Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 32 z 32

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mobil12 Zobacz posta
    irekka aku się zawsze grzeją jak się ładują, a jak bardzo zależy od prądu ładowania i jeśli nie są przewidziane do szybkiego ładowania to i najwspanialsza ładowarka nie pomoże, a najwyżej będzie przerywać ładowanie, co też nie każdemu aku dobrze zrobi
    Możesz oczywiście używać dowolnej ładowarki jaką można kupić/zrobić. Jasne, że sie grzeją - ale ja - podkreślam, że to moje zdanie - nie lubię jak akumulatorek parzy po wyjęciu z ładowarki. Taki jakiś dziwny jestem. I nie wnikam czy mu to szkodzi czy temeratura jest dla niego zbawieniem (chociaż generalnie nie zaleca się wrzucania akumulatorków do ognia - pewnie coś za tym stoi - może lobby akumulatorowe?). Ponieważ człowiek całe życie się uczy i zmienia tez czasami poglądy napisz proszę czy enelopom ładowanie przerywane szkodzi? Czy korzystniej jest pozwolić im na gotowanie się? Może faktycznie lepiej jest wyciągnąć moje stare ładowarki, a wypasioną wrzucić do garażu? Chociaż moje dwie prostackie (Camelion i jakaś na 816 nie mają odświeżania. Bo przez odświeżanie ja rozumiem cykl ładowań i rozładowań do momentu gdy nastęne ładowanie nic nowego nie wnosi, a nie jednokrotne rozładowanie i ponowne naładowanie.
    Pozdrawiam

Domyślnie

Moje Enelopy byly ladowane po rozladowaniu w gripie badz lampie
    Kiedy ladowalem je max pradem zawsze byly cieple
    Co okolo 3-5 ladowan byly rozladowywane
    Pozdrawiam Mirek
    NIKON

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów