Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Ladowarka do Eneloop

Jak w tytule, jaka najlepiej kupic?
    Pozdrawiam Mirek
    NIKON

Domyślnie Odp: Ladowarka do Eneloop

Ja ładuje Cameliionem BC-0668F. 4 procesorowa w wersji slim. Ladnie mieści sie w torbie i ładuje 1,2,3 lub 4 aku jednoczesnie. Demonem prędkości nie jest ale za to oszczędna dla aku.

Każda byle miała oddzielne obwody ładowania dla poszczególnych akku.
    Nikon D 800,Nikon D300, Nikon Z6, Sigma art 35/1,4 , Sigma 105 1,4 art, AF-S Nikkor 17-55/2,8, Nikkor 70-200 AFS VR ,Tamron 90 /2,8 ,SB800 , Helios 40-1 85 mm f 1,5 ... Quantuumy..itd.

Cytat Zamieszczone przez mirek Zobacz posta
    Jak w tytule, jaka najlepiej kupic?
    Pozdrawiam Mirek
    Np. BC-700

Moze cos wiecej Macku
    Pozdrawiam Mirek
    NIKON

Cytat Zamieszczone przez mirek Zobacz posta
    Moze cos wiecej Macku
    BC700 to okrojona wersja BC900.
    Rozładowuje do 350mA, ładuje max. 700mA, ma cztery niezależne obwody, wyświetlacz LCD, programy ładowania, rozładowania, testowania pojemności i odświeżania ogniw. Śpiewa, tańczy i gra.
    BC900 jest niewiele droższa, ładuje do 1000mA, a jak wsadzisz tylko dwa aku to aż do 1800mA. Dobra do szybkiego ładowania w razie potrzeby. Do tego w zestawie masz jakieś przejściówki na inne typy baterii.

Generalnie w Polsce chyba nic lepszego dostać nie można, może się mylę. Bo jest jeszcze takie coś, ale nie widziałem u nas jeszcze.
    Marek Piotr Praski a.k.a. PaRaGaS
    D80+T17-50/2.8+S30/1.4+N50/1.8+N80-200/2.8+Tair135/2.8+SB-800+Tenba Messenger
    Last.fm | www.marekpraski.pl

Ja używam dedykowanej ładowarki do enelopek SANYO NC-MON04E - szybka może nie jest, ale własnie oszczędza aku.
    4 aku 2000mA ładuje ok 8 godzin. Polecam.
    D7000, N 17-55, N 35, SB, MB-D11, EIZO, EPSON, VELBON, NNJ

to ja zaproponuje MW8168GS. mam ja juz od kilku lat i odpukac jest naprawde dobra rozladowuje i laduje. Dla AA laduje pradem 500mA, 300mA dla AAA i nie jest taks szkodliwa dla aku jak ladowarki ladujace bardzo duzym pradem.

Cytat Zamieszczone przez PaRaGaS Zobacz posta
    Generalnie w Polsce chyba nic lepszego dostać nie można, może się mylę. Bo jest jeszcze takie coś, ale nie widziałem u nas jeszcze.
    Jest na allegro nawet można kupic bezproblemowo bo sam kupowałem, dla tych co sie im spieszy to ma max prąd ładowania 2000 i to dla wszystkich 4 ogniw naraz

Cytat Zamieszczone przez MarS Zobacz posta
    Jest na allegro nawet można kupic bezproblemowo bo sam kupowałem, dla tych co sie im spieszy to ma max prąd ładowania 2000 i to dla wszystkich 4 ogniw naraz
    Faktycznie. I jak na taką miłą zabawkę nawet nie jest przesadnie droga.
    Marek Piotr Praski a.k.a. PaRaGaS
    D80+T17-50/2.8+S30/1.4+N50/1.8+N80-200/2.8+Tair135/2.8+SB-800+Tenba Messenger
    Last.fm | www.marekpraski.pl

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów