Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Domyślnie sb-600 plus PocketWizard

Witam,

Z tego co sie dowiedziałem, jedynym sposobem podłączenia, sb-600 do pocketwizarda jest takie małe ustrojstwo:

http://www.paramountcords.com/prodde...?prod=pw-mhsf1

Wiecie, czy można to dostać w Polsce?

Domyślnie Odp: sb-600 plus PocketWizard

Cytat Zamieszczone przez webber Zobacz posta
    Witam,

Z tego co sie dowiedziałem, jedynym sposobem podłączenia, sb-600 do pocketwizarda jest takie małe ustrojstwo:

http://www.paramountcords.com/prodde...?prod=pw-mhsf1

Wiecie, czy można to dostać w Polsce?
    w komplecie z pocketwizard'em widziałem zwykły kabel "ten" mini jack i z drugiej strony gniazdo PC, wystarczy dokupić gorącą stopkę z wejściem PC i powinno zadziałać. Nie wiem co prawda czy ten kabelek jest w standardzie, bo to sprzęt kumpla ale wydaje mi się że tak. Zadzwoń np do Milso w Warszawie to się dowiesz
    D200 / D3200 / D610 || Nikkor 18-35|| Nikkor 24-70 AFS 2.8G || Nikkor 50 1.8D || SB-800 ||

Hey

Ja kilka miesięcy temu miałem podobny problem, tylko do Pocketa podłączałem SB800.
    Dzięki Jackowi_Z, szybko wybrnąłem z problemu. A mianowicie kupujesz kostkę z kabelkiem, np taką jak ta.

Ucinasz końcówkę i dolutowywujesz małego jacka mono. Kabelki w jacku możesz połączyć jak chcesz, nie ma to żadnego znaczenia. Później lampę wpinasz w kostkę, jacka wkładasz w Pocketa i śmigasz ze zdjęciami.
    Z sabinkami ten komplet nie działał u mnie długo, bo zakupiłem lampy studyjne które teraz działają z pocketami

Wydaje mi się ze przedstawiłem Ci najtańsze i najszybsze wyjście z tej sytuacji
    De czy'sta + szkliwo

ja z Pocketami (kupiłem na ebayu, ściągane z USA) nie dostałem żadnego kabelka.
    zrobienie sobie tego typu kabli jest proste jak drut
    kłopot np przy chęci zrobienia sobie sterowaniem aparatem przez Pockety z dostaniem np złącza 10-pinowego takie jak jest w body.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Uprawnienia umieszczania postów