Jedna z najczęściej fotografowanych budowli. Podobno najbardziej bajkowy zamek na świecie. W pochmurny dzień skojarzył mi się raczej z Tolkienem.
Zmniejszanie bardzo zaszkodziło zdjęciu, ale mam nadzieję, że odrobina klimatu pozostała.
Szukaj
Jedna z najczęściej fotografowanych budowli. Podobno najbardziej bajkowy zamek na świecie. W pochmurny dzień skojarzył mi się raczej z Tolkienem.
Zmniejszanie bardzo zaszkodziło zdjęciu, ale mam nadzieję, że odrobina klimatu pozostała.
Nie widzę zdjęcia, a szkoda bo bardzo chcę zobaczyć.![]()
Sony Alfa 65 Coolpix 4200 + Tachimetr Nikon NPL352
mroczny jak mordor, az go nie widac![]()
już widać i jest bardzo dobreświetny motyw **** (troszeczkę bardziej bym dosycił)
pozdro![]()
Zamek sam w sobie sprawia duźe wraźenie, przyznaję, ale samo zdjęcie juź mniej...
Nie potrafię zwerbalizować co mi nie pasuje... Myślę, źe prościej byłoby powiedzieć, źe mało mnie pociąga ten obrazek, a sądząc po pięknie budowli powinien.
Teraz widzę i podoba mi się. Co prawda kadr bym zmienil na bardziej ciasny, a wzasadzie caly wypelnil zamkiem
Ale to już mój punkt widzenia.Mam zamiar za miesiąc tam być i zobaczyć na żywo.
Sony Alfa 65 Coolpix 4200 + Tachimetr Nikon NPL352
Malowniczy kadr. Zamek piękny.
Podoba mi się kolorystyka. Nie mam wrażenia, że patrzę na kolejną widokówkę.
Kolejny raz wracam do tego zdjęcia bo zamek robi wrażenie
Ale niestety coś mi w tym kadrze nie leży![]()
Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog
A mnie wszystko leży. Fajnie, że zgrałeś kolorystykę z posępna pogodą i nie starałes się "wyciągać" na siłę bajkowojści zamku. Widac, że zdjęcie realizowane jest według jakiegoś zamysłu, a nie mechanicznie.
D90 + N35/2 + N50/1.8 + N18-200 VR + T12-24; SB-800, SU-800; NX100 + 20-50 + 20/2.8; cokin
moja galeria: http://fotogalerie.pl/galeria/galeria_piotrw
Skontaktuj się z nami