Close

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 53

Wątek: F90x vs F80

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Jaworzno, Dominikowice

Domyślnie

to znaczy w jakich trudnych warunkach, czy -27st C wystarczy? czy mżawka czy deszcz? wyziewy z oczyszczalni ścieków - wszystko to mój aparat przeżywa codziennie bo właśnie oczyszczalniami się zajmuję
    Ogólnie to dobre Nikony
    F6,F5,F100,F80,F50,FM3a
    Hasselblad 503,905
    D6,D800E,D700,D70IR,Z6II

Domyślnie

powerfactorx, heh, widze w podobny klimatach dzialamy ;] ale ja niestety robie "brudna robote" w doslownym tego slowa znaczeniu i majac do wyboru te dwie puszki, nie potrafilbym zaufac f80 tak jak f90x. mam wrazenie, ze gdybym normalnie rzucil plecakiem znalazlbym flesz obok aparatu i pekniety korpus. to juz nie te lata produkcji ;]
    old punks never die
    http://www.lightstalkers.org/krystian_maj
    leica M6, lomo, polaroid100, mamiya, field 5x7, cambo 4x5", schneider, yashica 35electro, D2H

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Jaworzno, Dominikowice

Domyślnie

eeeee
    Ogólnie to dobre Nikony
    F6,F5,F100,F80,F50,FM3a
    Hasselblad 503,905
    D6,D800E,D700,D70IR,Z6II

Domyślnie

powerfaktorx...jak czytam twoje wypowiedzi to utwierdzam się w przekonaniu że jesteś amatorem...oczywiście bez urazy.

Domyślnie

fotooko, hm.. a kto z nas nie niest amatorem? nie mamy wlasnych pro-modeli aparatow ;]
    old punks never die
    http://www.lightstalkers.org/krystian_maj
    leica M6, lomo, polaroid100, mamiya, field 5x7, cambo 4x5", schneider, yashica 35electro, D2H

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Jaworzno, Dominikowice

Domyślnie

oczywiście że jestem amatorem a wątek pewnie też rozpoczął amator, więc - czy amator nie może mieć swjego zdania? panowie obrośnięci w piórka, mógłbym sobie kupić dzisiaj D2X ale mi jest nie potrzebny, dlatego mam F80 i D70 i wiem co mówię do takich zdjęć jak moje te aparaty wystarczą i wiem też że podczas moich wypraw zawsze spisywały się świetnie (zwłaszcza jeśli chodzi o F80) i podejrzewam że do waszych też by wystarczyły.
    Ogólnie to dobre Nikony
    F6,F5,F100,F80,F50,FM3a
    Hasselblad 503,905
    D6,D800E,D700,D70IR,Z6II

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez powerfactorx
    NIKON F80 NIGDY MNIE ZAWIÓDŁ...ROBIĘ ZDJĘCIA W RÓZNYCH SYTUACJACH: OD IMPREZ OKOLICZNOŚCIOWYCH...PRZEZ ZIMNE KLIMATY NORWEGI...KAWAŁ SOLIDNEGO KORPUSU..TO SIE CZUJE POD PALCAMI...POLECAM !!!

i jeszcze jedno, nie wiem dlaczego wszyscy chcą wbijać gwoździe aparatmi?? ciekawe czy jak już kupią F90X to próbowali wbić chociaż jeden ??

[ Dodano: Pią 14 Kwi, 2006 ]
    Cytat Zamieszczone przez mp_
    ..... napewno f801s i f90x nic nie będzie.. ale co by było z f80 ??? ja bym go tak nie nosił
    paranoja sorry stary, miałeś wogóle F80 w rękach i zrobiłeś nim choć rolkę filmu? Przy obecnych cenach F80 można go nosić nawet w reklamówce z biedronki
    może i można... a przy obecnych cenach wolałbym raz na zawsze kupic sobie f90x.. skoro masz podejście, że mozna aparat zniszczyć bo akurat jest tani (f80 wcale taki tani nie jest) i przesz zawsze sobie mozna nowy kupić, to gratuluję portfela ... z resztą tak jak powiedziałem wcześnmiej f90x (albo f801s) wolałbym za wizjer, w którym wszystko widać, i źrudło zasilania. pozatym chcę mieć aparat o który nie będe się ciągle bał. a gwoździe przybija się młotkiem.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Jaworzno, Dominikowice

Domyślnie

... a źródło pisze się przez "ó"... równie cenna uwaga, cena F80 z dzisiaj 880 zł - oczywiście nie nowy
    Ogólnie to dobre Nikony
    F6,F5,F100,F80,F50,FM3a
    Hasselblad 503,905
    D6,D800E,D700,D70IR,Z6II

Domyślnie

dzięki za fachową poradę! daj mi gg to się będę zawsze ciebie radził w kwestiach ortografii.. buahahaha

[ Dodano: Pią 14 Kwi, 2006 ]
    ... no widzisz... ja np nie mam 880 zł do wywalenia od tak... za tyle wolałbym kupić coś co będzie mi chociaz dawalo wrażenie solidności.. nie twierdzę, że f80 jest zły, bo to bardzo dobry aparat .. twierdzę poprostu, że wolałbym f90x

Domyślnie

power....nie zrozumiemy się, bo Ty nie rozumiesz co kryje się pod słowem profesjonalny - nie "czujesz" tego; możesz polemizować, przekomarzać się itd, kiedyś mooooże "poczujesz"... jak aparatem zaczniesz zarabiac na życie.
    pozdrawiam.
    z mojej strony uważam temat za zakończony.

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów