Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Wątek: Grip do D60

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Ja mam takie pytanie, bo na stronie (http://www.foto-tip.pl/sklep/product...roducts_id=998) nie jest napisane czy w tym gripie działa półwciśnięcie spustu (chodzi mi o AF), bo czytałem, ze niektóre gripy nie mają tej funkcji.
    Ktoś kto posiada to może odpisać, będę wdzięczny.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Userro Zobacz posta
    nie jest napisane czy w tym gripie działa półwciśnięcie spustu (chodzi mi o AF)
    Nie działa, ale - o czym dobrze wiedzieć przed zakupem - w ogóle używanie wyzwalania migawki przez przycisk na gripie jest, delikatnie mówiąc, kłopotliwe. Na gripie wysuwasz małą szufladkę z diodą podczerwieni i to ona uruchamia migawkę tak, jakby się to odbywało za pomocą pilota. Czyli dodatkowo, przed używaniem tego przycisku, musisz aparat przestawić właśnie na tryb pracy z pilotem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Userro Zobacz posta
    Ja mam takie pytanie, bo na stronie (http://www.foto-tip.pl/sklep/product...roducts_id=998) nie jest napisane czy w tym gripie działa półwciśnięcie spustu (chodzi mi o AF), bo czytałem, ze niektóre gripy nie mają tej funkcji.
    Ktoś kto posiada to może odpisać, będę wdzięczny.
    Nie działa jak używasz wbudowanej lampy. I w tym wypadku nawet nie ostrzy.
    Jak używasz bez lampy, to działa półwciśnięcie/ostrzenie.
    Ciekawostka.
    Jak zrobisz chociaż jedno zdjęcie z lampą a potem ją schowasz, to AF z gripa i tak nie zadziała. Musisz wyłączyć i ponownie włączyć aparat. Wtedy znowy masz ostrzenie z gripa.
    Ostatnio edytowane przez boorg ; 09-12-2008 o 18:13
    D40 + Velbon 800R
    Nikkor: 18-55mm f/3,5-5,6; 28mm f/2,8; 50mm f/1,8; 105mm f/2,5; 135 mm f/2,8;
    Sigma: 28-105mm f/2,8-4,0; Vivitar series 1: 70-210mm f/3,5.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez boorg Zobacz posta
    działa półwciśnięcie/ostrzenie.
    Działa Ci półwciśnięcie? Tzn możesz wcisnąć, wyostrzyć i nie zrobić zdjęcia? Czy też po wciśnięciu ostrzy, a potem robi zdjęcie?

Uprawnienia umieszczania postów