Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Domyślnie Jaki wezyk lub remote do D200?

Jaki wezyk pasuje do D200? Moze byc w zamian zdalne (bezprzewodowe) wyzwolenie migawki.
    Jakos nie bardzo sie w tym orientuje.
    Z6, D900, F3, F100, F301, FA, FE2, FG, kilka szkiełek
    Kilka moich knotów: http://flickr.com/photos/_fotofun_/

Domyślnie

zerknij tytaj:

wężyk spustowy

pozdrawiam
    Arkadiusz Pytlas vel golden

Domyślnie

fotofun, w instrukcji D200 masz całą listę (str.182) - tylko wybierać. No chyba, że kupiłeś bez instrukcji.
    Jacek

Domyślnie

tak jak radził golden, a jak nie lubisz "zamienników"
    to tu: http://fotoplus.pl/akcesoria/wezyki,piloty/Nikon/MC30/
    Dodam, że mozna sporo utargować - albo można było - bo byłem pierwszym który
    kupował do D200 juz 15 grudnia Teraz moze jest większy popyt i nie daja już
    takich "upustów"- ja zapłaciłem sporo poniżej 300zł.

Domyślnie

Wielkie dzieki wszystkim za rady.
    Z6, D900, F3, F100, F301, FA, FE2, FG, kilka szkiełek
    Kilka moich knotów: http://flickr.com/photos/_fotofun_/

Domyślnie

wężyk z allegro, poszukaj Henia
    coś koło 60 pln
    b. OK
    "czuję jak rodzi się moc"

Domyślnie

Wężyk od foto-tipa po krótkim czasie używania rozpadł się, tzn. obudowa rozpadła się na dwie części (słabe zaczepy). Odrobina kleju załatwiła sprawę. Poza tym działa znakomicie. Przy okazji zobaczyłem jak to jest zbudowane. Jeśli oryginalny nikonowski MC-30 jest tej samej konstrukcji, to przy tej cenie przewody ma chyba złocone .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aldus
    Jeśli oryginalny nikonowski MC-30 jest tej samej konstrukcji, to przy tej cenie przewody ma chyba złocone .
    Wszystkie te gadzety sa w poronionych cenach... I ewidentnie, w bezczelny sposob jestesmy naciagani na potezna kase. Co za problem byl, zeby zrobic odbiornik dla pilota jak dla D70 -- w D200?! Zaden, QRWA! Ale tym kurduplom musial wpasc do glowy pomysl sprzedania zapasow wezykow, ktore se wycenili w setkach $! :[ To samo z gripem do D200. Co tam jest? Jak dla mnie -- zadnej zaawansowanej techniki tam nie uraczysz... Koszt wyprodukowania -- pewnie jakies 5$, a kosztuje ponad 150. :[ Jeszcze lepsze jaja z EN-EL3e. W niektorych miejscach wolaja za to wiecej niz kosztuja akumulatory uruchamiajace samochody!
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Święte słowa stig, i tę listę możnaby jeszcze długo ciągnąć.

Domyślnie

Jeśli oryginalny nikonowski MC-30 jest tej samej konstrukcji, to przy tej cenie przewody ma chyba złocone

ano zobacz na zdjęcie - inny mechanizm działania - nieco "mniej ergonomiczny"
    tak bym to nazwał - to masz pilota w dłoni i naciskasz intuicyjnie od góry, tam
    jest taki przesuwny dynks.... jak kto woli - przy wielu fotkach albo długich czasach
    sadze ze to rozwiazanie zaczyna być "męczace paluszki" a dodatkowo jak wspomniał
    kolega "rozlatywa się". Oryginał jest wygodny w dłoni, ma blokade i jest "made in
    japan". Ja dalem 260-/80 (?) i wole dac tyle za oryginał niz 100 za cos co bedzie działało
    tak jak chinskie radioflashe...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów