Close

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 53

Wątek: F90x vs F80

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Ruda Śląska

Domyślnie

a mnie tam rozwala jak ktos sam siebie mianuje profesjonalista

Domyślnie

1. NIGDY nie nazwałem siebie profesjonalistą
    2. Zrobiłem to bo chciałem zobaczyc opinie na temat tych 2 aparatow
    3. Nie chce go sprzedac o mam go krótko i nazrazie mi wystarcza.
    4. Źle oceniliscie moje intencje bo chce tylko usłyszeć opinie o tych puszkach

Nie miejcie mi tego za złe

Morthimer

[ Dodano: Sob 15 Kwi, 2006 ]
    Aha. I z nikogo nie chciałem tym postem skręcić wałka

Morthimer

Zbanowany
    Miasto
    Pogranicze

Domyślnie

Morthimer,

Już nic więcej nie pisz, bo tylko pogarszasz swoją sytuację.
    Zadałbym Ci jeszcze raz pytanie, ale uważam, że ten wątek trzeba zamknąć.

Na pocieszenie napiszę tylko, że to rozwalanie przez profesjonalistę Gall86 nie skierował do Ciebie (jak się mylę, to niech mnie Gall86 poprawi).

Mimo wszystko pozdrawiam i życzę pogodnych Świąt Wielkanocnych.

Domyślnie

Posiadam F80 juz kilka lat i zrobilem nim duzo zdjec, wiec moge wam napisac o tym korpusie co nieco
    Jest slabo wykonany to fakt - trzeszczy klapka zamykania filmow, pokretlo PSAM juz strasznie sie rozlatalo boje sie ze odpadnie no i co mnie strasznie wpienia to ze pokretelko zmiany pomiaru swiatla swiruje i zmienia mi raz po raz pomiar bez mojej wiedzy
    Ale pod wzgledem jakosci fotek jest super naswietla idealnie, wada jest jak napisali moi poprzednicy ze ma ciemny wizjer i sygnalizacja stanu baterii nie spelnia swego zadania

Domyślnie

"wpienia to ze pokretelko zmiany pomiaru swiatla swiruje i zmienia mi raz po raz pomiar bez mojej wiedzy"
    KOPARA MI OPADŁA
    Musisz mieć niesamowicie zajechany egzemplarz. Toż te pokrętło chodzi tak tęgo że ciężko jest jest zmienić nawet jak samemu się tego chce hehe

A wizjer spokoooo jak już komuś taki nie wystarcza to jest serio „wymagający” albo niech sobie lornetkę kupi . Wizjer jest Ok. wystarczający w zupełności jak się używa „jedynych słusznych szkieł” czyli jasnych . Z 50-ątką jest super. Z 2,8 jest wystarczająco w zupełności.

Ale do wizjera 90x to f80 sporooooo brakuje
    Pozdrawiam Marcin
    "Zdjęcie można zrobić wszystkim, tylko po co się męczyć skoro jest Nikon "
    "Oby piękno miało moc wzbudzania dobra..."

Domyślnie

Bo nie poto kupilem Nikona by zakladac woreczki foliowe w czasie focenia by sie nie zakurzyl , zakladac folie ochronne na wyswietlacze ( dotyczy cyfr ) i chuchac lub dmuchac w aparat
    Ma robic zdjecia i juz - Wlasciwie jak czytam czasem wypowiedzi forumowiczow ( przepraszam mysle szczegolnie o wlascicielach cyfr ) to krew mnie zalewa, oni chyba spia ze swoimi aparatami, posiadam tez D50 i mam gdzies ile zrobi mi zdjec czy 100 czy 50tys, mam gwarancje na dwa lata i tyle mi ten aparat posluzy , pozniej i tak bede mial apetyt na nowsze , no powiedzcie ze za dwa lata czegos znow nie wymysla
    Zarzucam swego F80 na tyl siebie i ide w wedrowke by w razie potrzeby uzyc no a ze ma juz te swoje usterki to tylko pisze - bo jak bym chcial bez to kupil bym FM2
    Pozdrawiam

Domyślnie

Mam F 80 trzeci rok (od nowości) nigdy nic mi w nim nie szwankowało.
    Nie twierdze że jest najlepszy, ale do moich potrzeb (widoczki i wesela) w
    zupełności wystarcza. Nawet gdy by mi ktoś podarował D2x czy D 200 albo F 6
    to lepiej by wyglądała tylko moja stopka na forum a nie zdjęcia.
    Ocena czy ten model jest lepszy od tamtego jest bardzo subiektywna i
    zależna od potrzeb .
    D 500 D 600 D 750
    S 14 2,8 HSM / N 24-70 2,8 / N 28 1,8 / N 60 2,8D / N 105 1,4 E ED / S 70-200 2,8 OS / S 150 - 600C OS /SB900

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Za F80 przemawia wspolpraca ze szklami G, VR, oraz niektore funkcje ktore F90x udostepnia dopiero po podpieciu specjalnej scianki MF26 (np korekta blysku z korpusu). F90x niestety nie do konca wspolpracuje ze szklami G , z VR wcale (zakladajac ze chcesz takowe podpinac) Dziala za to bezproblemowo ze szklami AI. Poza tym ogolnie jest to lepszy aparat. (synchro z lampą 1/250 vs 1/125 w F80) Ponadto F90x oferuje tryb FP lampy (choc rozwiazany fatalnie, dziala tylko w manualu)i ogolnie jest to bardziej "pancerny" korpus.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Ruda Śląska

Domyślnie

Vadim ma racje, chodziło mi o kogos innego, ale mniejsza o to.

pozdrawiam

Domyślnie

Jestem posiadaczem Nikona f90x i powiem szczerze rozne aparaty mialem ale tego modelu to bym na nic innego nie zamienil. f90x jest to solidny aparat dosyc spory ale to tez jest jego zaleta a f80 jest to delikatniutki aparacik.
    Lepiej wybrac f90x i polecam serdeczne !!
    Nikon : F90x // Nikkor 35-70mm/3,5-4,5 AF + MB-10 // Variant 742-2sca Wiele innych gratów ...

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów