Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Pięćsetka

autograf
    Gość

Domyślnie Odp: Pięćsetka

Po pierwsze Pawel, a jak myslisz czemu sie ucze? Bo mnie tu na forum czesto opier****! A jak by mnie nie opier**** to bym byl w dupie!
    Po drugie staz kilku miesiecy nie jest, powtorze nie jest ZADNYM wyznacznikiem umiejetnosci. Kolezanka ma aparat w rekach 18 miesiecy www.qstra.pl

Chcesz uzslyszec ze zdjecia sa zajeb***? Prosze Cie bardzo - sa swietne, super, ekstra, cool!
    Po prostu chcialbym miec takie umiejetnosci, aby z przypadkowych niezaplanowach pstrykow tworzyc tak niesamowite prace!
    Gratuluje i zazdroszcze!

Cytat Zamieszczone przez autograf Zobacz posta
    Chcesz uzslyszec ze zdjecia sa zajeb***? Prosze Cie bardzo - sa swietne, super, ekstra, cool!
    Po prostu chcialbym miec takie umiejetnosci, aby z przypadkowych niezaplanowach pstrykow tworzyc tak niesamowite prace!
    Gratuluje i zazdroszcze!
    skoro do ciebie nie dociera to co jest napisane na samym wstępie do tych fotek (cytuję : "przypadkowo całkiem")
    to to świadczy tylko o tym że masz coś do mnie osobistego i zapragnąłeś sobie "pojeździć" po mnie na tym forum.
    Jest mi przykro z tego powodu, bo jak miałeś D40 to kto cię wprowadzał w świat fotografii ? No kto ? JA.
    dziękuje ci zatem za taką wdzięczność - bez odbioru

autograf
    Gość

Cytat Zamieszczone przez Polsar74 Zobacz posta
    skoro do ciebie nie dociera to co jest napisane na samym wstępie do tych fotek (cytuję : "przypadkowo całkiem")
    to to świadczy tylko o tym że masz coś do mnie osobistego i zapragnąłeś sobie "pojeździć" po mnie na tym forum.
    Jest mi przykro z tego powodu, bo jak miałeś D40 to kto cię wprowadzał w świat fotografii ? No kto ? JA.
    dziękuje ci zatem za taką wdzięczność - bez odbioru
    Ja nie robie prywatnych wycieczek. Gwoli scislosci to dzieki Twoim sugestiom kupilem wlasnie D40.
    Whatever..

EDIT
    A zdjecie przerysowane wyglada tak:

Oj, Koledzy - zamiast się obrzucać błotem i ustalać, co kto i komu zawdzięcza, może lepiej konstruktywnie podyskutujcie o tych zdjęciach, skoro już tu są i Wy jesteście, jak by można wykonać je lepiej, inaczej...? Nie będzie milej?
    Krzysztof Paszkiewicz

Cytat Zamieszczone przez ekonet_pth Zobacz posta
    Oj, Koledzy - Nie będzie milej?
    masz racje - milej by było ... ale kolega na a. myśli chyba jednak inaczej (?)

ja osobiście uważam że jeśli nie mam nic ciekawego do powiedzenia - to po prostu nic nie mówię. Większość moich komentarzy to raczej zachwycanie się dorobkiem innych userów tego forum i gratulację pod ich adresem. Sam nie uważam się za Bruc'a Wszechwiedzącego, wiec jak mógłbym oceniać kogoś negatywnie ?
    Mam wrodzony brak tupetu

autograf
    Gość

Racja EKO.

Pawel zrobil bym to tak:
    Ad 1
    a) korpus jakies 10cm nizej
    b) odsunal bym sie o jakies 4-5metrow
    c) ogniskowa ok 35-50mm
    d) tryb A lub M (jesli A to +0,3 EV, jesli M to tak dobrac czas do dziury aby drabinka na plus jedna kreske)
    e) statyw koniecznie bo swiatla nie widze duzo
    f) przyslona max 2.8, ale najlepiej 1.8 zeby uzyskac zajebiaszcze GO
    g) przesunal bym sie jakis metr w prawo aby nie odbijac nog w listwie zderzakowej

Ad 2
    - tylko d) e) oraz f)

EDIT:
    w obydwu przypadkach oczywiscie zrezygnowac z blyskograta, i jeszcze Ad2) przesunac sie ciut w lewo, aby w listwie zderzakowej nie odbijal sie czerwony fiat. na koniec wiecej kotrastow i bedzie git malina IHMO

Cytat Zamieszczone przez autograf Zobacz posta
    EDIT
    A zdjecie przerysowane wyglada tak:

czyli słownie

- jest zniekształcone geometrycznie..

Dobrze rozumuje ?
    Kupno Nikona nie czyni cię fotografem - stajesz się zaledwie posiadaczem Nikona.
    Kontrowersyjny indywidualista

autograf
    Gość

Cytat Zamieszczone przez Orsacchiotto Zobacz posta
    czyli słownie

- jest zniekształcone geometrycznie..

Dobrze rozumuje ?
    Bardzo dobrze, a efekt taki daje odgniskowa np 18mm i obiektyw blisko fotografowanego obiektu.

dzięki...
    Bo szczerze powiedziawszy - sam się zastanawiałem nad pojęciem "przerysowanego zdjęcia"
    Kupno Nikona nie czyni cię fotografem - stajesz się zaledwie posiadaczem Nikona.
    Kontrowersyjny indywidualista

a nawet przez chwilkę Wam nie przeszło przez myśl że może ja chciałem tak "przerysować" to autko ?
    (patrz: prace kolegi hotsauce - pewno że moim daleko do jego zdjęć ale one Wszystkie Są Przerysowane - i co tracą coś na tym.
    Wręcz przeciwnie....)

Takie zniekształcenia też mają swój urok. Uwypuklają ciekawe szczegóły itp itd....

Poza tym co to za frajda gapić się na fotę w ten sam sposób co w "realu" ? Chodzi o to by WIDZ właśnie dostrzegł to co chciałeś
    uchwycić z zupełnie innej perspektywy. Po co w ogóle powstają takie obiektywy - no chyba nie myślicie żeby było łatwiej kadrować
    czy coś w tym stylu. 12mm też robi zdjęcia - naprawdę ! Spróbujcie sami - efekty mogą Was zaskoczyć.

Marzy mi się fisheye do takich właśnie scenek - a z racji jego (od N.) ceny pewno kiedyś upoluję sobie zaledwie Zenitarka
    ale to już temat na zupełnie inny wątek...dobranoc

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów