Close

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 53

Wątek: F90x vs F80

Domyślnie F90x vs F80

Pytania do użytkowników tych modeli:
    1.Jakie są ich zalety i wady???
    2. Który według was lepszy??
    3. Co posiada pierwszy czego nie ma drugi i na odwrót

Prosiłbym jednak o obiektywne odpowiedzi

Morthimer

Domyślnie

Temat bumerang, nudny juz do bolu.

Pogrzeb w Googlach, w pl.rec.foto i tutaj na formu.

Nie ma co trzepac piany po raz 1368 na ten sam temat.

Domyślnie Re: F90x vs F80

Cytat Zamieszczone przez Morthimer
    Pytania do użytkowników tych modeli:
    1.Jakie są ich zalety i wady???
    2. Który według was lepszy??
    3. Co posiada pierwszy czego nie ma drugi i na odwrót
    Moim osobistym, a więc BAAARDZO SUBIEKTYWNYM zdaniem wygląda to tak:
    F90x:
    WADY: - jedno pole ostrości, nie-do-końca-szybki AF
    ZALETY: - działa z optyką AI , solidny korpus, wydajne zasilanie, działa też s silnikami AF-I i AF-S (co nie dla wszystkich jest oczywiste...)

F80:
    ZALETY: jest
    WADY: całe mnóstwo, ale przede wszytkim: NIE działa z optyką AI, nawet matówka "żre" prąd z baterii , mimo wszystko delikatny korpus jak na swoją cenę / drogi jak na swoją delikatność.

Domyślnie

Cóż posiadam F90X, a swego czasu posiadałem F80. Polecam F90X. Solidny, ergonomiczny z battery packiem- zajefajnie długo trzyma. Minusem jest brak lampy wbudowanej ( w stresowowych sytuacjach, choć nie musi oznaczać minusa) 1 pole AF, Jak mój poprzednik mówił troszkę wolny. Ja powiem, że zalezy od szkiełka, ale jest dobrze. W f80 elektronika mi 2 razy siadła i wydaję sie taki delikatny i jakby miał pęknąć pod wpływem moich dużych rąk.Z mb-16 jakby lepiej Opinia moja jest taka, kup używanego F90x, bo sprzęt na lata.Dużo osób pozbywa się aparatów analogowych, szukaj na allegro Aha i F90x wytrzymuje zalanie jak to przedstawiał to pewnien fotograł w fotopolis ( poszukaj EXTREMALNE WARUNKI) Pozdrowienia i wesołych świat
    Jestem młody z doświadczeniem. Czy jestem dobry? Nie wiem. Ja tylko wykonuje fotografie.

Domyślnie

popre. f80 w porownaniu to wydmuszka. szczerze mowiac, to f80 chyba tylko af przewyzsza f90x. z reszta albo remis, albo na odwrot
    old punks never die
    http://www.lightstalkers.org/krystian_maj
    leica M6, lomo, polaroid100, mamiya, field 5x7, cambo 4x5", schneider, yashica 35electro, D2H

Domyślnie

ale ale!
    z F90x nie działają w pełni szkła G, a o VR należy zapomnieć. Mając takie szkła w torbie/planach, kupiłbym F80, a najlepiej F100

jeśli ktos preferuje nowsze obiektywy G/VR to niech lepiej nie kupuje F90x.

kuba
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qooba
    ale ale!
    z F90x nie działają w pełni szkła G, a o VR należy zapomnieć. Mając takie szkła w torbie/planach, kupiłbym F80, a najlepiej F100

jeśli ktos preferuje nowsze obiektywy G/VR to niech lepiej nie kupuje F90x.

kuba
    VR na F90(x) nie pójdzie to fakt, tylko ilu jest takich którzy kupiją VR a nie stać ich na F100 ?
    A serię G...ną spokojnie można zapodać. Pójdzie tylko w "P" i "S", ale pójdzie. W przeciwieństwie do pomiaru w F80 z Ai.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

Zakładałem, że jak kogoś nie stać na coś lepszego niż F80 to wątpie żeby kupić obiektywy które kosztują n-razy aparat
    Jestem młody z doświadczeniem. Czy jestem dobry? Nie wiem. Ja tylko wykonuje fotografie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SAYAN669
    Zakładałem, że jak kogoś nie stać na coś lepszego niż F80 to wątpie żeby kupić obiektywy które kosztują n-razy aparat
    Dla mnie jako dodatek do DSLR F80 to ideał.
    Wini
    Zakupy świąteczne dla 25 członków rodziny robię 24 Grudnia,na stacji benzynowej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SAYAN669
    no wiesz, 24-120 VR nie kosztuje w tej chwili majątku.
    A ja dziękuję bardzo za zestaw G + F70/90x... Głównie działam właśnie w trybach A i M, więc dziękuję za takie szkła...

z drugiej strony puszki typu F75/80 kosztuja teraz prawie tyle samo co F70, a mniej niż F90x...
    trzeba wiedzieć z czym to się będzie używać i tyle
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów