Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie program do katalogowania zdjęć

Witam serdecznie!!!
    Mam do Was pytanie. Czy istnieje jakiś soft który potrafi tak katalogować zdjęcia że np. szukam jakiejś konkretnej fotki i bardzo często przewalam się przez szereg katalogów i nie mogę jej znaleść.Mam już sporą kolekcję zdjęć i zaczyna się to stawać problemem. Znacie jakiś program??POMÓŻCIE!!!

Domyślnie

DL: Picasa 2
    D50 | N 18-70 /F3,5-4.5

Domyślnie

WhereIsIt - doskonały.
    Kataloguje, segreguje, szuka, daje podglady miniatur z plików RAW, mozesz opisywać
    dowolne hasla do danego obrazka, zakładac katalogi, przydzielac kategorie itp itd...
    Oczywiscie nadeje numery dla płyt - jak zgrywasz czy to CD czy DVD. Roi wszystko
    co mozesz tylko wymyslić. Polecam.

Domyślnie

Do wypowiedzi Krzysia na temat WhereIsIt dodam jeszcze jeden "bajer". Jesli masz kilka miejsc przechowywania CDkow -- mozesz przyznac calym grupom skatalogowanych plyt parametr o nazwie mniej wiecej "miejsce skladowania" i przypisac np. "na polce", "w szufladzie", "pod biurkiem", etc.
    Oczywiscie to taki maly zarcik (chociaz taka mozliwosc, rzeczywiscie istneje). W kazdym badz razie WhereIsIt to rewelacyjny program (nie tylko do katalogowania zdjec).
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie

Macie jakąś instrukcję do obsługi tego programu??Tak naprawdę nie za bardzo wiem jak sobie z nim poradzić.Poza tym mam tylko wersję sharewere...

Domyślnie

Instrukcja jest pod klawiszem F1 -- jak w wiekszosci programow pod Windows. A poza tym -- po co Ci ona? Przeciez ten program jest prosty jak budowa cepa.
    Zakladasz katalog np. pt. "fotografie", wybierasz "dodaj obraz nowego dysku", zaznaczasz z jakich plikow ma robic miniaturki, czekasz chwile i gotowe. Dodajesz slowa kluczowe czy inne opisy i przy zamykaniu potwierdzasz, ze chcesz zapisac katalog.
    A ze masz wersje Shareware -- no coz. Ten program wlasnie na takiej licencji jest rozprowadzany.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

uwaga co do wersji shareware - niestety ma dośc istotne graniczenie "pojemnosciowe" bazy
    - tak wiec własciwie nie nadaje sie do powazniejszego katalogowania w tej opcji...

Domyślnie

Shareware okresla sposob licencjonowania programu. Nawet zaplacony program (ktory nie jest obciazony zadnym ograniczeniami), jest nadal programem na licencji shareware.
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

wiem, moze kolega źle określił - nieistotne. Istotne, ze wersja bezplatna moze mieć
    tylko w bazie dwa katalogi czy dwa dyski w katalogu....- coś takiego - ale
    bardzo "ograniczonego" Pamietam, bo natychmiast szukalem mozliwosci zakupu...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów