to znaczy w jakich trudnych warunkach, czy -27st C wystarczy? czy mżawka czy deszcz? wyziewy z oczyszczalni ścieków - wszystko to mój aparat przeżywa codziennie bo właśnie oczyszczalniami się zajmuję![]()
Szukaj
to znaczy w jakich trudnych warunkach, czy -27st C wystarczy? czy mżawka czy deszcz? wyziewy z oczyszczalni ścieków - wszystko to mój aparat przeżywa codziennie bo właśnie oczyszczalniami się zajmuję![]()
Ogólnie to dobre Nikony
F6,F5,F100,F80,F50,FM3a
Hasselblad 503,905
D6,D800E,D700,D70IR,Z6II
powerfactorx, heh, widze w podobny klimatach dzialamy ;] ale ja niestety robie "brudna robote" w doslownym tego slowa znaczeniu i majac do wyboru te dwie puszki, nie potrafilbym zaufac f80 tak jak f90x. mam wrazenie, ze gdybym normalnie rzucil plecakiem znalazlbym flesz obok aparatu i pekniety korpus. to juz nie te lata produkcji ;]
old punks never die
http://www.lightstalkers.org/krystian_maj
leica M6, lomo, polaroid100, mamiya, field 5x7, cambo 4x5", schneider, yashica 35electro, D2H
eeeee
Ogólnie to dobre Nikony
F6,F5,F100,F80,F50,FM3a
Hasselblad 503,905
D6,D800E,D700,D70IR,Z6II
powerfaktorx...jak czytam twoje wypowiedzi to utwierdzam się w przekonaniu że jesteś amatorem...oczywiście bez urazy.![]()
fotooko, hm.. a kto z nas nie niest amatorem? nie mamy wlasnych pro-modeli aparatow ;]
old punks never die
http://www.lightstalkers.org/krystian_maj
leica M6, lomo, polaroid100, mamiya, field 5x7, cambo 4x5", schneider, yashica 35electro, D2H
oczywiście że jestem amatorem a wątek pewnie też rozpoczął amator, więc - czy amator nie może mieć swjego zdania? panowie obrośnięci w piórka, mógłbym sobie kupić dzisiaj D2X ale mi jest nie potrzebny, dlatego mam F80 i D70 i wiem co mówię do takich zdjęć jak moje te aparaty wystarczą i wiem też że podczas moich wypraw zawsze spisywały się świetnie (zwłaszcza jeśli chodzi o F80) i podejrzewam że do waszych też by wystarczyły.
Ogólnie to dobre Nikony
F6,F5,F100,F80,F50,FM3a
Hasselblad 503,905
D6,D800E,D700,D70IR,Z6II
może i można... a przy obecnych cenach wolałbym raz na zawsze kupic sobie f90x.. skoro masz podejście, że mozna aparat zniszczyć bo akurat jest tani (f80 wcale taki tani nie jest) i przesz zawsze sobie mozna nowy kupić, to gratuluję portfelaZamieszczone przez powerfactorx
... z resztą tak jak powiedziałem wcześnmiej f90x (albo f801s) wolałbym za wizjer, w którym wszystko widać, i źrudło zasilania. pozatym chcę mieć aparat o który nie będe się ciągle bał. a gwoździe przybija się młotkiem.
... a źródło pisze się przez "ó"... równie cenna uwaga, cena F80 z dzisiaj 880 zł - oczywiście nie nowy
Ogólnie to dobre Nikony
F6,F5,F100,F80,F50,FM3a
Hasselblad 503,905
D6,D800E,D700,D70IR,Z6II
dzięki za fachową poradę! daj mi gg to się będę zawsze ciebie radził w kwestiach ortografii.. buahahaha
[ Dodano: Pią 14 Kwi, 2006 ]
... no widzisz... ja np nie mam 880 zł do wywalenia od tak... za tyle wolałbym kupić coś co będzie mi chociaz dawalo wrażenie solidności.. nie twierdzę, że f80 jest zły, bo to bardzo dobry aparat .. twierdzę poprostu, że wolałbym f90x![]()
power....nie zrozumiemy się, bo Ty nie rozumiesz co kryje się pod słowem profesjonalny - nie "czujesz" tego; możesz polemizować, przekomarzać się itd, kiedyś mooooże "poczujesz"... jak aparatem zaczniesz zarabiac na życie.
pozdrawiam.
z mojej strony uważam temat za zakończony.![]()
Skontaktuj się z nami