Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Domyślnie Odp: Nikon 18-200 VR II

uniwersalne zapewne tak. Ale co z resztą. Wykonanie zewnętrzne nie budzi zastrzeżeń. Ale reszta. Nieszczelności powodują, że pomiedzy soczewki włazi tyle paprochow, że... rozsuwający się zomik i rozlazla guma na regulacji zomem. Ja miałem szkiełko, ale przeszedłem na inne, bardziej jasne obiektywy. Jasne, że wymiana ich stanowi pewien kłopot, ale idzie się przyzwyczaić. Jeżeli do tego dochodzi jakość wykonanego zdjęcia to wolę wymieniać niż mieć jednego, a wszechstronnego. Można by porownać do hasla na bilbordach dotyczących bankow." bank od wszystkiego jest do niczego " No moze nie do końca.
    D200, Tokina 30-135, Nikor 12-24/4, Tamron 17-50/2.8

NIe bierzesz pod uwagę do czego ten obiektyw jest dedykowany. Czasem nie ma możliwości przepiąć szkła, czasem nie ma możliwości zabrać kilku szkieł, czasem potrzebujesz czegoś uniwersalnego. I wtedy okazuje się, że jest to doskonałe szkło. I pomimo, że kurier właśnie wiezie je do nowego właściciela zawsze będę je polecał każdemu, kto potrzebuje uniwersalnego rozwiązania.

Dziekuje wszystkim za rady. Od wczoraj jestem posiadaczką D80 i N18-200VR.
    D80, N18-200VR

Thumbs up Odp: Nikon 18-200 VR II

witam
    Gratuluję wyboru
    ja także posiadam tego Nikora i jestem bardzo zadowolony
    super ostrzy i wcale sią sam nie wysuwa ani nie chowa przy kadrowaniu pionowym
    szkło naprawdę godne polecenia ( wysoka pozycja w rankingu "optyczne.pl" )
    D 80 + Nikor 18-200 VR + SB 800 + Extreme III SDHC 4GB
    HOYA HMC Super PRO1 UV

Dobry wybór. Posiadam go już b. długo i choć mam już w planie jaśniejsze szkła , to na pewno zostawię go sobie ze względu na uniwersalność. To że się sam wysuwa nie jest tak bardzo dokuczliwe.

pozdrawiam 124miko

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów