Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Roselle IL USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pX
    , a do masówki zostawię darmowego Rawshootera.
    A do masowki Sillypix sie nie nadaje tzn chodzi mi o szybkosc obrobki duzej ilosci zdjec

Stiq przeciez ciac mozna w PS lub czyms innym .....tez to zauwazylem w demo , maz jakies inne zastrzezenia do Bibble
    Pare nikonow, troche szkla, jakies lampki i parasolki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez linux_user
    Stiq przeciez ciac mozna w PS lub czyms innym...
    Niby tak, ale po co? Mi chodzi o soft do masowej obrobki. Dotychczas w C1 Pro ustawiam wszystko -- usuwanie kolorowego szumu, ekspozycje, balans, poziomy i kadr. Na wyjsciu mam gotowe TIFFy, ktorymi zajmuje sie juz akcja w PSie -- skalowanie i dokladanie podpisu. Zeby kadrowac zdjecie w czyms innym -- musze powtorzyc operacje, otwarcia wszystkich (lub wiekszosci plikow) w takim np. Shopie po to tylko, zeby przyciac. Starta czasu...

..tez to zauwazylem w demo , maz jakies inne zastrzezenia do Bibble
    Nie, bo po opisanym braku stracilem zainteresowanie tym softem. Zauwazylem takze malo przejrzyste rozwiazanie dotyczace wybierania zdjec do renderingu i oceny postepu w tymze... Jakies dziwne patenty, zupelnie nie przystajace do tego, do czego przyzwyczailem sie w Shopie czy C1. Nie znalazlem tez niczego szczegolnego, czego by mi brakowalo w konkurencyjnych programach (ale moze za krotko sie nim bawilem). Z zachwalana przez producenta predkoscia pracy tez nie jest az tak kolorowo. Niby szybki, ale mimo wszystko np. C1 wydaje mi sie sprawniejszy.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Roselle IL USA

Domyślnie

Stig
    w wersji 4.7 wlasnie znalazlem mozliwosc kadrowania do dowolnego wymiaru
    trzeba kliknac na przycisk z 3 kropkami obok dialogu standartowych wymiarow
    Pozwoli ci to ustawic dowolne parametry.
    Jestem bardzo zadowolony z szybkosci NEF-TIFF
    200 NEF (compresed) z D200 przerabia w ok 6 minut, rewelacja w porownaniu do NC
    Pare nikonow, troche szkla, jakies lampki i parasolki

Domyślnie

Stig w wersji 4.7 wlasnie znalazlem mozliwosc kadrowania do dowolnego wymiaru trzeba kliknac na przycisk z 3 kropkami obok dialogu standartowych wymiarow Pozwoli ci to ustawic dowolne parametry.
    Oooo... Dzieki. Bede musial pociagnac...

Jestem bardzo zadowolony z szybkosci NEF-TIFF
    200 NEF (compresed) z D200 przerabia w ok 6 minut, rewelacja w porownaniu do NC
    Co do predkosci -- kazdy program w porownaniu do NC -- to rewelacja...
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów