Close

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 57

Domyślnie Za górami, za lasami..

Wczorajszy zachód:

1.

Czekam na komentarze

Zapraszam też na moją stronę, jest jeszcze w trakcie tworzenia i sporo muszę poprawić. Do tego dopiero zaczynam swoją przygodę z tworzeniem stron. Dlatego z chęcią wysłucham też wskazówek odnośnie stronki z Waszej strony.

Pozdrawiam Jarek

Motorniczy
    Gość

Domyślnie Odp: Za górami, za lasami..

Ładne bo naturalne Pozdro

To jest ten rodzaj zdjęcia - gdzie oglądając go- człowiek przenosi się w przedstawione miejsce i chciałby tam choć chwilę pozostać. Wspaniale oddany klimat, a dopiero w dalszej kolejności ładny widoczek.

Wg mnie bajka Bardzo mi się podoba.

fajne, bajeczne , trochę inne - podoba się

Zbanowany
    Miasto
    Lublin | Chodel

slicznie, chociaz troszke przeostrzone jak na moj gust

swiatlo
    Gość

Mogło być bajecznie ale nie jest. Byłoby bajecznie jakby umiejętną i delikatną obróbką wydobyć więcej detali z ciemności. Nie mówię że należy wszystko w tej ciemności rozjaśnić i podać jak na tacy, absolutnie nie, niemniej ciemna część jest za ciemna i nie może tak być że na większości powierzchni zdjęcia trzeba z latarką szukać detali.
    To znaczy na nasze potrzeby forumowe to zdjęcie jest OK, ale jakbyś chciał to zdjęcie zaprezentować w bardziej poważnym gronie, to byś usłyszał dokładnie takie zarzuty.

Nie wiem na ile jesteś otwarty na publiczną obróbkę tego zdjęcia, ale ponieważ to zdjęcie ma potencjał aby się znaleźć w zawodowym portfolio, to jakbyś dał tutaj linka do większej rozdzielczości, albo nawet nef-a, to może razem wspólnymi siłami bylibyśmy w stanie wydobyć z tego to na co to zdjęcie zasługuje.

Lal swietna praca.Bravo i gratuluje strzalu.
    Do mnie gada ta fota i bez wachania daje ***** jest klimat i fota dziala na wyobraznie i o to chodzi
    Pozdro......
    Czlowiek rodzi sie madry,pozniej idzie do szkoly,cale zycie sie uczy i umiera glupi.

Bardzo duży plus za drugi plan i niebo, ale jeśli chodzi o pierwszy plan nie jestem juz taki hura - optymistyczny ciężko mi opisać o co mi konkretnie chodzi, mimo to spróbuję: całość jest dość ciemna i na dodatek brak jakiegoś zdecydowanego akcentu, skały giną w trawie i poniekąd w "ciemnościach"...ten pierwszy plan zmusza do wyłuskiwania czegoś na czym można sie skupić by odnieść sie do dalszych planów, nie wiem czy przekazałem to co mam na myśli ale próbowałem...
    Zdjęcia ogólnie bardzo pozytywne, ale myśle, że może być jeszcze lepiej.
    Ps. Widziałem je już parę godzin temu, ale musiałem dojrzeć do tego by coś sklecić.
    Pzdr
    Czesc, Serwus, Strzalka, Witka, Siema, Elo, Hej, Jak tam? - mowi Rafał

swiatlo
    Gość

Moja propozycja jest taka:

Szczegółowe kroki:
    1. Rozjaśniłem dół przez ściągnięcie krzywej w dół. Musiałem ręcznie wymaskować niebo wraz z dalszą partią gór.
    2. Następnie zrobiłem Overlaya obrazka samego ze sobą. To znaczy wziąłem dowolną warstwę korekcyjną, na przykład Levels bez żadnych zmian i tryb na Overlay.
    3. Następnie zrobiłem warstwę bądącą połączeniem całości. Zamiast tego możesz po prsotu spłaszczyć obrazek do jednej warstwy i zrobić kopię roboczą.
    4. Na warstwie wynikowej zrobiłem swój ulubiony trik z kontrastem przez USM. Czyli Unsharp Mask na maksa: 40/250/0. Z tej warstwy wymaskuj niebo bowiem niebo nie powinno być w ten sposób obrobione.
    Zapamiętaj teraz to jako wersja pośrednia.

Następnie ostrzenie: spłaszcz obrazek, potem resize do szerokości 1333 pikseli (1333 = 800 * 1 2/3), rozdzielczość 72 dpi. Następnie Filter-Sharpen, i znowu resize do szerokości 800 pikseli.
    I obrazek gotowy.
    Przeszkadzają mi w tym obrazku ostre bliki. Lepiej byłoby jakby były same promienie.

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów