Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 38
    swiatlo
    Gość

Domyślnie Odp: morze by piotr_ek

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    mnie się bardzo podoba mięciutki dół ,niebo może być (nie wiem jak wyglądało wcześniej) fotka mnie się podoba z takim niebem gdyż ten szeroki dół w moim odczuciu komponuję się z nim - to jeden z takich "bez pogodowych " dni nad morzem ----czasami jest takie siwe niebo i nie wiadomo jak to ugryżć
    Co więcej uważam że podział niebo-ziemia w stosunku 50:50 idealnie tutaj pasuje. Dlatego bo niebo jest po prostu takie jednostajne i kontrastuje z ziemią - czyli nie ma mowy o symetrii jaka by zwykle była przy podziale 50:50. Mamy po prostu asymetrię w treści a nie w matematycznych rozmiarach. Niebo odgrywa tutaj rolę przestrzeni negatywnej.
    Bardzo mi się podoba wybór faktury nieba - pozornie jednostajna szarość, jakby studyjne tło które akurat jest tutaj zaletą a nie wadą jak sugerował Onsajt.
    Zdjęcie oferuje idealną harmonię i łagodność. Deska wspaniale kontrastuje z dziewiczym gładkim piaskiem.

Każda inna kombinacja by zdjęcie popsuła. Dramatyczne niebo by kompletnie zniszczyło harmonię. Słońce by też zniewelowało ten jednostajny rozkład świateł.
    Całość wręcz wygląda jak martwa natura, jak abstrakt starannie zaaranżowany w studiu.

Wyjątkowo piękne i kreatywne zdjęcie.

Szkoda, że usunąłeś pierwsz a wersję bo nie mam porównania.
    Zdjęcie sie podoba tak jak jest nic bym tu nie zmieniał, swiatlo zresztą napisał wszystko z czym się z nim zgadzam.
    Nikon

Rozmowny Awatar iahveh
    Miasto
    Druga gwiazda na prawo, i prosto, aż do poranka

Bez chmur rzeczywiście wygląda znacznie lepiej. Bardzo dobra kompozycja.

swiatlo
    Gość

Chciałbym mieć uprawnienia admina aby zobaczyć kto właśnie przed chwilą obdarował to zdjęcie jedną gwiazdką.
    Korci mnie to. Admin, czy mógłbyś mi przynajmniej na priwa wysłać tą informację?

P.S. Wszedłem na opcję "Kto jest online" i zdaje się na jakieś 70% już się domyślam...

Na poczatek napisze - to nie ja dalem 1* jakby co....

Ogladam zdjecie drugi raz, jako tako sie wyspalem, wiec odbior powinien byc niezaklocony...mimo tego nadal twierdze, ze zdjecie nie powola mnie na kolana - dla mnie jest to typowe zdjecie jakie mozna zrobic na spacerze nad Baltykiem, ja osobiscie nie jestem fanem wklejania nieba w zdjeciach krajobrazu, ale ok - niech liczy sie efekt, a tego tu nadal nie widze nawet po tym zabiegu. Starm sobie wyobrazic to zdjecie w duzym formacie na scianie (slynny test) i wiem, ze bym go nie chcial u siebie w domu - ta deska na pierwszym planie na tle calej reszty zniecheca mnie do tego skutecznie.
    Wiem, ze bede odosobniony w tej opinii, ale coz kazdy z nas jest inny i ja tak to odbieram, a zawsze staram sie pisac co mysle.
    Pzdr
    Czesc, Serwus, Strzalka, Witka, Siema, Elo, Hej, Jak tam? - mowi Rafał

Cytat Zamieszczone przez bombel Zobacz posta
    No wiesz, jak ktoś cały dzień chodzi z głową na dół, to pod wieczór musi coś chlapnąć o kreatywności, bo się inaczej udusi...

Hmm... kolega światło przecież mieszka w juesej a nie oustrajli...
    Pozwalam sobie bronić tego zdjęcia. Tak jak harb napisał - nad Bałtykiem bywa szaroburo i nijako. Zdjęcie jest po prostu dobre.

Nie twierdze, ze jest zle - dla mnie to nie jest to z tych na 5*
    Czesc, Serwus, Strzalka, Witka, Siema, Elo, Hej, Jak tam? - mowi Rafał

Zbanowany
    Miasto
    Lublin | Chodel

a ja Ci juz pokazywalem w jakiej wersji mi sie podoba
    ale byla chyba za bardzo po mojemu

A ja strzelam focha! Nie zabrałeś mnie nad morze buuu... Żart rzecz jasna.
    Nie widziałam pierwszej wersji, ale ta mi się nawet podoba. Marny ze mnie krytyk krajobrazów, bo chyba nigdy żadnego porządnego osobiście nie zrobiłam, za to widzę Twoje postępy
    Pozdrawiam - Aga
    Trzaski w kuchni || Młode Trzaski
    D70s|N18-70|N50|S70-300|SB-800

bombel
    Gość

Cytat Zamieszczone przez swiatlo Zobacz posta
    Może byś miał trochę odwagi i napisał to co wpierw napisałeś zanim to poprawiłeś...

Chłopie, przestań... Nie widzisz, że sobie żartujemy? Co Ty, w wojsku pracujesz, że bierzesz wszystko tak śmiertelnie poważnie? To jest niezdrowe, takie dramatycznie sieriozne podejście do siebie.

Naprawdę uważasz, że ja serio sądzę, iż w Ameryce chodzą głowami do dołu?

Myślałem, że już pierwszy post Cię rozśmieszy, ale że wyjeżdżasz z jakąś odwagą, zupełnie jakbym się zamachnął bombą na herosa?... Robisz dobre zdjęcia, a potrafisz się uśmiechnąć czasem? No proszę Cię...

Oceniłem to zdjęcie jako przeciętne, a po zmianie (dość kiepskiego) nieba na płaską zastawkę z tektury postawioną na środku - oceniam jeszcze słabiej. Jak widać nie tylko ja, ale o to mniejsza. I zrobiłem sobie żarcik, że pewnie oceniasz obrazek do góry nogami. A także, że po całym dniu chodzenia odwrotnie masz do tego 'niejako' prawo.

To Cię uraziło?

No wybacz, ale miałem inne zdanie. Od dziś będę wyłącznie śmiertelnie poważny i nudny. Kajam się. Będę mówił wyłacznie kawę na ławę i poważnie. Pamiętaj bombel, tylko poważnie. Bez dowcipów.

PS [edit]
    Ja w ogóle nie daję gwiazdek, chyba że 5, jeśli zdjęcie jest IMHO wybitne. To zdjęcie nie jest i fgwioazdek nie daję.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów