pochodne ), bardziej specjalizowane rozwiązania ( np. graficy na Mac oraz SGI Silicon Graphic ), a Pani Krysia z biura mogła by spokojnie używać czegoś pomiędzy DOS-em a Wnidowsem 2000 ( o Linuxsie nie wspomnę, bo jest podobno trudny do opanowania).
    Do pracy Vista nadaje sie tak "świnia pod siodło", a co do Kowalskiego masz 100% rację
    D800; D300; 3xSB800; N70-200/2,8VR; T24-70/2,8VC; N50/1,4 itd

Powiem krótko , odkąd stałem się posiadaczem Visty nie mam problemów z funkcjonowaniem systemu operacyjnego na kompie
    Kiedy ktos ma problemy z funkcjonowaniem systemu, to przyglada sie sprzetowi. Sprawdza sie pamiec, dyski, kontrolery, itd, bo najczesciej to one wlasnie sa powodem niestabilnosci lub braku odpowiedniej wydajnosci. Nie slyszalem jeszcze o przypadku, zeby logicznie myslacy czlowiek, zmienial system operacyjny, kiedy XP mu sie "sypie". Ten system -- jesli sie go postawi na "zdrowym" sprzecie -- dziala perfekcyjnie.

Nadmienię moją konfigurację na koniec wywodu , za którą aktualnie zapłacimy małe pieniądze.

DFI - LANPARTY UT NF590 SLI-M2R/G
    Geforce 8600 GTS
    AMD 4200 AM2
    Geil - 2Gb RAM 800 Mhz
    zasilacz Thermaltake 550 W
    No i co nam chcesz tym powiedziec?
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Motorniczy
    Gość

a błąd , poknociłem wątki
    Ostatnio edytowane przez Motorniczy ; 09-05-2008 o 12:59

Zapytam się , pracowałeś na Viscie ? chociaz tydzien , czy miesiąc np. ?
    Mialem stycznosc. Kilkadziesiat minut pracy zdecydowanie zniechecilo mnie do dalszej pracy w tym systemie. Zapewne nawet nie wiesz, ze pod Vista nadal nie ma jak wydrukowac pliku postscriptowego. A wyobraz sobie, ze dla wiekszosci grafikow i DTPowcow, to podstawa. Nie dziala -- nie ma sensu uzywac.
    A teraz odpowiedz mi w koncu na moje pytanie, co jest lepszego w Viscie w stosunku do XP, dla przecietnego uzytkownika (fotografa).
    www.SALDAT.pl

a błąd , poknociłem wątki
    W takiej sytuacji post sie usuwa a nie edytuje...
    www.SALDAT.pl

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów