Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 32 z 32

Domyślnie

Wwrrrrr!!!!n a ja kupiłem za te 149, ale ładowarka spoko. póki co jestem zadpwolony.
    Miałem wcześniej inną "procesorowa" ale tak zgrabnie ładowała, że lampa mi nie chciała błyskac po załadowaniu. Za pierwszym razem prawie spiier.... plener ślubny. ale coś wybrałem z fot bez lampy.
    NIKON forever

Domyślnie

1.Im szybsze ładowanie tym mniejszy stopień naładowania i krótsze życie akumulatorków, nie da się naładować akumulatorków do ich pełnej pojemności w 30 minut czy godzinę !!!, w takich warunkach osiągają 70...80% naładowania
    2. Jak ładowarka która rzekomo ładuje każdy akumulatorek niezależnie, przy pojemności powiedzmy 2300...2500mAh może naładować je w 2 godziny lub nawet 1 godzinę na FULL, wymagałoby to użycia zasilacza w tej ładowarce o wydajności prądowej 5A(1250mAx4) lub 10A (2500mAx4) a uwzględniając sprawność ładowania nawet 40% więcej !!!!!!! - tańsze ładowarki które to niby potrafią to ściema, ich wydajność prądowa jest duuużo mniejsza, co za tym idzie akumulatorki NIGDY nie są naładowane do 100% ich pojemności, testowałem 3 modele dosyć popularnych ładowarek serii MW....., proces ładowania w nich wykorzystywany zapewnia naładowanie akumulatorków do góra 75...90% ich pojemności, co generalnie uszczęśliwi chyba wszystkich, a PROCESORY reklamowane w tych ładowarkach to niezbyt wyrafinowane układy scalone warte 0,99$ za kilogram, precyzja pomiaru napięcia na ogniwach pozostawia dużo do życzenia o temperaturze nie wspominając, no i nie łudźmy się że ładowarka z LCD naładuje nam lepiej akumulatorki, wyprodukowanie takiej ładowarki w Chinach jest złotówkę droższe niż zwykłej a ile trzeba za taką zapłacić..., ale ludzie lubią jak im cyferki na wyświetlaczach migają, tylko patrzeć jak pojawią się ładowarki z kolorowymi wyświetlaczami..
    3.Funkcje typu REFRESH można sobie darować, potrzebna jak dziura w moście
    4.Jedyna słuszna metoda ładowania akumulatorków to ładowanie prądem o wartości: pojemność/10 w czasie 14 godzin, nie zapominajmy , no i wiadomo że deklarowana przez producenta pojemność akumulatorków jest w naturze nieosiągalna , dlatego też jak piszę ładowanie na full mam na myśli 90...95% pojemności znamionowej
    DSLRowanie, taniec towarzyski, siatkówka, wino chilijskie

www.sztukapatrzenia.pl

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów