Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Domyślnie

Po zastanowieniu padlo jednak na MH-C 9000
    Dzieki wszystkim za rady
    Pozdrawiam Mirek

Dzisiaj bylem mile zaskoczony,zrobilem na enelopach 2000ma 900 zdjec i dalej naladowanie
    jest na max
    Pozdrawiam Mirek
    Ostatnio edytowane przez wilk325 ; 10-03-2009 o 17:10
    NIKON

Domyślnie

BC-900 i prąd ładowania 500 no i przyzwoity czas ładowania z tego się robi.
    D750 D700 D7000 + s10-20 + S20F1.8 N50F1.8 + N24-70 + N70-200 + uv SDEx:SD,CF + SB-800+SB900 PixelK + hexacoopter | Minolta D700si+28-200+5400xi| 300F4 + 120F2.8 + 80F2.8 + 50F4 + 30cm http://www.rafalbociek.rwbb.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tofifik Zobacz posta
    BC-900 i prąd ładowania 500 no i przyzwoity czas ładowania z tego się robi.
    Niezły kotlet odgrzałeś

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PaRaGaS Zobacz posta
    Jeżeli bardzo bardzo Ci się spieszy, to chyba lepiej tego Powerexa.
    Co 2 ampery to nie 1.
    najlepiej - 2 x BC700. Opcja dajace dodatkowe gwarancje jak cos padnie - a bywa że pada w tych ładowarkach. Taz mam sporo ogniw zawsze mam dwie ładowarki i to jest najszybsze załatwienie tematu, jak z dnia na dzień musze w hotelu naładowac kilka kompletów...Ja mam 900 i 700 ale tak naprawde wiekszejmocy BC900 nie stosuje wiec wystarczy BC700 zdublowana

Domyślnie

A ja wam koledzy życzę, aby te wasze full wypasione szybkie ładowarki i wspaniałe eneloopy działały tak długo jak moja zwykła prostacka ładowarka, do której wkładam na noc co popadnie i rano mam naładowane. Wprawdzie nie ma regulowanego prądu i nie pokazuje pojemności, ale może dzięki temu kilka akumulatorków GP zasila mp3, a ich pierwotnym przeznaczeniem był pager
    Panowie naprawdę nie jest ważne jakie BCxxx czy ile pokazuje wyświetlacz, przy dzisiejszych pojemnościach ważne, aby ładowarka nie przekraczała ok. 200mA, stabilnie trzymała parametry zasilania i wyłączyła w odpowiednim momencie, a reszta to zbędne gadżety i bełkot marketingowy.
    O eneloopach się wypowiem za jakieś 2 lata ciągłej pracy, a jak chcecie ładować w 30, czy mniej minut to popytajcie modelarzy co się do tego nadaje, bo niewiele jest takich akumulatorków a często są to również sanyo ale „troszkę” innej konstrukcji.
    system już wybrany, kolekcjonujemy zabawki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mobil12 Zobacz posta
    O eneloopach się wypowiem za jakieś 2 lata ciągłej pracy, ....
    enelopy już są ponad dwa lata na rynku, oj długi masz okres wdrazania nowości . za dwa lata bedzie juz cos nowszego, a przy obecnych cenach za akumulatorki to i tak kupuje to co nowe ot tak dla samego faktu "posiadania" bo to i tak nie ma wiekszego znaczenia co na nich pisze....

puchbeary
    Gość

Domyślnie

też poodgrzewam bo i co mi szkodzi. Ja niestety zraziłem się do BC700. Moja właśnie zdycha - jeszcze ładuje choć rzetelności ładowania niesposób moimi domowymi sposobami ocenić ale zaczyna coś w niej nieprzyjemnie strzelać - jakby potęzne spięcie. Gdyby nie to że w sobote mam iprezę to bym wywalił ją w cholerę. Ładowarka była ze mną pół niezbyt intesywnego sezonu . Skusze się chyba na tego Profitexa chocby dla porównania z bc700.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mobil12 Zobacz posta
    a reszta to zbędne gadżety i bełkot marketingowy.
    Te zbędne bajery to np możliwość odświeżania akumulatorka. Bardzo fajna funkcja, dzieki której część z moich akumulatorków jeszcze nadaje się do użytkowania. Co do tych 200mA - ja najczęściej ładuję ustawiając na 500ma. A prostackich ładowarek miałam kilka - i widzę róznicę. Gdy wyjmujesz akumulatorek po ładowaniu, który parzy lub gdy akumulator praktycznie nowy przestaje działać. Dodatkowo zależy co z akumulatorkami się robi - jeżeli ma to byc pewne źródło zasilania to lepiej nie ekperymentować i zaopatrzyć się w dobrą ładowarkę. BC-900 ma też adaptery do R14 i R20. Mi się parę razy przydały.
    Pozdrawiam

Domyślnie

moja prostacka ładowarka też ma odświeżanie bo to nie jest jakiś straszny problem w ładowarce dorobić, nie ma wyświetlacza, nie pokazuje naładowania, regulacji, a jak przeczytasz dokładnie to zobaczysz ile lat akumulatorki w niej ładowane chodzą
    za to widzę że ma kilka zalet - żyje już parę lat i za róznicę w cenie mam "kilka" aku do sabinki
    irekka aku się zawsze grzeją jak się ładują, a jak bardzo zależy od prądu ładowania i jeśli nie są przewidziane do szybkiego ładowania to i najwspanialsza ładowarka nie pomoże, a najwyżej będzie przerywać ładowanie, co też nie każdemu aku dobrze zrobi
    system już wybrany, kolekcjonujemy zabawki

Domyślnie

Napisze tak Enelopy nadal dzialaja ladowarka nadal laduje i ciagle
    laduje max pradem te marne Enelopy
    Pozdrawiam Mirek
    NIKON

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów