Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Domyślnie Nikon Capture NX

Jest oczekiwany Nikon Capture NX .

Nie moge znalezc ceny i jestem ciekaw co to bedzie.
    Czy zgodnie z zapowiedzia naprawde dobre.
    Tomek
    ---------

Domyślnie

nie napisali; "1000% speedup", wiec pewnie bedzie jeszcze wolniejszy mul niz dotychczasowe wersje...
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Irvine
    Jest oczekiwany Nikon Capture NX .
    Tak. Jest, ale chyba na komputerach programistów nik software. Na razie to tylko kolorowe zapowiedzi.

Cytat Zamieszczone przez Irvine
    Nie moge znalezc ceny i jestem ciekaw co to bedzie.
    No właśnie - nawet jeszcze ceny nie ma więc ciekawe czy rzeczywiście pojawi się "wiosną".

Cytat Zamieszczone przez stig
    nie napisali; "1000% speedup", wiec pewnie bedzie jeszcze wolniejszy mul niz dotychczasowe wersje...
    Wszystko wskazuje na to, że będzie to zupełnie nowy program, a z Nikon Capture będzie łączyła go tylko nazwa więc pozostaje nam wiara w to, że da się na nim pracować
    Pozdrawiam
    D40

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pX
    Cytat Zamieszczone przez stig
    Wszystko wskazuje na to, że będzie to zupełnie nowy program, a z Nikon Capture będzie łączyła go tylko nazwa więc pozostaje nam wiara w to, że da się na nim pracować
    Taaa... Przy prezentowanych ficzerach szczerze w to watpie. Juz predzej Adobe zblizy ACR mozliwosciami do NC NX niz Nikon chociaz w czesci dorowna predkoscia dzialania swoje narzedzie do konkurencyjnych produktow.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Musimy mocno w to wierzyć
    Pozdrawiam
    D40

Domyślnie

http://www.photo.net/bboard/q-and-a-...id=00G5Yg&tag=
    Nie będzie nowej wersji w kwietniu. Może w lipcu jak coś innego nie wypadnie.

Miała być wersja pro ale obecnie program działa jak wersja amatorska

Domyślnie

no w wymaganiach sprzetowych jest zalecane 1GB to nie oznacza nic dobrego
    w wersjach NC 4.x sugerowali 768 MB wiec ten widocznie jeszcze bardziej "wymagajacy"

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Roselle IL USA

Domyślnie

Tak czekalem na te wiosne i chyba jednak przesiade sie na Bibble
    Ktos ma jakies zastrzezenia do tego softu ? w porownaniu z Capture
    Przy duzej ilosci zdjec Capture po prostu odpada choc do pojedynczych zdjec stosuje go dalej
    Pare nikonow, troche szkla, jakies lampki i parasolki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez linux_user
    Tak czekalem na te wiosne i chyba jednak przesiade sie na Bibble
    Ktos ma jakies zastrzezenia do tego softu?
    "Odpalilem" go tydzien temu. Odinstalowalem, jak zauwazylem, ze nie ma mozliwosci zdefiniowania wlasnych proporcji dla kadrowania.
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Bardzo liczyłem na ten soft, a tu taka obsuwa...
    Bibble miałem na próbę, ale ten interfejs nie zachęcał mnie do działania i dałem sobie spokój.
    Dla mnie ideałem do masowej obróbki jest interfejs CaptureOne/Rawshooter. Niestety ten drugi (co tu dużo gadać) nie ma pojęcia o kolorach, co na kolorach ludzkiej skóry widać szczególnie.
    Niedawno trafiłem na Silkypix, którego interfejs jest koszmarem, ale kolory (a w szczególności kolor ludzkiej skóry) oddaje fenomenalnie. Więc pewnie kupię Silkypix (w wersji pełnej ma sporo przydatnych opcji), a do masówki zostawię darmowego Rawshootera.
    Pozdrawiam
    D40

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów