Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: Marysia

Domyślnie

PADI - nie dogodzisz wszystkim. czym dalej kombinowane, przerabiane tym zdjęcia wg mnie gorsze. 1,3 były najlepsze.
    (oprócz nowego ujecia nr 10, które mogłoby byc opracowane kolorystycznie tak jak 1,2,3)
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Dobra, racja Jacku, bez sensu dalej trzepać ten temat i poprawiać wciąż foty. W myśl zasady "jeżeli bedziesz udoskonalał coś wystarczająco długo to na pewno to zepsujesz" lub jak kto woli "nie lub lepiej jak jest dobrze, bo będzie jeszcze gorzej" [lubie te powiedzonka]. Następnym razem przemyslę dobrze foty, wstawie raz takie jak uważam i koniec. Podoba się? To dobrze. Nie podoba? Trudno. Jakieś porady warsztatowe? Bardzo chętnie. Dyskutowanie nad tym która udziwniona obróbka lepsza, fajniejsza, sympatyczniejsza, ładniejsza jest rzeczywiście bez sensu, bo to jest w 100% kwestia gustu. Sprawy techniczne, kadr, uchwycony moment, pomysł itd. to inna sprawa - tutaj się można szkolić. Alem topik dowalił...
    D70s | 18-70 | 50 | 70-300 VR | SB-800 | Hoya DMC CPL | Lowepro Off Road
    ..:: http://www.lesniak.ocom.pl/ ::..

Zbanowany
    Miasto
    Pogranicze

Domyślnie

Zgadzam się z tym co napisał Jacek_Z najlepsza jest pierwsza wersja - w moim odczuciu pasuje na portret. Nie wiem skąd u niektórych taka tęsknota za wyostrzaniem i kolorami? Przecież w takim chirurgicznie poprawnym zdjęciu nie ma żadnych emocji.
    No i jeszcze wujek Czornyj, dał Ci kilka życiowych rad, z których powinieneś skwapliwie skorzystać - nigdy do niczego się nie przyznawaj

Czornyj, ile kiwałeś?

Domyślnie

wujek Czorny jak zwykle dobrze radzi, jednak szum jak dla mnie ciutke za agresywny, przydaloby sie wiecej miekkosci
    D70|18-70|70-300|50|ZENIT TTL|HELIOS 55/2|

Domyślnie

kwasik, bo to tylko taki dżołk jest. Specjalnie zaszumiłem opętańczo, celem uzyskania nie tyle wartości estetycznych, co humorystycznych.

Domyślnie

piekielny i ukryty zaiste ten humor
    D70|18-70|70-300|50|ZENIT TTL|HELIOS 55/2|

Domyślnie

dawno niepatrzyłem titaj fajne zdjęcia

Hombre
    Gość

Domyślnie

8. i 10. są bardzo fajne - przyjemnie się ogląda.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów