WitamCo sądzicie o Nikonie L18 ?? Ma ktoś może jakieś przykładowe zdjęcia ??
Szukaj
WitamCo sądzicie o Nikonie L18 ?? Ma ktoś może jakieś przykładowe zdjęcia ??
Aparacik z serii "L". Obsługa sprowadza się do naciśnięcia spustu.
D800; D300; 3xSB800; N70-200/2,8VR; T24-70/2,8VC; N50/1,4 itd
Kupiełem ostatnio dla syna L16 - świetny sprzęt, chyba mu zabiorę...
Nie pamiętam, żeby mi coś za 380 zł sprawiło taką frajdę jak ten coolpix.
Aparat jest bardzo zmyślnie zrobiony obsługa jest bajecznie prosta - mój syn (7 lat) załapał 70% funkcji w ciągu max 5 min, w tym D-lightning, wycinanie itp....
Aparat ma w zasadzie wszystko co potrzeba. Przede wszystkim duży 2,8" wyświetlacz, a to podstawa w kompaktach i dużo różnych programów automatycznych - każdy znajdzie coś da siebie. Patent z automatycznym wykrywaniem twarzy - to cud miód i orzeszki.
Jest świetnie wykonany - muszę przyznać, że lepiej niż moja 70-tka...
Jakość zdjęć - no cóż adekwatna do sprzętu wielkości dwóch pudełek od zapałek - sesji modelek, ani slubów się raczej takim sprzętem nie robi...
Konkurencję z aparatami wbudowanymi w komórki wygrywa w cuglach
Podsumowując mniej więcej tyle samo ograniczeń - co i możliwości kreatywnego wykorzystania.
Swietna sprawa dlatych co chcą mieć aparat zawsze pod ręką by uzupełniać swój rodzinny album.
L18 - ma kilka dodatkowych bajerów - będzie więc o nie dodatkowo lepszy.
Ostatnio edytowane przez eldritch ; 24-05-2008 o 13:46
"Często kończy się na formie, nic z tego nie wynika. Po tym jak Marcel Duchamp ogłosił, że pisuar ustawiony na środku jest dziełem sztuki - artystą może być każdy..." - R. Opałka
"Często kończy się na formie, nic z tego nie wynika. Po tym jak Marcel Duchamp ogłosił, że pisuar ustawiony na środku jest dziełem sztuki - artystą może być każdy..." - R. Opałka
eldritch mógłbyś podesłać trochę zdjęć z coolpixa l16, najlepiej różnych tzn robionych w pomieszczeniach i na zewnatrz i w różnych warunkach? Kupiłem ostatnio siostrze l16 i wydaje mi się że zdjęcia wychodzą coś jakby z nieodpowiednim zafarbem zwłaszcza pomarańczowym. Porównując stwierdziłbym czy coś nie tak czy tylko przewrażliwiony jestem. Pozdrawiam.
W saturnie były po 333zł![]()
DwaCzarneEosy|SzkiełkoOkoSwiecidełko
Niestety tylko tyle. Zdjęcia robiło siedmioletnie dziecko więc niestety nie pokaże Wam "różnych warunków".
Osób nie będzie z uwagi na brak chętnych do pokazywania swojego wizerunku na forum.
A co do ceny - akurat w dniu w którym go kupowałem w MM był po ponad 400 zł, a z netu nie chciałem, kupiłem w centrum Nikona w FotoHurcie- trzeba wspierać takie inicjatywy to raz a dwa łatwy dostęp do punktu reklamacji jakby co...
Ostatnio edytowane przez eldritch ; 05-06-2008 o 13:01
Nawet spoko ten apracik. w sumie za takie pieniadze nie ma sie czego wiecej spodziewac. kupilem go zdisiaj i przy zrzucaniu zdejc na komputer po zrzuceniu 2 zdjec rozlacza sie z pc. baterie sa ok. nie wiem co robic
pomozcie
w fotojokerze L16 jest za 332zł a L18 za 395zł i sam nie wiem który wybrać (prezent dla Szwagierki), ale chyba zdecyduję się na 18-kę.
Skontaktuj się z nami