Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Domyślnie Ola pierwsza sesja

to pierwsza sesja kandydatki na modelkę.
    w temacie obok kilka jej cz-b portretów:
    http://forum.nikon.org.pl/viewtopic.php?p=231753#231753

czarno białe czy kolor?
    teraz nie mogę się zdecydować. Podobało mi się cz-b, tak ustawiłem w D200, ale zapisywałem w rawach i jpg. Jak rozpakowywałem NEF to okazało się, że tam jest normalne zdjęcie barwne - które też okazało sie niezłe.

1.

2.

3.

4.

5.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

pebees
    Gość

Domyślnie

Mimo, iż jestem lama w te klocki to pozwolę sobie się wypowiedzieć
    Otóż pierwsze zdjęcie jest najlepsze, dla mnie, a skadrowałbym je nieco inaczej: niech modelka jakoś trzyma rączki bardziej w górze, odciąć tuż nad biodrem, dół odrzucić. Poza tym swobodne, lekkie zdjęcie.
    Na dwójce za dużo pustki w lewym dolnym rogu.
    Pozostałe - nie podobają mi się, bo modelka mówi tylko 'spójrz, ach ach, jaka jestem piękna' myśląc zestresowana 'mam nadzieję, że dobrze wyjdę'. Tak je odbieram.

Domyślnie

Tu tez ostatnie wygrywa.

na 3,4,5 super tło
    Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag
    A7 II Zeiss Batis 25/2 85/1,8 500px FB

Domyślnie

Podobaja mi sie. Tutaj podzial idealnie zagral. Zostawilbym i kolor i cz&b. Obie formy maja swoje plusy. Boze, kiedy ja znowu wejde do studia (retoryka)...

Domyślnie

tylko 3. mi się niebardzo podoba a pozostałe świetne

Domyślnie

Wszystkie bardzo ładne.
    Nr 2 najlepszy wg mnie, podoba mi się poza.
    Nr 1 ładnia buzia

Z kolorów Nr 4 najlepszejszy*

Ogólnie bardziej podobają mi się cz-b.
    Pozdro
    "Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy."
    -Albert Einstein-

Domyślnie

moim zdaniem z nakryciem głowy wygląda lepiej. tak troszke na 3 i 4-tym wygląda, jak by dziewczyna zdjęła nakrycie, i nic z włosami nie zrobiła, wygląda tak dość 'wysoko' na ostatnim zdjęciu z boku już tego tak nie widać.

zdjęcia bardzo pozytywne
    pozdrawiam
    soko

Domyślnie

ładne
    Janeek
    ________
    Pełen SafePaq

Domyślnie

myslalem ze sobie ponarzekam a tu nie ma na co 1 i 2 najbardziej..
    Sony A5100 | SEL16 2.8 | Kiedyś: Nikon FX i stałek kilka który niepotrzebnie sprzedałem

Domyślnie

Zdjęcia mają świetny klimat. Tło przywodzi na myśl kliszę filmową - dziewczyna jakby "wyskakuje" nam z czarno-bałego filmu na salę kinową

Mnie dla odmiany 3-ka podoba się bardzo - lekko rozmarzone spojrzenie wielkich oczu, nieśmiały uśmiech, smukłe, klasyczne rysy twarzy... Troszkę tylko - za sprawą ciemnych legginsów nogi znikają w tle, ale to drobiazg.

Świetna jest też jedynka - oszczędna, harmonijna, z fajnym podziałem w tle, kontynuowanym linią nogi

Czepiałbym się tylko 4-ki, na której twarz modelki wyszła jakby trochę mniej korzystnie niż na pozostałych (starzej?)

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów