Jedna z najczęściej fotografowanych budowli. Podobno najbardziej bajkowy zamek na świecie. W pochmurny dzień skojarzył mi się raczej z Tolkienem.
Zmniejszanie bardzo zaszkodziło zdjęciu, ale mam nadzieję, że odrobina klimatu pozostała.
Szukaj
Jedna z najczęściej fotografowanych budowli. Podobno najbardziej bajkowy zamek na świecie. W pochmurny dzień skojarzył mi się raczej z Tolkienem.
Zmniejszanie bardzo zaszkodziło zdjęciu, ale mam nadzieję, że odrobina klimatu pozostała.
Nie widzę zdjęcia, a szkoda bo bardzo chcę zobaczyć.![]()
Sony Alfa 65 Coolpix 4200 + Tachimetr Nikon NPL352
mroczny jak mordor, az go nie widac![]()
już widać i jest bardzo dobreświetny motyw **** (troszeczkę bardziej bym dosycił)
pozdro![]()
Zamek sam w sobie sprawia duźe wraźenie, przyznaję, ale samo zdjęcie juź mniej...
Nie potrafię zwerbalizować co mi nie pasuje... Myślę, źe prościej byłoby powiedzieć, źe mało mnie pociąga ten obrazek, a sądząc po pięknie budowli powinien.
Teraz widzę i podoba mi się. Co prawda kadr bym zmienil na bardziej ciasny, a wzasadzie caly wypelnil zamkiem
Ale to już mój punkt widzenia.Mam zamiar za miesiąc tam być i zobaczyć na żywo.
Sony Alfa 65 Coolpix 4200 + Tachimetr Nikon NPL352
to nie zamek to zamczyskowidziałbym go w innym bardziej dramatycznym obrazku
Zamek jako tako piękny, jak zresztą wszystkie zamki Ludwika II Bawarskiego.
Ale żeby z Tolkienem się kojarzył ??????!!!!!!. Jest to tak znana budowla, że trudno o jakieś inne skojarzenia jak z Neuschwanstein, no może dla inteligentnych inaczej, może kojarzyć się z Disnejowskim zamkiem myszki Miki.
Na zdjęciu brakuje mi nasycenia (mroczna konwencja tu nie pasuje), chmury wyprane do szarości niezbyt ładnie się prezentują.
Zwiększ nasycenie w niebieskościach, zieleniach i będzie ok tak jak ma być POCZTÓWKOWO. Zgodnie z zamysłem architekta i Ludwika.
Notabene jest to jeden z przykładów jak władca potrafi zrujnować państwo swoimi zachciankami. Budowa jego zamków doprowadziła do bankructwa Bawarii.
Kadr piękny, ostrość też.
Skontaktuj się z nami