Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Wątek: Żurawie

Domyślnie Odp: Żurawie

andre84

a ja jako biolog mam pytanie czy miałeś zezwolenie na fotografowanie tego ptaka??
    bo zgodnie z przepisami to powinieneś mieć odpowiednie zezwolenie od Ministra Środowiska na fotografowanie gatunku objętego ochroną ścisłą !!

jestem za poprzednikami, że choć zdjęcie ciekawe to jednak poszanowanie chronionemu gatunkowi w gnieździe się należy...
    wiem, że to rarytas... ale jednak... dbajmy o zagrożone gatunki...
    DwaCzarneEosy|SzkiełkoOkoSwiecidełko

Cytat Zamieszczone przez vasco5 Zobacz posta
    andre84

a ja jako biolog mam pytanie czy miałeś zezwolenie na fotografowanie tego ptaka??
    bo zgodnie z przepisami to powinieneś mieć odpowiednie zezwolenie od Ministra Środowiska na fotografowanie gatunku objętego ochroną ścisłą !!

jestem za poprzednikami, że choć zdjęcie ciekawe to jednak poszanowanie chronionemu gatunkowi w gnieździe się należy...
    wiem, że to rarytas... ale jednak... dbajmy o zagrożone gatunki...
    Wiesz co, przypomina mi to trochę publiczne piętnowanie sportowców nie rezygnujących z udziały olimpiadzie w Pekinie. Nie ważne że wielcy tego świata (a nawet płotki które mają trochę więcej grosza) inwestują w chinach i czerpią korzyści mając w dupie wszystko co się tam dzieje, sportowcy powinni powiedzieć NIE. Qrwa, festiwal hipokryzji...

Darujcie sobie te morały w stosunku do osób fotografujących przyrodę nie od dziś ani wczoraj...
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

ale tu nie chodzi o piętnowanie, no coś ty

tylko o to, żeby tego typu rarytasy fotograficzne nie kusiły amatorów...
    bo ktoś kto nie zna sie zupełnie na behawiorze zwierząt może takimi zdjęciami, a w zasadzie ich nieumiejętnym robieniem zrobić więcej szkód niż pożytku...
    i tu chyba się ze mną zgodzisz...

jeżeli fotka jest robiona z odpowiedniej odległości i z poszanowaniem gniazdującego ptaka to i ja bym się skusił żeby coś takiego cyknąć pod warunkiem, że to nie wpłynie na zwierzę...
    DwaCzarneEosy|SzkiełkoOkoSwiecidełko

Panowie/Panie jak to czytam to mi się klaruje taki obraz:
    „nam zawodowcom” z „papierami od ministra” fotografującym XX lat wolno robić takie a nie inne zdjęcia bo nas zwierzęta nie widzą, bo my się na tym znamy, a wy amatorzy won, wasze zdjęcia będziemy piętnować jako niezgodne z wszystkimi zasadami.........bo nam chleb odbieracie
    Niejeden wg Was amatorzyna potrafi lepiej się zachować w lesie niż to całe stado profi z wysokim mniemaniem o swoich umiejętnościach więc można już skończyć tą dyskusję nie prowadzącą do nikąd i podsumować jedynie - jak chcesz fotografować zwierzaki to niezależnie czyś amator czy megaprofi pamiętaj że jesteś u nich gościem i nie zakłócaj im spokoju.

Amen
    Amator
    system już wybrany, kolekcjonujemy zabawki

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Ziemia Obiecana

„I powiadam Wam, kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem...”

Nie to żebym bronił autora zdjęcia, ale podejrzewam,że wielu z Was zrobiłoby wiele żeby zrobić dobre zdjęcie
    Pozdrawiam

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów