Po zastanowieniu padlo jednak na MH-C 9000
Dzieki wszystkim za rady
Pozdrawiam Mirek
Dzisiaj bylem mile zaskoczony,zrobilem na enelopach 2000ma 900 zdjec i dalej naladowanie
jest na max
Pozdrawiam Mirek
Szukaj
Po zastanowieniu padlo jednak na MH-C 9000
Dzieki wszystkim za rady
Pozdrawiam Mirek
Dzisiaj bylem mile zaskoczony,zrobilem na enelopach 2000ma 900 zdjec i dalej naladowanie
jest na max
Pozdrawiam Mirek
Ostatnio edytowane przez wilk325 ; 10-03-2009 o 17:10
NIKON
BC-900 i prąd ładowania 500 no i przyzwoity czas ładowania z tego się robi.
D750 D700 D7000 + s10-20 + S20F1.8 N50F1.8 + N24-70 + N70-200 + uv SDEx:SD,CF + SB-800+SB900 PixelK + hexacoopter | Minolta D700si+28-200+5400xi| 300F4 + 120F2.8 + 80F2.8 + 50F4 + 30cm http://www.rafalbociek.rwbb.pl
najlepiej - 2 x BC700. Opcja dajace dodatkowe gwarancje jak cos padnie - a bywa że pada w tych ładowarkach. Taz mam sporo ogniw zawsze mam dwie ładowarki i to jest najszybsze załatwienie tematu, jak z dnia na dzień musze w hotelu naładowac kilka kompletów...Ja mam 900 i 700 ale tak naprawde wiekszejmocy BC900 nie stosuje wiec wystarczy BC700 zdublowana![]()
A ja wam koledzy życzę, aby te wasze full wypasione szybkie ładowarki i wspaniałe eneloopy działały tak długo jak moja zwykła prostacka ładowarka, do której wkładam na noc co popadnie i rano mam naładowane. Wprawdzie nie ma regulowanego prądu i nie pokazuje pojemności, ale może dzięki temu kilka akumulatorków GP zasila mp3, a ich pierwotnym przeznaczeniem był pager
Panowie naprawdę nie jest ważne jakie BCxxx czy ile pokazuje wyświetlacz, przy dzisiejszych pojemnościach ważne, aby ładowarka nie przekraczała ok. 200mA, stabilnie trzymała parametry zasilania i wyłączyła w odpowiednim momencie, a reszta to zbędne gadżety i bełkot marketingowy.
O eneloopach się wypowiem za jakieś 2 lata ciągłej pracy, a jak chcecie ładować w 30, czy mniej minut to popytajcie modelarzy co się do tego nadaje, bo niewiele jest takich akumulatorków a często są to również sanyo ale „troszkę” innej konstrukcji.
system już wybrany, kolekcjonujemy zabawki
enelopy już są ponad dwa lata na rynku, oj długi masz okres wdrazania nowości. za dwa lata bedzie juz cos nowszego, a przy obecnych cenach za akumulatorki to i tak kupuje to co nowe ot tak dla samego faktu "posiadania" bo to i tak nie ma wiekszego znaczenia co na nich pisze....
też poodgrzewam bo i co mi szkodzi. Ja niestety zraziłem się do BC700. Moja właśnie zdycha - jeszcze ładuje choć rzetelności ładowania niesposób moimi domowymi sposobami ocenić ale zaczyna coś w niej nieprzyjemnie strzelać - jakby potęzne spięcie. Gdyby nie to że w sobote mam iprezę to bym wywalił ją w cholerę. Ładowarka była ze mną pół niezbyt intesywnego sezonu. Skusze się chyba na tego Profitexa chocby dla porównania z bc700.
Te zbędne bajery to np możliwość odświeżania akumulatorka. Bardzo fajna funkcja, dzieki której część z moich akumulatorków jeszcze nadaje się do użytkowania. Co do tych 200mA - ja najczęściej ładuję ustawiając na 500ma. A prostackich ładowarek miałam kilka - i widzę róznicę. Gdy wyjmujesz akumulatorek po ładowaniu, który parzy lub gdy akumulator praktycznie nowy przestaje działać. Dodatkowo zależy co z akumulatorkami się robi - jeżeli ma to byc pewne źródło zasilania to lepiej nie ekperymentować i zaopatrzyć się w dobrą ładowarkę. BC-900 ma też adaptery do R14 i R20. Mi się parę razy przydały.
Pozdrawiam
moja prostacka ładowarka też ma odświeżanie bo to nie jest jakiś straszny problem w ładowarce dorobić, nie ma wyświetlacza, nie pokazuje naładowania, regulacji, a jak przeczytasz dokładnie to zobaczysz ile lat akumulatorki w niej ładowane chodzą
za to widzę że ma kilka zalet - żyje już parę lat i za róznicę w cenie mam "kilka" aku do sabinki
irekka aku się zawsze grzeją jak się ładują, a jak bardzo zależy od prądu ładowania i jeśli nie są przewidziane do szybkiego ładowania to i najwspanialsza ładowarka nie pomoże, a najwyżej będzie przerywać ładowanie, co też nie każdemu aku dobrze zrobi
system już wybrany, kolekcjonujemy zabawki
Napisze tak Enelopy nadal dzialaja ladowarka nadal laduje i ciagle
laduje max pradem te marne Enelopy
Pozdrawiam Mirek![]()
NIKON
Skontaktuj się z nami