Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Neuschwanstein

Domyślnie Odp: Neuschwanstein

To nie to. Ale być może właśnie dlatego wydaje się dziwne, że jest nietypowe. Kiedyś przymierzałem się do tego zameczku i mogę z pełną świadomością stwierdzić, że jest kilka lepszych miejsc na jego fotki.
    Jacek

przepiękny zamek...
    DwaCzarneEosy|SzkiełkoOkoSwiecidełko

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

A jakby obciac gorke z prawej?

I chcialbym odrobinke wiecej gory [ale naprawde odrobinke]. Reszta na plus.

p.s. Zamek piekny, trzeba bedzie kiedys tam pojechac

Bez względnie za dużo dołu. A kolory to już kwestia gustu. Wcale bym się nie obraził za BW.

Malowniczy kadr. Zamek piękny.
    Podoba mi się kolorystyka. Nie mam wrażenia, że patrzę na kolejną widokówkę.

Mam oczywiście wiele więcej zdjęć z tego miejsca. Większość odpowiada dokładnie waszym sugestiom. Czemu więc taki kadr i kolor? Była tam jakaś groza. Może w samym zamku, a może cos związanego z postacią jego właściciela. Ale dość o tym...
    15 min jazdy od Neuschwanstein, znajduje się niewielki kościół - perełka baroku. Jak będziecie w tamtych okolicach, koniecznie odszukajcie to miejsce - 4 chałupki i Weisskirche.
    Zdjęcia może nie rewelacyjne, bo nie bardzo miełem czym je zrobić, ale mam nadzieję, że zachęcą wszystkich do odwiedzin. Żal mi szczególnie nr 3. Musiałem je dość mocno prostować i część kadru szlag trafił. Prócz tego, było tam trochę ludzi, i musiałem pstrykać nad ich głowami, stąd krótkie kadry i brak dołów.

2.
    3.

Kolejny raz wracam do tego zdjęcia bo zamek robi wrażenie
    Ale niestety coś mi w tym kadrze nie leży

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

A mnie wszystko leży. Fajnie, że zgrałeś kolorystykę z posępna pogodą i nie starałes się "wyciągać" na siłę bajkowojści zamku. Widac, że zdjęcie realizowane jest według jakiegoś zamysłu, a nie mechanicznie.
    D90 + N35/2 + N50/1.8 + N18-200 VR + T12-24; SB-800, SU-800; NX100 + 20-50 + 20/2.8; cokin
    moja galeria: http://fotogalerie.pl/galeria/galeria_piotrw

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów