Jest oczekiwany Nikon Capture NX .
Nie moge znalezc ceny i jestem ciekaw co to bedzie.
Czy zgodnie z zapowiedzia naprawde dobre.
Szukaj
Jest oczekiwany Nikon Capture NX .
Nie moge znalezc ceny i jestem ciekaw co to bedzie.
Czy zgodnie z zapowiedzia naprawde dobre.
Tomek
---------
nie napisali; "1000% speedup", wiec pewnie bedzie jeszcze wolniejszy mul niz dotychczasowe wersje...![]()
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
Tak. Jest, ale chyba na komputerach programistów nik software. Na razie to tylko kolorowe zapowiedzi.Zamieszczone przez Irvine
No właśnie - nawet jeszcze ceny nie ma więc ciekawe czy rzeczywiście pojawi się "wiosną".Zamieszczone przez Irvine
Wszystko wskazuje na to, że będzie to zupełnie nowy program, a z Nikon Capture będzie łączyła go tylko nazwa więc pozostaje nam wiara w to, że da się na nim pracowaćZamieszczone przez stig
![]()
Pozdrawiam
D40
Taaa... Przy prezentowanych ficzerach szczerze w to watpie. Juz predzej Adobe zblizy ACR mozliwosciami do NC NX niz Nikon chociaz w czesci dorowna predkoscia dzialania swoje narzedzie do konkurencyjnych produktow.Zamieszczone przez pX
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
Musimy mocno w to wierzyć![]()
Pozdrawiam
D40
http://www.photo.net/bboard/q-and-a-...id=00G5Yg&tag=
Nie będzie nowej wersji w kwietniu. Może w lipcu jak coś innego nie wypadnie.
Miała być wersja pro ale obecnie program działa jak wersja amatorska![]()
no w wymaganiach sprzetowych jest zalecane 1GB to nie oznacza nic dobrego
w wersjach NC 4.x sugerowali 768 MB wiec ten widocznie jeszcze bardziej "wymagajacy"
Tak czekalem na te wiosne i chyba jednak przesiade sie na Bibble
Ktos ma jakies zastrzezenia do tego softu ? w porownaniu z Capture
Przy duzej ilosci zdjec Capture po prostu odpada choc do pojedynczych zdjec stosuje go dalej
Pare nikonow, troche szkla, jakies lampki i parasolki
"Odpalilem" go tydzien temu. Odinstalowalem, jak zauwazylem, ze nie ma mozliwosci zdefiniowania wlasnych proporcji dla kadrowania.Zamieszczone przez linux_user
![]()
www.SALDAT.pl
Bardzo liczyłem na ten soft, a tu taka obsuwa...
Bibble miałem na próbę, ale ten interfejs nie zachęcał mnie do działania i dałem sobie spokój.
Dla mnie ideałem do masowej obróbki jest interfejs CaptureOne/Rawshooter. Niestety ten drugi (co tu dużo gadać) nie ma pojęcia o kolorach, co na kolorach ludzkiej skóry widać szczególnie.
Niedawno trafiłem na Silkypix, którego interfejs jest koszmarem, ale kolory (a w szczególności kolor ludzkiej skóry) oddaje fenomenalnie. Więc pewnie kupię Silkypix (w wersji pełnej ma sporo przydatnych opcji), a do masówki zostawię darmowego Rawshootera.
Pozdrawiam
D40
Skontaktuj się z nami