Close

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 53

Wątek: F90x vs F80

Domyślnie

Ja jestem autorem wątku i takze jestem amatorem. Posiadam F80 i zgadzam sie z wypowiedziami ze to dobry aparat. Jest wytrzymały to zapewniam, nie wiem czy jak F90x, ale jest. Ponadto mam obiektyw z SWM i naprawde śmiga ładnie. No i oczywiście ten pomiar światła i lustro....poezja, oczywiście w swojej klasie.

Morthimer

Nikon F80, Nikkor 24-85 3.5-4.5, SB600, Lowepro

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Jaworzno, Dominikowice

Domyślnie

fotooko....ale to chyba ty nie rozumiesz o czym piszesz i na jaki temat? gdybyś jeszcze raz zechciał przeczytać posty to byś może wreszcie zrozumiał, że niestety wątek jest czystoamatorski i takie występują tutaj porady, więc proszę nie wyzewnętrzniaj się może jaki to jesteś profi bo mnie to nie wzrusza. a ja na szczęście nie zarabiam fotografując, bo z takimi "profi" jak ty bym pewnie nie wytrzymał konkurecji. Życzę ci smacznego podczas konsumpcji "profi" pisanki. Tylko czy aby rozbijesz jej skorupkę skoro będzie "profi"?
    Ogólnie to dobre Nikony
    F6,F5,F100,F80,F50,FM3a
    Hasselblad 503,905
    D6,D800E,D700,D70IR,Z6II

Domyślnie

power. strasznie z Ciebie nerwowy gość ...heheh tak jakby kwestia wyboru aparatu to kwestia życia i śmierci... dobrze, że to nie debata na zywo bo zacząłbym się obawiać ciebie pozdrawiam i wesołych świąt!!

Domyślnie

zadałeś moim zdaniem złe pytanie ponieważ te aparaty sa porównywalne tylko F90X to leciwy ,ale rewaelacyjny staruszek nie ustepujacy młodemu braciszkowi F80 ,a moim zdaniem w wielu przypadkach przewaga F90X nad F80 jest znacząca . zastanów sie czy warto inwestowac kase w starszy ale lepszy sprzet czy w młodszy ,ale wcale nie lepszy ... ceny obecnie w necie sa i tak korzystniejsze dla F90X tylko pewnei nie uda sie kupić nowego ,choć warto poszukać . polcema ten bardzo , bardzo udany model nikona
    1Gb ; 055PRO + 141RC

Domyślnie

Jeżeli nie będzie Ci przeszkadzał brak wielopolowego AF, wbudowanej lampy błyskowej, współpracy z VR i konieczność ustawiania przysłony pierścieniem na obiektywie, to polecam F90X. Miałem. Jest super!
    Fujifilm X-E3 + Meike MK-XE3G | Fujinon 16-50 2,8-4,8, 14/2,8, 23/2,0 | Samyang 75/1,8 | Quadralite Stroboss 36F | Lowepro Adventura SH 115 III | Tenba Tools BYOB + Packlite 10

Domyślnie

Ja tam mam F80 ale biegiem przesiadłbym się na f90x z dobrych rąk.

Ps. Swoją drogą f90x ma jakieś fatalnie kosmiczne ceny na allegro...

Teraz zbieram na F100 ostatnio chodza w takich cenach że brrrr do wakacji powinien być mój hihi

[ Dodano: Pią 14 Kwi, 2006 ]
    A co do samego aparatu f80 jest super. Nosze go prawie wszędzie ze sobą mam super komfort noszenia bo z 50-ątką jest to dość "tani" zestaw. Ogólnie jestem bardzoooo zadowolony.
    Za tą cenę w jakiej ostatnio chodzi np. 650 od kolegi Winiego z forum w idealnym stanie to ehhh brać i oczy zamykać. F90x jest super ale za dużo za niego chcą… już lepiej wziąć f100
    Pozdrawiam Marcin
    "Zdjęcie można zrobić wszystkim, tylko po co się męczyć skoro jest Nikon "
    "Oby piękno miało moc wzbudzania dobra..."

Zbanowany
    Miasto
    Pogranicze

Domyślnie

Morthimer,
    Nie bardzo rozumiem, dlaczego zadajesz takie pytania i zaczynasz wątek, skoro masz ten aparat i Twoim zdaniem:

"...Jest wytrzymały to zapewniam, nie wiem czy jak F90x, ale jest. Ponadto mam obiektyw z SWM i naprawde śmiga ładnie. No i oczywiście ten pomiar światła i lustro....poezja, oczywiście w swojej klasie..."

Po co pytasz?

powerfactorx,

Napisałeś:

"Możliwość stosowania obiektywów non AF też jest zaletą, ale nie dla mnie, nie mam ani jednego takiego i nie będę mieć. Więc po co kupować stare kopyto, gdy można kupić nowe i mieć pewność że obiektywy VR będą z nim działać."

Odpowiem Ci - żeby robić zdjęcia.

Pozdrawiam.

Domyślnie

Celem tego wątku jest dowiedziec sie coś więcej o F90x a także obalić niektóre mity o F80... Niektórzy ludzie go w rękach nawet nie mieli a powtarzają jakies bzdury na jego temat.. Tyle..

Zbanowany
    Miasto
    Pogranicze

Domyślnie

Morthimer,

Zadałeś pytanie dotyczące apartu który posiadasz, a który w odpowiedni sposób oceniasz. Zrobiłeś to tak, aby udać kogoś, kto nigdy nie miał do czynienia z tym sprzętem. Wykorzystałeś innych do obalania mitów na temat F90 bo chciałeś sobie i innym udowodnić, jaki dobry jest F80? Po co? Żeby dobrze sprzedać swojego F80 podpierając się opiniami z tego wątku?

Dam Ci dobrą radę na przyszłość - nie rób z ludzi wała. Nie na tym forum

Domyślnie

Morthimer, wstan, przepros, wyjdz.
    old punks never die
    http://www.lightstalkers.org/krystian_maj
    leica M6, lomo, polaroid100, mamiya, field 5x7, cambo 4x5", schneider, yashica 35electro, D2H

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów